Real Betis – Sevilla: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 05.
Real Betis
Teljesítmény:
V V N N D
  • Benito Villamarín
  • November 07. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sevilla
Teljesítmény:
V N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárjuk a napot egy újabb városi meccsel, a Real Betis – Sevilla rangadóval. Amely nem csak Sevilla városában vált ki hatalmas érdeklődést, de egész Spanyolország a Benito Villamarínra fog figyelni. Meg mi is. Két szurkolótábor, akik nem nagyon szívlelik egymást, a játékosokra pedig átragad ez a szellem, és a pályán kőkemény csatákat bonyolítanak le. A hangulat eszelős, és a mérkőzésekre sem lehetett sok panasz, voltak itt igazán hatalmas meccsek a közelmúltban. A koronavírus miatt egy ideig sajnos zárt kapuk mögött kellett lebonyolítani a találkozókat, de most újra sok szurkoló ott lehet a lelátókon, ami a színvonalat bizonyára egy kicsikét feljebb fogja emelni.

A hétközi kupa sem a Betisnek, sem a Sevillának nem sikerült jól, a zöld-fehérek nagyon csúnya vereségbe szaladtak bele, a Bayer Leverkusen 4-0-ra verte őket az Európa-ligában, míg a Sevilla a kiesés szélére sodródott, miután négy forduló elteltével még mindig nyeretlenek, a nem túl erős Lille tudott nyerni a Ramón Sánchez Pizjuánban. Bár érdemes különválasztani a BL-t, EL-t a bajnokságtól, mégis összemossuk egy kicsit. Törleszteni kell a szurkolóknak, és nem tehetsz annál boldogabbá egy fanatikus drukkert, minthogy a legfőbb riválist legyőzöd. És ez bizony igaz mindkét együttesre.

Szóval, nagyon sokat remélünk ettől a spanyol mérkőzéstől, amely nem csak azért rangadó, amit fentebb leírtam. Hanem azért is, mert a La Liga harmadikja látogat az ötödik helyen állóhoz…

Mára tehát ezzel búcsúzunk, hétfőn pedig várhatóan érkezik a Bajnokok Ligája összefoglalója, mellette pedig a válogatott meccsekkel is foglalkozni fogunk. Jó hétvégét mindenkinek!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Atletico Madrid – Real Betis: 3-0

G.: Carrasco, Pezzella, Joao Félix

A vártnál sokkal könnyebben nyerték meg a meccset a matracosok, a Betis a jó formája ellenére sima vereséget szenvedett. A tippünk egyébként jött, de be kell vallani: Ez most csak a vakszerencsének köszönhető. 2,5 gól feletti eredményt mondtunk nektek, de úgy gondoltuk, hogy ebben a Betis is részt vállal majd. Hát, nem tették, azonban a lényegen ez nem változtat, összejött a nyeremény, kettő fölötti szorzóval lehetett ezt megcsípni.

A kezdők:

Atletico Madrid:

Oblak – Savic, Giménez, M. Hermoso – Trippier, Koke, De Paul, Carrasco – Correa, Griezmann – Suárez

Real Betis:

Bravo – Montoya, Pezzella, González, Moreno – Carvalho, Guardado – Rodri, Canales, Juanmi – Willian José

Negyvenöt másodpercnyi játék után már figyelnie kellett Jan Oblaknak, ugyanis William Carvalho kínálta őt meg egy sistergőssel. A szlovén állta a sarat, így maradt a 0-0. Ekkor még azt hihettük, hogy valóban egy ízig-vérig szoros meccset játszanak majd a felek. Ezután volt két távoli kísérlete az Atleticonak, Ángel Correa csavarása centikkel ment mellé, Antoine Griezmann lövését meg Claudio Bravo tolta szögletre.

A 26. percben aztán megtörtek a vendégek. Yannick Carrasco kapott egy labdát a tizenhatos előterében, megforgatta Montoyát, majd nagy erővel a rövid felsőbe lőtt. Akkora erő volt a lövésben, hogy a labda kis híján átlyukasztotta a hálót, hatalmas bombagól volt.

Már a második félidőben jártunk, amikor életjelet adott magáról a Betis, Willian José fejesénél nem volt szükség Oblakra, a labda fölé szállt. A 62. percben Luis Suárez ziccerét hárította Bravo, majd saját játékosa szúrt ki vele. Germán Pezzella érthetetlen módon fejelt a saját kapujába, ezzel már kettő volt a különbség.

Ami végül háromra duzzadt. A 79. percben Joao Félix roboghatott kapura, miután Carrasco egy frankó kis kiugratással kínálta meg. A portugál támadó góllal fejezte be az akciót, de a partjelző szerint lesen tartózkodott az indítás pillanatában. A VAR segítette ki a játékvezetőt, ott feketén-fehéren látszott, hogy a csatár nem volt lesen, így megadták a gólt.

A Betis önmaga árnyéka volt ezen az estén, semmi nem köszönt vissza abból, amit korábban láthattunk a sevillaiaktól.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.14.La Liga
sevilla
1:0
real betis
La Liga
2021.01.02.La Liga
real betis
1:1
sevilla
La Liga
2020.06.11.La Liga
sevilla
2:0
real betis
La Liga
2019.11.10.La Liga
real betis
1:2
sevilla
La Liga
2019.04.13.La Liga
sevilla
3:2
real betis
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sevilla – Osasuna: 2-0

G.: Diego Carlos, Ocampos

Dél-amerikai játékosai repítették a Sevillát, akik a nagyon masszív Osasuna ellen léptek pályára. A piros-fehéreknél jubilált Lucas Ocampos, ez volt a századik meccse a csapatban. Sikerült méltó módon megünnepelni, hiszen az argentin góllal vette ki részét a sikerből.

A kezdők:

Sevilla:

Bono – Montiel, Koundé, Diego Carlos, Acuna – Jordan, Delaney, Rakitic – Lamela, R. Mir, Ocampos

Osasuna:

Juan Perez – Areso, U. Garcia, D. Garcia, Cote – Torres, Oier, Brasanac, Perez – R. Garcia, Avila

A meccset a pamplonaiak kezdték aktívabban, az ötödik percben Ruben Garcia nagyon távoli szabadrúgását fogta magabiztosan Bono, majd a 11.-ben Oier fejese szállt el keresztbe, nem sokon múlt a gól.

A 17. percben volt egy jó fejese a hazaiaknak is, Rafa Mir azonban célt tévesztett. A félidő közepén jártunk, amikor Joan Jordan került helyzetbe, Ivan Rakitic beadását fejelte a baloldali kapufára. Montiel ismételhetett, de az eldőlő Juan Perezbe lőtt.

Három perccel később aztán jött a hazai gól, Rakitic szögletét az előre húzódó brazil bekk, Diego Carlos bólintotta a kapu jobb oldalába.

A második sevillai gólt egy hatalmas hiba előzte meg. Egy hosszan előrevágott labdára sprintelt rá Areso, Juan Perez, valamint Lucas Ocampos. A vendégek védője, illetve kapusa egymásra várt, így Ocampos el tudta csenni köztük a játékszert, majd az üres kapuba gurított. A labda egyébként alig vánszorgott el a hálóig, de végül csak gól lett belőle.

Akár kiütés is lehetett volna a meccs vége, Ocampos ziccert zibázott – fejbe rúgta Perezt -, aztán a kapus egy szép robinzonáddal hárította Erik Lamela csavarását.

A végén így is örülhettek a hazaiak, a kezdeti lendület után az Osasuna visszavett, és nem voltak egy súlycsoportban a Sevillával.

Összefoglalás

A Betisnél nincs akkora gond, hiszen a súlyos vereség ellenére minden bizonnyal tovább fognak jutni a csoportjukból, legrosszabb esetben az Európa Konferencia-liga vár rájuk, ha a Fraditól vagy a Celtictől nem tudnák megszerezni a három pontot.

A Sevilla viszont komoly gondban, négy forduló után még egyszer sem nyertek, a mezőny pedig szép lassan elmegy mellettük.

A hazaiak oldalán sérült nincs, viszont Nabil Fekirnek vigyáznia kell, amennyiben besárgul, úgy a következő bajnokit ki kell hagynia. Eltiltás vár rá az EL-ben is, a meccs végén nem bírta elviselni a vereséget, és a játékvezető kiállította.

A Sevillánál sincs sérült, ott Erik Lamelának kell figyelni a belépőkkel meg a beszéddel, egy sárga esetén ő is kiesik.

Az esetek többségében nagyon szoros meccseket játszik ez a két együttes, tavaly a Sevilla hazai pályán 1-0-ra nyert, előtte a zöld-fehérek stadionjában 1-1-re végeztek.

A Betis 2018-ban tudta legyőzni a Sevillát hazai pályán, nagyon sok a döntetlen, és hát a Sevilla is sokszor nyert. Viszont akkoriban a Betis még inkább a tabella második felében tanyázott. Ennyiben más lesz mindenképp a mérkőzés.

Az este egyik kérdése, hogy ki tudja kiengesztelni a szurkolóit? Most azt mondanám, hogy mindketten, és hogy egyikük sem. Döntetlen eredménnyel készülünk, és azzal, hogy 2,5 gólnál kevesebb esik a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső