Real Betis – Celtic: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 15.
Real Betis
Teljesítmény:
N V D D N
  • Benito Villamarín
  • Szeptember 16. 18:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Celtic
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Érdemes lesz figyelni a Ferencváros csoportjában levő másik mérkőzést is, ami a Real Betis – Celtic lesz. Mindkét együttes kedves a szívünknek, ha valaki régóta követ bennünket tudhatja, hogy a Real Betis esetén régóta mondjuk, hogy több van bennük, mint amit mutatnak: egy spanyol középcsapatot.

Tavaly végre úgy is szerepeltek, ahogy a szurkolóik is elvárják, és kvalifikálni tudták magukat az Európa-liga csoportkörébe, újra megmutathatja magát a nagyközönségnek a sevillai egyesület.

A Celtic pedig tavaly elvesztette a trónt, a Glasgow Rangers visszavette tőlük, végre helyreállt a rend, és a két csapat ki-ki küzdelmet fog vívni a skót Premiershipben.

Ange Postecoglou együttese egy kört ért meg a BL-ben, azonnal kiestek a Midtjylland csapatával szemben, három kört is meg kellett vívniuk azért, hogy Európa-liga főtáblásnak mondhassák magukat.

Alapból azonos erősségűnek mondanám a két együttest, de a skótoknál kiesett sérülés miatt a legjobb igazolásuk, Kyogo Furuhashi, így egy kicsit inkább a spanyolokat favorizáljuk.

De vegyük végig A-tól Z-ig a dolgokat, úgy kapunk pontos képet.

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Real Betis

Az egykori Real Madrid (és Manchester City, West Ham meg Villarreal) menedzser, Manuel Pellegrini úgy érzem, kihozta a maximumot tavaly a Betisből. Nem is nagyon érezte úgy a mester, hogy nagy erősítésekre szükség van, na meg az is lehet, hogy a pénzcsap is elakadt, így visszafogottan tudtak csak igazolni a zöld-fehérek.

Kölcsönkapták a Real Sociedadtól Willian Josét, aki tavaly a Wolvesnál nem váltotta meg a világot, valamint az Arsenaltól Hector Bellerint, aki elveszítette a harcot a kezdő pozícióért, ráadásul még a helyére is igazoltak, egyértelmű volt, hogy a spanyolnak nem lesz maradása Londonban.

Ingyen igazoltak le három játékost is: Juan Mirandát (Barcelona), Rui Silvát (Granada) és Youssouf Sabalyt (Bordeaux). Pénzt egyedül a Fiorentinának fizettek, hárommilliót Germán Pezzella játékjogáért.

Ráfért az erősítés a hátsó alakzatra, mert a nyáron eladták Emerson Royalt a Barcának (ők meg egy hónap múlva 11 milliós haszonnal a Tottenhamnek…), valamint Aissa Mandi és Sidnei is elhagyta a csapatot.

Az első bajnoki győzelmükre most, a hétvégén került sor, a Granada együttesét Rodri és Sergio Canales góljaival győzték le. Előtte kikaptak 1-0-ra a Real Madridtól, illetve kétszer játszottak 1-1-es döntetlent a Cadiz és a Mallorca ellen.

Kicsit hasonlít a játék a korábbi évekre, amikor a Betis folyamatosan bukdácsolt, és azért nem tudott a felsőházban végezni, mert a verhető ellenfelek ellen is szenvedtek. Pedig a játékoskeret erős, itt van a világbajnok Nabil Fekir, az európa-bajnok William Carvalho, az egykori szupertehetség, Sergio Canales, de említhetnénk Marc Bartrát, Cristian Tellot, Diego Lainezt, Aitor Ruibalt vagy az elpusztíthatatlan, örökifjú legendát, Joaquínt, aki 40 évesen is aktívan játszik a sevillaiaknál.

Egyelőre tehát nem azt mutatja magából a Betis, amire valójában képes, és az Európa-ligában erősebb ellenfelekkel lesz dolga, mint a Cádiz vagy a Mallorca…

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Celtic

A nyár elején azt hittük, hogy a Glasgow Rangers jelentősen visszaesik, nem igazán ment nekik a játék, nagyon kritikán aluli játékot mutattak be a Malmö elleni mindkét meccsen, nem is csoda, hogy végül búcsúztak a sorozattól.

Steven Gerrard együttese viszont nemrég megverte cikkünk egyik főszereplőjét, a Celticet, 1-0 lett az Old Firm eredménye. Mi történhetett? Ange Postecoglou is nehezen vette fel a ritmust, de aztán a Celtic bemutatott egy nagyszerű veretlenségi sorozatot, összesen hat meccsen nem találtak legyőzőre, az új igazolásuk, Kyogo Furuhashi fantasztikus formában érkezett… És igen, mi is tudjuk, hogy mindig nem lehet nyerni, de azt gondoltuk, hogy a Celticet most nem fogja tudni megfogni a Rangers.

Na mindegy, ez nem az Old Firm utóéletéről szól, szimplán egy kis kikacsintás volt a skót bajnokságra. A válogatott szünet után egyébként a zöld-fehérek javítani tudtak, megverték a Ross Countyt 3-0-ra.

Ezzel a The Bhoys most csak az ötödik pozíciót foglalja elő, a Rangers, a Hibernian, a Hearts és a Motherwell is megelőzi őket.

Jelentős változások voltak a keretben, több fontos játékos is elhagyta az együttest. Például Odsonne Edouard, akiért anno féltucat csapat is sorban állt, végül a francia támadó a Crystal Palace-hoz igazolt. A Premier League-et választotta Kristoffer Ajer is, a norvég védő az abszolút PL-újonc Brentfordhoz igazolt, Ryan Christie meg egy osztállyal lejjebb, a Championshipben szereplő Bournemouth-hoz.

És jött egy rakás érkező, Postecoglou meg is mondta, hogy muszáj igazolni, hogy visszavegyék a trónt Gerrardéktól. Végy egy jó kapust, tartja a mondás, Postecoglou pedig Joe Hart mellett döntött, ami egyelőre úgy tűnik, jó választás volt, habár először Mat Ryant akarta az ausztrál edző, a honfitárs azonban kikosarazta.

A védelmet is megerősítették, a Legia egykori balbekkje, Josip Juranovic, valamint a svéd Carl Starfelt, aki Ajert pótolja majd a jövőben. A támadó harmadban is akad új arc, például a japán Kyogo Furuhashi, illetve az izraeli Liel Abada, vagy a Benficától kölcsönben érkező Jota.

Szerintünk erősebb csapattá vált tavalyhoz képest a Celtic, de hogy ez elég lesz-e a Premiership elsőséghez meg egy jó nemzetközi szerepléshez? Azt még korai lenne megmondani.

Összefoglalás

Négy kérdéses játékos is van a vendégek keretében, köztük fontos alapemberek is: Greg Taylort a Ross County elleni meccsen kellett lecserélni, esélyesebb, hogy a védő nem tudja vállalni a játékot, ekkor jöhet képbe Josip Juarnovic.

A másik nagy hiányzó Kyogo Furuhashi lehet, aki nem is lépett pályára a hétvégi bajnokin, ahogy James Forrest és Christopher Jullien sem. Így a balszélen Forrest helyett majd Jota játszhat, középen pedig Albian Ajeti, aki duplázni tudott a hétvégén.

A Betisnél Marc Bartrát kellett lecserélni a Granada ellen már 14 perc elteltével, Germán Pezzella lehet a megoldás a problémára, ő váltotta a spanyol bajnokin is sérült társát.

Diego Lainez és Youssouf Sabaly a két másik hiányzója Manuel Pellegrini együttesének.

A hétvégén Andrés Guardado és Sergio Canales is csak csere volt, utóbbi viszont szinte biztosan kezdeni fog a Celtic ellen.

Korábban még ez a két csapat nem játszott egymással, tehát történelmi mérkőzést láthatunk majd csütörtökön 18:45-től.

Ahol szerintünk a zöld-fehérek fognak nyerni… Vicceltem. Szóval, szerintünk a hazai csapatnak van nagyobb esélye a három pont megszerzésére. A Celticből fontos játékosok fognak hiányozni, amit elbírnak egy Ross County ellen, de egy Real Betis már más tészta. És amúgy is, idegenben nem is nagyon megy nekik a szekér…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső