Real Betis – Levante: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 17.
Real Betis
Teljesítmény:
V N N N N
  • Benito Villamarín
  • Március 19. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Levante
Teljesítmény:
N V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárásként következzen a Real Betis – Levante találkozó a spanyol első osztályú bajnokságból. Érdekesség, hogy mindkét gárda az előző fordulóban egy városi rangadót vívott. Míg a Betis 1-0-ra kikapott a Ramón Sánchez Pizjuánban, addig a Levante hazai pályán ugyancsak 1-0-t játszott, de ők nyertek a Valencia ellen. Azt gondolom, hogy egyikük szereplésére sem lehet egyetlen panasz sem a szurkolók részéről, a sevillai zöld-fehéreknek még mindig reális esélyük van odaérni az Európa Ligába, míg a Levante most a 9. pozícióból várja a folytatást.

Egymás elleni meccseik általában sok gólt hoznak, legalábbis az utolsó találkozók mindegyikén potyogtak a gólok. Remélhetőleg, ez a sorminta folytatódik, jó lenne már megnézni egy jó kis rangadót, ahol csak úgy ész nélkül potyognak a gólok.

A Benito Villamarinban lejátszott öt találkozóból hármat nyert a Betis, egyet a Levante, egy pedig döntetlennel végződött. Próbáljuk meg kitalálni, hogy ezúttal mi lesz az eredmény!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sevilla – Real Betis

Én magam a mérkőzés végeredményét nem mertem megtippelni, inkább egy általam biztosnak, vagy biztonságosnak vélt tippet adtam és fogadtam meg: Hogy mindkét csapat gólt szerez. Adta magát, hiszen a Sevilla hazai pályán nagyon jól szerepel, míg a Betis mostanában nagyon belelendült, sorra jöttek a győzelmek, zsinórban négyszer múlták felül ellenfeleiket. Aztán beütött a valóság. Ilyenkor mindig mérges vagyok magamra, de utólag könnyű okoskodni. Egy derbi mindig más, ilyenkor nem mindig lehet bízni a statisztikákban. Egy derbinek lelke van.

Így hát ez a tipp nem jött be, a Betis képtelen volt kapuba találni, noha lehetőségük lett volna rá. Borja Iglesias távoli lövésénél mondjuk, amit Bono vetődve védett, majd még a kipattanót is elkotorta az érkező zöld-fehér mezes játékos elől.

A találkozó egyetlen gólja a 27. percben esett: Jesus Navas kínálta meg egy hosszú indítással Youssef En-Nesyrit, aki gyönyörűen átvette a labdát, elhúzta a kifutó Robles mellett, majd az üres kapuba lőtt.

A második félidőben Lucas Ocampos és Jesus Navas próbálkozott egy-egy lövéssel, de nem állították Roblest megoldhatatlan feladat elé. A Betis hiába volt hátrányban, nem tudtak a rivális fölé kerekedni sem játékban, sem a helyzetek számában.

Mindezek ellenére sikerülhetett volna egyenlíteni, Nabil Fekir a találkozó utolsó percében 17 méterről csavart a kapura, Bono nem ért oda, de nem is volt rá szükség, a labda pár centivel elkerülte a kaput. A játékvezető a lövés után azonnal lefújta a meccset, a Sevilla a lehető legjobb ellenfél ellen tudott újra nyerni négy nyeretlenül megvívott találkozót követően.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.29.La Liga
levante
4:3
real betis
La Liga
2020.06.28.La Liga
levante
4:2
real betis
La Liga
2019.09.24.La Liga
real betis
3:1
levante
La Liga
2019.04.24.La Liga
levante
4:0
real betis
La Liga
2018.08.17.La Liga
real betis
0:3
levante
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Levante – Valencia

Tavaly, tavalyelőtt ennek a párharcnak még toronymagasan a Valencia lett volna az esélyese, de ugye tudjuk, mi is történ velük pontosan. A komoly pénzügyi problémák miatt a csapat legjobbjai távozni kényszerültek, a helyükre pedig nem igazán érkezett senki, főként saját nevelésű játékosokkal kellett feltöltenie a keretet Javi Gracia vezetőedzőnek.

És a meccsen a Levante bizonyította is, hogy most ők állnak feljebb. Az első percekben Rubén Rochina 16-osról leadott lövése alig kerülte el a jobb alsót, majd Jorge de Frutos lépett meg egy indítással, a lövése viszont a kővé dermedt Domenech mellett a kapufáról kijött. A 18. percben már nem volt ilyen szerencsés a vendégcsapat: Roger Marti kapott egy passzt, bevezette három valenciai védő között a tizenhatoson belülre, majd keresztbe elgurította a labdát.

Dacára, hogy többet birtokolták a vendégek a labdát, komolyabb lehetőségig nem is nagyon jutottak, Manu Vallejo második félidei lövése volt az első valamirevaló próbálkozásuk.

Domenechnek egyértelműen több dolga volt, mint a kollégának a túloldalon, Jorge de Frutos szerette volna átjátszani őt mindkét alkalommal, de a spanyol kapuvédő mindkétszer hárított.

Ha a meccs egészét nézzük, akkor a Levante megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Több helyzetük volt, és csak a kapuson múlt, hogy nem lett ebből egy komolyabb verés. A Valencia a 12. helyen áll, de a tabella második fele elképesztően sűrű, egy rossz sorozat még akár bajba is sodorhatja őket.

Összefoglalás

Azzal kezdtem a bevezetőt, hogy a két csapat igazán szereti megszórni a másikat. Legutóbbi meccsük 4-3 lett a Levante javára, tavaly tavasszal ugyanitt, a Ciudad de Valenciában 4-2-re nyertek Enis Bardhiék. Ezek előtt pedig volt 3-1-es, 4-0-s és 3-0-s meccsük is.

A Levante inkább hazai pályán játszik jól, idegenbeli teljesítményük a középmezőny közepére teszi őket. A Betis is otthon jó, az elmúlt fordulókban csak a Barcelona tudott itt nyerni.

Új sérültje nincs Maurizio Pellegrinonak, továbbra is Bartra, Martín és Camarasa játékára nem számíthat, ugyanez igaz Paco Lopez csapatára is, ott sincs friss ember az orvosi szobában, csak Campana és Radoja.

A gólokra mindig vevő vagyok, és úgy érzem, ezen az estén ezt megkaphatom. Vicces lesz majd egy 0-0 után visszaolvasni, hogy mire számítottam, de egyszerűen más tipp eszembe sem jut. Mármint, nem tudom elképzelni, hogy egy kevésgólos meccset játsszanak a fiúk… Szóval, 2,5 gólnál többen bízom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső