Real Betis – Elche: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 13.
Real Betis
Teljesítmény:
N D V D V
  • Benito Villamarín
  • Augusztus 15. 21:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Elche
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy sevillai csapattal vágtunk neki a La Liga első fordulójának küzdelmeinek, és most egy sevillaival zárjuk azt. Ahogy minden bajnokságnál, úgy itt is okozhatnak meglepetéseket a csapatok az első pár körben, így történt ez tegnap este is, amikor az Osasuna megverte a Sevillát.

Most a városi rivális lép pályára – hétfő este -, hazai pályán fogadják az Elche együttesét. Itt is meglesz a meglepetés? Első látásra nem valószínű, de hát azt sem sokan hitték, hogy a pamplonaiak elintézik Papú Gomezéket.

Mióta ez a blog íródik, folyamatosan arról beszéltem, hogy a Real Betis többre hivatott, minthogy a tabella hátsó harmadában szerepeljen. Nem értettem, hogy ilyen kerettel hogyan lehetnek ilyen gyengék. Aztán Manuel Pellegriniék valamikor másfél-két éve megrázták magukat, és elkezdtek egyre jobban játszani. Már a tavalyelőtti szezonban is odaértek az Európa-ligába, tavaly szintén az első hatban végeztek, plusz még megnyerték a Spanyol Kupát is.

Az Elche látogat hozzájuk, akik első évükben épp csak bentmaradtak, tavaly viszont már a középmezőnyben végeztek. Masszív csapattá váltak, akik kellemetlenséget okoznak a legtöbb helyen, ahol fellépnek. De nem verhetetlen csodacsapatról van szó.

A fogadóirodák oddsai alapján ez egy fix egyes meccs, mivel a Betis sikere alig éri el az 1.50-et. A döntetlen és az Elche-siker nagy pénzt hozna, de a Benito Villamarín közönsége nem ahhoz szokott hozzá, hogy a gyengébb együttesek innen győzelemmel távoznak…

Jöjjön a Real Betis – Elche mérkőzés!

Real Betis

Nem volt nagy átalakítás a Real Betis csapatánál. Manuel Pellegrini elégedett lehetett, mert alig jöttek, és alig mentek. Van néhány érdekes név a távozók listáján, nem mondom, de alapvetően azok távoztak, akik nem igazán jutottak szóhoz.

Héctor Bellerin visszatért az Arsenalhoz a kölcsönét követően, Joel Robles kapust a Leeds United ingyen szerezte meg Meslier mögé.

Ami szerintünk meglepő, hogy Cristian Tellot elküldték, a 30 éves egykori hatalmas tehetségnek most nincs új csapata. A másik szupertehetségnek kikiáltott játékosukat, a Mexikóból érkező Diego Lainezt a Braga vette kölcsön. Illetve az utánpótlásból felhozott Raúl Garciát szintén kölcsönadták a másodosztályban szereplő Mirandésnek.

Willian José kölcsönjátéka lejárt, úgy, mint Belleriné, ám hozzá Pellegrini ragaszkodott, és a Real Sociedad nem is állt a brazil útjába, 10 millió euróért cserébe eladták őt. Érkezett még Luiz Henrique, egy fiatal brazil szélső, valamint Luiz Felipe, aki korábban a Lazioban játszott és belső védőként bevethető.

A Betis felkészülése nem sikerült a legjobban, döntetlent játszottak a Grödiggel, a Marseille-jel és a Zaragozával, kikaptak a PSV Eindhoventől és a Brentfordtól, és csak a Fiorentinát tudták megverni.

Az újak közül Luiz Felipe biztosan kezdeni fog, ahogy Willian José is, Henrique még rutintalan, kezdőként biztosan nem lesz a pályán, ráadásul posztiválisai a csapat legjobbjai közé tartoznak.

A várható kezdőcsapat:

R. Silva – Sabaly, L. Felipe, Pezzella, Miranda – Akouokou, W. Carvalho – Canales, Fekir, Juanmi – Willian José

Egymás elleni meccsek:

Az Elche 2020-ban jutott fel az első osztályba, előtte hosszú éveket töltöttek a második vonalban, tehát abban az időszakban nem is léptek pályára egymás ellenében. Így az elmúlt két idény meccseivel fogunk foglalkozni, az előtte levő időszak túlságosan is rég volt, nem lehetne fontos és releváns információkat szerezni.

Amikor az Elche újonc volt, a Betis már kezdett felnőni a feladathoz. És összességében négy pontot szereztek az újonccal szemben. Odahaza 3-1-re győztek, idegenben meg 1-1-es döntetlent játszottak.

Tavaly már érdekesebb meccseket vívtak. Az Elche a Benito Villamarínból hozta el a három pontot, de előtte hazai pályán kaptak ki 3-0-ra. A gólokat Tete Morente, illetve Juanmi, Willian José és Nabil Fekir szerezték.

A korábbi meccsekkel kapcsolatban annyit megjegyeznék, hogy bő tíz évvel ezelőtt az Elche a másodosztályban folyamatosan verte a Betist Sevillában, de láthatóan akkor még mások voltak az erőviszonyok. Ez a Betis azóta nagy ugrást hajtott végre, sokat fejlődött, és Spanyolország legjobb csapatai közé emelkedett.

Előző 5 meccs eredménye
2022.04.19.La Liga
real betis
0:1
elche
La Liga
2021.11.21.La Liga
elche
0:3
real betis
La Liga
2021.04.04.La Liga
elche
1:1
real betis
La Liga
2020.11.01.La Liga
real betis
3:1
elche
La Liga
2014.07.22.Barátságos Mérkőzés
elche
2:1
real betis
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Elche

Az Elche az első évben a túlélést tűzte ki célul, a másodikban a középmezőnyt, és ezt idén sem szeretnék elengedni. Tavaly novemberben nevezték ki Francisco Rodriguezt, aki – miután a 13. helyig vitte az Elchét – maradt is a kispadon.

Olyan játékosok távoztak, akik amúgy sem voltak az alapcsapat tagjai, így a felszabaduló fizetésüket olyanokra költhették, akik tényleg erősítést jelentenek. Távozott Pablo Piatti, Josema, Manu Justo, Antonio Barragán és Guido Carrillo – ő mondjuk azért játszott… -, kölcsönbe küldték Lautaro Blancot és José Salinast.

Érkezett kölcsönbe Pol Lirola a Marseille együtteséből, aki az első meccsen még nem valószínű, hogy pályára fog lépni, de nagy erőssége lehet majd az Elchének. Mellette megvásárolták Carlos Clerc játékjogát, valamint Roger Martít és Ezequiel Poncét. Utóbbi a Szpartak Moszkvától érkezett, és már tavaly is itt játszott kölcsönben.

Nem vásároltak sztárokat, de az ő helyzetükben ez nem is elvárható. Az erősítések szerintünk jók, idén a felsőház is meg lehet akár az Elchének, de azt majdnem biztosra lehet venni, hogy nem a kiesés ellen fognak küzdeni.

Az Elche az előszezon során jobban játszott, mint mostani ellenfelük, hatból három meccset megnyertek, a Leganest, a Getafét és a La Nuciát is meg tudták verni, kikaptak azonban a Cartagenától és az Ibizától, illetve a Villarreal B csapatától. Szóval azért elég vegyes a kép…

Sérült nincs a keretben, Rodriguez Escriba mindenkit számításba vehet.

A várható kezdőcsapat:

Badía – Roco, González, Guti, Mojica – Tete Morente, Palacios, Fidel, Gumbau – Milla, Ponce

Tippelde

A Betis tavaly 10-2-7-es mérleget ért el otthon, Raúl Gutiék idegenben 4-3-12-t. Mondhatnánk, hogy a vendégek jobb formában vannak, de a felkészülés során csak alacsonyabb ligás csapatokkal játszottak, nem hinném, hogy ez most sokat fog számítani.

A Betis nem változott sokat, a mag ugyanaz, és szerintünk jobb csapat az övék, mint az Elchéé. A hazai győzelem mellett azt gondoljuk, hogy két és fél gól nem lesz a meccsen, az under 2,5 kiegészítőnek pont megfelelő tipp…

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.46 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.46 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.46 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső