Real Betis – Mallorca: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 február 18.
Real Betis
Teljesítmény:
D V D V V
  • Estadio Benito Villamarín
  • Február 21. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Mallorca
Teljesítmény:
N V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A La Liga 25. fordulójának egyetlen pénteki mérkőzésén a Mallorca gárdája érkezik az Estadio Benito Villamarínba. Túlzás lenne azt állítani, hogy a sevillai csapat élete formájában játszana, a statisztika mégis hazai sikert vetít elő.

Két hete Joaquinék meg tudták szorongatni a második helyezett Barcelonát, azonban a korábbi Betis tréner Quique Setién csapata egy góllal jobbnak bizonyult (2-3). Tetézte a problémákat, hogy Nabil Fekirt idő előtt leküldték a pályáról, így a hétvégi bajnoki mérkőzésen eltiltását töltötte.

Ez meg is látszott a sevillai zöld-fehérek teljesítményén, csak egy vérszegény 0-0-s döntetlenre futotta a kiesés elől menekülő Leganés otthonában, mindösszesen 3 kapura tartó lövéssel. Érdekesség, hogy ezt a meccset sem tudták 11-en befejezni, mert Borja Iglesias a 92. percben összeszedett egy teljesen felesleges piros lapot, ezért ő biztosan kihagyja a péntek esti meccset.

Fekir viszont ismét bevethető, így Rubi mesternek lesz kiből válogatni, amikor a kezdő tizenegyet állítja össze. A francia világbajnokon kívül borítékolható az örökifjú Joaquin és az ex-Realos Canales játéka, mellettük pedig a nyolc gólnál járó Loren Morón kezdőcsapatba jelölése is esélyes, akiért állítólag a Barca is bejelentkezett, mivel továbbra is keresik a hosszú időre kiesett Luis Suárez helyettesét.

Az egyértelmű, hogy a Betis tabellán elfoglalt helye csalódás, és véleményem szerint a csapat többre volna hivatott, de az idei szezonban elképesztően kétarcúak. Képesek az erősebb csapatokat is megizzasztani (Győzelem a Valencia és a Real Sociedad ellen, döntetlen a Real Madrid ellen) de benne van a pakliban egy-egy kellemetlen, már-már kínos eredmény is. Otthon sokkal kiegyensúlyozottabb csapat benyomását keltik (A mérleg 6 győzelem mellett 2 döntetlen és 4 vereség) és jelentős hiányzókkal sem kell számolniuk.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.30.La Liga
mallorca
1:2
real betis
La Liga
2015.05.10.La Liga 2
mallorca
1:2
real betis
La Liga 2
2014.12.08.La Liga 2
real betis
1:0
mallorca
La Liga 2
2013.05.20.La Liga
mallorca
1:0
real betis
La Liga
2012.12.20.La Liga
real betis
1:2
mallorca
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A Mallorca háza táján viszont nagy a baj, nyáron kerültek vissza a Primera Divisionba, de úgy tűnik, idén sem lehet más a reális cél, mint a kiesés elkerülése. Szombaton egy három meccsen át tartó nyeretlenségi sorozatnak vetettek véget azzal, hogy legyőzték az Alavést 1-0-ra, de ez a három pont sem volt elég, hogy elmozduljanak a kiesést jelentő 18. pozícióból, ugyanis meglepetésre a Celta Vigo elcsent egy pontot a Real Madrid otthonából a 24. forduló zárómeccsén.

Fontos megjegyezni, hogy a Mallorca kapta a második legtöbb gólt a bajnokságban, náluk csak az egész szezonban szenvedő (és jelenleg utolsó) Espanyol kapott többet. A szigetlakók házi gólkirálya Ante Budimir egy hónapja gólképtelen, így kijelenthetjük, hogy sem a védelem, sem a támadó szekció nem áll a helyzet magaslatán.

A Real Madridtól kölcsönben szereplő japán csodatinitől, Takefusa Kubotól is sokat vártak, azonban az áttörés egyelőre nem sikerült, január óta legtöbbször csak csereként számítanak rá. Persze, nem is elvárható egy tizennyolc éves tinédzsertől, hogy a vállára vegye és vezére legyen egy a spanyol első osztályban szereplő csapatnak. Újabb hiányzó náluk sincs, egyedül a hosszú ideje a maródiak listáját erősítő ghánai Baba Rahman szereplése zárható ki.

A legfontosabb statisztika a végére maradt: A mallorcaiak rendelkeznek a bajnokság legrosszabb idegenbeli mérlegével. Az idén lejátszott 11 mérkőzésük alkalmával egyetlen egyszer sem voltak képesek nyerni, egy döntetlen mellett 10 vereség áll a nevük mellett, 26 kapott és mindössze 7 rúgott góllal. Verdikt:

Bár a sevillaiak valóban nincsenek jó formában, épp itt az ideje, hogy egy magabiztos teljesítménnyel kárpótolják a szurkolóikat. A legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön az Iberostarban verték 2-1-re Vicente Moreno legénységét Joaquin és Fekir góljaival. Igazán baráti az odds hazai győzelemre, de ebben akár egy több gólos Betis siker is benne lehet, tekintve a Mallorca igazán rossz idegenbeli statisztikáját. Emellett jó tipp lehet a Betis győzelem + 2,5 gólnál több opció vagy hazai győzelem hendikeppel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső