Real Betis – Getafe: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 16.
Real Betis
Teljesítmény:
N V V N N
  • Benito Villamarín
  • Február 19. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Getafe
Teljesítmény:
V V V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Amikor a hétvégi kínálatot néztem, meglepődve tapasztaltam, hogy a Real Betis – Getafe mérkőzésen milyen magas oddsot kínálnak a hazai győzelemre. Nem igazán tudom hová tenni ezt, mert a két csapat között hét helynyi különbség van, a vendégek hosszú ideje nem nyertek, míg a sevillai zöld-fehérek épp a hétvégén győzték le idegenben a Villarrealt, amit eddig nem sokan mondhattak el magukról.

Mai utolsó tippünk tehát egy spanyol első osztályú mérkőzés, ahol a hazaiak jóval esélyesebbnek számítanak, mint ellenfelük, mégis az egekben az odds. Miért?

Ráadásul a Getafe ebben a szezonban nem a gólszerzésről híres, most már az utolsó helyezett Huesca is többször talált hálóba, mint ők.

Többször mondtam már, hogy a Betisnek a játékerőt figyelve sokkal feljebb lenne a helye, most végre reális helyen vannak. Persze, ez a szezon sincs még lefutva, de ez a teljesítmény már jóval bíztatóbb, mint mondjuk tavaly. Vagy tavalyelőtt. Vagy azelőtt…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Villarreal – Real Betis

Mi erre a mérkőzésre ikszet jósoltunk, és bár mondhatjuk, hogy nem álltunk messze a valóságtól, a lényegen nem változtat, ez egy olyan tipp volt, ami nem jött be. A Betis ugyanis két góllal elhúzott az, és a Sárga Tengeralattjáró csak szépíteni tudott a második 45 percben.

Veszélyesebben játszottak a vendégek, kétszer annyi lehetőséget alakítottak ki, mint Unai Emery csapata, és ennek a lefújás előtt meg is lett a gyümölcse, Nabil Fekir védője szorításában is ki tudta lőni a hosszú alsó sarkot.

A második félidőben sem vettek vissza a sevillaiak, de tény, hogy ekkor már a Villarreal is fel tudott mutatni futballra emlékeztető dolgokat. Hiába, mert a nagyobb helyzetek a Betis előtt adódtak, Sergio Asenjonak egy alkalommal hatalmasat kellett védenie, hogy ne 0-2-t mutasson az eredményjelző, de aztán ő is kapitulálni kényszerült Emerson fejesénél. Ez az 52. perc eseménye volt, és ahogy írtam, csak szépíteni tudtak a hazaiak.

A gólfelelős ezúttal is Gerard Moreno volt, a 65. percben egy kezezésért megítélt tizenegyest értékesített a válogatott támadó. Morenonak most is meglehetett volna a dupla – mint a múlt héten -, de Robles kapus a léc alól kiszedte a bombát, így maradt az 1-2. Fontos győzelem volt ez a Betis számára, három pontra ugyanis megközelítették a Villarrealt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.29.La Liga
getafe
3:0
real betis
La Liga
2020.01.26.La Liga
getafe
1:0
real betis
La Liga
2019.09.15.La Liga
real betis
1:1
getafe
La Liga
2019.03.03.La Liga
real betis
1:2
getafe
La Liga
2018.10.28.La Liga
getafe
2:0
real betis
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Getafe – Real Sociedad

Utolsó négy meccsén nem tudtak nyerni a madridiak, azt remélték, talán a baszkok ellen ez összejöhet. Nem, nem jött, a Sociedad egy góllal bizonyult jobbnak, így a Getafe továbbra is a tabella hátsó harmadában vánszorog, pedig tavaly mindenki csodájukra járt, csak egy gyenge hajrának „köszönhetik”, hogy végül nem ők, hanem a Granada indulhatott az Európa Ligában. Hát, ahhoz a teljesítményhez képest sehol sincsenek.

A meccs elején egy elmaradt tizenegyest reklamáltak a hazaiak, és bár tény, hogy a Sociedad játékosának kezére pattant a labda, de az végig le volt szorítva, nem nagyon tudta volna máshová tenni a karját. Véleményem szerint jól döntött a játékvezető.

A találkozó egyetlen gólja a 30. percben született, ekkor Zaldua beadása Mikel Oyarzabalt találta meg, aki kapásból lőtt, szerencsétlenségére a labda a kapufáról kifelé pattant, szerencséjére viszont ott volt a társ, Alexander Isak, aki egy méterről hálóba bólintott.

A Getafe mostanában nem bánik kesztyűs kézzel az ellenfelével, most is így történt, akadt némi csontzene a 90 perc alatt, Pepe Bordalast pedig rövid időn belül másodszor küldték el a kispadtól. Ha emlékeztek, a Sevilla elleni meccsen majdnem összeverekedett a másik mesterrel, Julen Lopeteguivel.

Fociról kevés szó esik, de azért, mert nem igazán történt semmi. Többségében a Sociedad akarata érvényesült, Soriára többször is szükség volt. Több gól azonban nem esett, a Getafe szinte veszélyes helyzet nélkül hozta le a meccset.

Összefoglalás

Nem, akárhogy töröm a fejem, nem jövök rá, miért ilyen magas az odds. Ők tudnak valamit, amit én nem? Nem látok valamit? Vagy mi folyik itt? 2 felett volt a szorzó a hazaiak győzelmére, pedig a Benito Villamarinban egész jól szerepel a csapat, míg a Getafe a legrosszabb az idegenbeli statisztikák szerint.

Kétszer tudtak csak nyerni, van még három döntetlenjük, de hatszor pont nélkül távoztak.

Akkor megsérült valaki igazán fontos a Betisnél? Megnéztem, nem, ugyanúgy Bartra, Camarasa és Marín nem játszhatnak. Az eltiltottaknak is utána néztem, abból meg nincs egy szem sem…

Egyébként komolyabb vagy újabb hiányzó a madridiaknál sincs, Poveda már tavaly óta nem tud játszani, továbbra is ő az egyetlen sérült.

Oké, oké, az elmúlt időszak mérkőzései nem úgy jöttek össze a Betisnek, ahogy akarták, a legutóbbi öt bajnokiból egyet sem tudtak megnyerni, négyszer nyert a Getafe, egyszer pedig döntetlent játszottak.

De azért az más Betis volt. És persze más Getafe is.

Én nem látom az okát, miért ne a Betis nyerné ezt a pénteki meccset. Jobb a forma, még egyszer mondom, a Getafe öt meccsből egy pontot kapart össze, a Betis pedig harcban áll az európai kupaindulásért. Mea culpa, ha tévednék, de nem mostanában láttam ilyen magas oddsot egy ennyire könnyű(nek tűnő) meccsen…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső