Real Betis – Ferencváros: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 24.
Real Betis
Teljesítmény:
N V V V N
  • Benito Villamarín
  • November 25. 18:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Ferencváros
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Természetesen a Fradi soron következő meccse is terítékre kerül, következzen másodikként a Real Betis – Ferencváros találkozó. Mi lehet Peter Stöger célja innentől kezdve? Hiszen minden eldőlt – magyar részről -, a Celtic elleni második vereség óta tudjuk, hogy ebből nemhogy Európa-liga tavasz, de Európa Konferencia-liga tavasz sem lehet. Tény, a Fradi az egyik legkeményebb, legkiegyensúlyozottabb csoportba került, ahol három nagyjából (ismétlem, nagyjából) azonos játékerőt képviselő gárda került. Csakhogy az a három csapat mind-mind erősebb a magyaroknál.

Most a Real Betishez utaznak Tokmacék, és sok jóra ezúttal sem számíthatnak. A spanyolok a továbbjutásért harcolnak, és nem engedhetik meg maguknak azt, hogy pontokat veszítsenek, a sarkukban van a Celtic. A legjobb helyzetben a Leverkusen van, mivel az előző körben nagyon csúnya verést mértek a sevillaiakra, akkor 4-0-ra nyertek a gyógyszergyáriak. Volt is meglepődés Manuel Pellegriniék részéről, ezt a csorbát kellene most kiköszörülni.

A spanyol zöld-fehérek a hétvégén kászálódtak ki egy nyeretlenségi sorozatból, az Atletico, a Leverkusen és a Sevilla verte őket egymás után. Valóban nem egy könnyű sorozat, nem is jöttek ki belőle jól. Most hétvégén az Elche már nem okozott gondot, ahogy a Fradinak sem a nagy rangadó, ami csak nevében volt rangadó. A MOL Fehérvár FC-t tükörsimán, 3-0-ra verték, a fehérváriaknak egy pillanatig sem volt reális esélyük…

Kezdjünk bele az Európa-liga meccsünkbe!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Bayer Leverkusen – Real Betis: 4-0

G.: Diaby (2), Wirtz, Amiri

Valósággal átgázolt ellenfelén a Bayer Leverkusen, ami már csak azért is meglepő, mert a két együttes két héttel azelőtt nagyot csatázott a Benito Villamarínban. És különben is, nem voltak jó formában, tele voltak fontos sérültekkel, ezen az estén a spanyolok mégis kapituláltak. A meccs hőse az a Moussa Diaby volt, aki két gólja mellett két gólpasszt is kiosztott.

A kezdők:

Bayer Leverkusen:

Hradecky – Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapie – Paulinho, Andrich, Demirbay, Diaby – Adli, Wirtz

Real Betis:

R. Silva – Bellerin, Bartra, Ruiz, Miranda – Rodriguez, Carvalho – Joaquin, Fekir, Ruibal – B. Iglesias

Sok hiányzója volt Gerardo Seoane-nak, akiről az a hír járta a meccset megelőzően, hogy ez lehet a vízválasztó, ha nem nyer a csapata, akkor megválnak tőle. Lett volna okuk rá, mert a Leverkusen belecsúszott egy gödörbe. Viszont a játékosok megmentették a mestert, csattanós választ adva a vezetőségnek.

Az első félidő 24. percében rezdült meg először a Real Betis hálója, Jeremie Frimpong gólja után azonban 0-0 maradt az állás, mert a találatot egy les előzte meg. Viszont a Leverkusen hajtott tovább, Lukas Hradeckynek alig akadt dolga, egyedül Nabil Fekir lövését kellett védenie.

A 42. percben egy gyors ellentámadást vezettek a hazaiak, miután a Betis az ő tizenhatosukon belül labdát veszített. Három passzal már a spanyol büntetőterületen belül jártak, Florian Wirtz ívelésére Moussa Diaby érkezett remekül, és kapásból a rövidbe vágta a labdát.

A francia válogatottba is bekerülő szélső a második félidő elején újra lecsapott, az 53. percben Victor Ruiz lábán pattant meg 17 méteres lövése, amit így a Claudio Bravo helyett a kapuban álló Rui Silva nem tudott hárítani. Ha nincs ez a geller, akkor a labda meglett volna…

A túloldalon Borja Iglesiasék nem tudtak helyzetbe kerülni, de a pontrúgások ilyenkor ki tudják segíteni a bajból az adott csapatot. Majdnem így is lett, Nabil Fekir 18 méterről csavart a jobb felső irányába, ám a felsőléc útját állta. A kipattanóból sem lett semmi, azt Hradecky fogta meg.

A hátralévő időt a németek töltötték el hasznosabban a pályán, a Betis kezdte lassan feladni, tudták, hogy ebből már mindenképp vereség lesz. Frusztráltabbak, pontatlanok lettek, és nem utolsó sorban kinyíltak. Diaby a 86., valamint a 90. percben is kiosztott egy asszisztot, előbb Florian Wirtz került szembe Silvával, majd Nadiem Amiri passzolt az üres kapuba.

A vége így kiütés lett. Ó, majd elfelejtettem, a lefújás előtt Nabil Fekir vesztette el a fejét, és egy buta fault miatt torkon ragadta ellenfelét, Kerem Demirbayt. A németek középpályása sem hagyta annyiban a dolgot, egy tockos volt a válasz – már akkor, amikor Fekir elfordult… -, a vége egy kisebb tömegjelenet lett, mindkét játékost kiállították.

Előző meccs eredménye
2021.09.30.Európa-liga
ferencváros
1:3
real betis
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ferencváros – Celtic: 2-3

G.: Juranovic (ög), Uzuni ill. Furuhashi, Jota, Abada

Elment a hajó, a negyedik forduló után kiderült, hogy nincs tovább, a Fradi már nem juthat tovább az Európa-ligában, és át sem kerülhet az Ekl-be sem. Ennek oka az, hogy négy mérkőzésen egyetlen pontot sem tudtak begyűjteni, a hátralévő két forduló pedig kevés arra, hogy bárkit is megelőzzenek a csoportban. Ebben a mérkőzésben benne lehetett volna a meglepetés, de a Fradi játékosai sokat hibáztak, amit a skót játékosok könyörtelenül használtak ki.

A kezdők:

Ferencváros:

Bogdán – Somália, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Vécsei – Tokmac, Zachariassen, Zubkov – Uzuni

Celtic:

Hart – Ralston, Carter-Vickers, Welsh, Juranovic – Turnbull – Bitton, McGregor – Abada, Furuhashi, Jota

Nem kellett sokat várni az első gólra, amelyet nem a Fradi szerzett. A sötétzöldben játszó Celtic játékosai a hátul passzolgató Fradit támadták ímmel-ámmal, és ahogy hiba csúszott a gépezetbe ott termettek, és lecsaptak a labdára. Eldar Civic passza volt rövid Sammy Mmaee felé, ekkor lépett közbe Liel Abada, aki a leshatáron mozgó Kyogo Furuhashi felé passzolt. Az idén szerződtetett japán térült-fordult, egy lövőcselt követően pedig a kapu jobb alsó sarkába lőtt.

Percekkel később a Fradi egy szerencsés gólnak köszönhetően kiegyenlített, így kezdődött minden elölről. A gólban komoly szerepet vállalt Oleksandr Zubkov, aki betört a skótok tizenhatosán belülre, majd középre, Myrto Uzuni felé akart passzolni. Szerencséjére Josip Juranovic belelépett az átadásába, és a játékszer olyan ívben szállt, hogy Joe Hart feje felett a kapuba esett. Néha nem árt egy kis szerencse…

Azonban a vezetést nem sikerült átvenni, sőt Jota révén ismét a vendégek találtak be. A támadó 16 méteres lövése Vécsei Bálint vállán változtatott irányt, és habár csak egy centin múlt, de Bogdán Ádám nem tudott hárítani.

A második félidőben a Celtic már két góllal vezetett a 60. percben, ekkor a lyukas Fradi-védelmet használta ki Furuhashi, a Civic mellett elfutó Liel Abada remek ütemben kapott labdát, majd a hosszú sarokba gurított.

Szépíteni sikerült ugyan, de már későn, a 86. percben viszont Myrto Uzuni szépségdíjas gólt szerzett, a 16-os bal csücskéről csavart a hosszúba. Ezen kívül más öröme nem lehetett a Fradinak, az idei kupaszereplés két kör múlva véget ér…

Összefoglalás

Annak azért örülhetnek a Fradinál, hogy Nabil Fekir a kiállítása miatt nem játszhat ellenük, a budapesti meccsen is okozott problémákat a 2018-as világbajnok irányító. Mellette még négy játékos küzd sérüléssel, Guido Rodriguez biztosan nem játszik, de Germán Pezzella, Youssouf Sabaly és Victor Camarasa szereplése szintén kérdőjeles. Pezzella egyébként az Elche elleni diadal alkalmával sérült meg, le is kellett cserélni.

A túloldalon felépült Wingo, felépült Dibusz, így csak Sigér Dávid maradt a maródiak listáján, akinek felépülése még több hónapot fog felölelni.

Hogy kinek fontosabb ez a mérkőzés? Természetesen a Betisnek, akik akár még ki is eshetnek. Vigasztalhatja az a tudat őket, hogy legrosszabb esetben az Ekl-be buknak, de az egy Betis-kaliberű csapat számára csalódás volna. A Fradi az első pontjáért küzd, de a Benito Villamarínba nem igazán győzni járnak a csapatok.

Ez idén csak két együttesnek sikerült: A Real Madridnak és a városi rivális Sevillának.

Nyílt, támadó futballt várok a csapatoktól, egyikük sem arról híres, hogy védekezésre rendezkedne be, illetve okuk sincs a sündisznóállás felvételére. Ez egy gólgazdag mérkőzést jelenthet számunkra, csak úgy, mint anno a Groupama Arénában. Így egyedüli tippünk az, hogy legalább két és fél gól esik majd a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső