Real Madrid – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 30.
Real Madrid
Teljesítmény:
N N N N N
  • Santiago Bernabeu
  • December 01. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
D D V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárásként a Real Madrid – Athletic Bilbao találkozót ajánljuk nektek a spanyol bajnokság kilencedik fordulójából. Igen, ez egy elmaradt mérkőzés, amit a Liga azért tett későbbi időpontra, mert a FIFA világbajnoki selejtezője Dél-Amerikában, illetve a mérkőzés ütközött. A királyiaknál meg hát van jó pár játékos a kontinensről. Jóváhagyták a kérelmet, most pedig megtörténik a pótlás, ami által a blancók hét ponttal húzhatnak el a La Ligában.

A hétvégén nagy rangadót játszottak, a Sevilla látogatott Madridba, és egy remek meccsen sikerült otthon tartani a három pontot, részletesen egy kicsit lentebb olvashattok majd a mérkőzésről.

Az Athletic Bilbao sokszor tört már borsot a habfehérek orra alá, most tartjuk őket a legkevésbé alkalmasnak arra, hogy megtegyék. A baszkok hullámvölgybe kerültek, képtelenek nyerni immáron öt forduló óta, folyton azt hisszük, hogy az épp aktuális mérkőzésükön sikerül kikecmeregni a gödörből. Aztán csalódnunk kell.

Most azt mondjuk, hogy nem fognak tudni. Lehet, hogy akkor most megint épp az ellenkezője történik meg?

Nem valószínű, Carlo Ancelotti fiai alaposan belelendültek a dolgokba, utolsó 10 meccsükből 8-at megnyertek, október legelején kaptak ki az Espanyol otthonában. A Bernabeuban akadnak azért bakik, a Bilbao pedig általában felszívja magát a Real elleni mérkőzésekre, most mégsem gondolnánk, hogy más eredmény is születhet, mint a hazai győzelem. De azért górcső alá vesszük a két csapatot, hátha kihagytunk valamit…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Madrid – Sevilla: 2-1

G.: Benzema, Vinicius Jr. ill. Rafa Mir

Tudhatta Carlo Ancelotti, hogy a bajnoki harmadik ellen nagyon nehéz dolguk lesz, és nem is kellett csalódnia, valóban így lett. Bár, inkább csalódott volna a mester, ebben biztosak vagyunk. Játékosaiban viszont nem kellett, a királyi gárda új „álompárja”, Karim Benzema és Vinicius Jr. szállították a győzelmet, ezzel pedig megerősítette első helyét a fővárosi csapat.

A kezdők:

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Vinicius Jr.

Sevilla:

Bono – Montiel, Koundé, Diego Carlos, Acuna – Jordan, Fernando, Rakitic – Ocampos, R. Mir, Papu Gómez

Julen Lopetegui betéve ismeri a Real Madridot, noha nem sokáig volt ott edző, mégis rendre megkeseríti a blancók életét a Sevillával. Most is így történt, a Santiago Bernabeu népe egy igencsak hajtós meccset láthatott, ami számukra happy enddel zárult.

Pedig rosszul indult…

A 12. percben ugyanis Rafa Mir révén a vendégek jutottak előnyhöz. Marcos Acuna szögleténél a támadó elszakadt emberétől, majd nagy erővel fejelt a kapu jobb oldalába. Thibaut Courtois nem hibáztatható, a védelem annál inkább.

A királyiak védelme ezen az estén többször is meredek megoldásokat választott, amivel a Sevilla játékosai majdnem tudtak is élni. A gól után egy elpasszolt labdát ismét Rafa Mir lőhetett el, a gólvonalon álló Casemiro mentett, de még nem szabadult fel a madridi kapu, mert Toni Kroos ismét sikeresen eladta a játékszert. Rafa Mir ismétlésénél Thibaut Courtois hatalmasat védett bal kézzel.

A Real csak kisebb helyzetig jutott – mint például Vinicius Jr. 26. perces lövése, amit Bono magabiztosan fogott. A Sevilla viszont tényleg nagy erőket mozgósított a második találat megszerzése érdekében. A 31. percben majdnem sikerült is nekik, Lucas Ocampos távoli kísérleténél Courtois verve volt, de a felsőléc a hazaiakkal volt.

És milyen a foci, egy perccel később a Real Madrid egyenlített. Eder Militao 25 méteres, szitáló lövését Bono kiejtette, a kapufáról kijövő labdát Karim Benzema vágta az üres kapuba, 1-1.

A fordulás után már jobban játszott a Real, visszafogottabban a Sevilla. Marco Asensio csavarása a 60. percben gólt érdemelt volna, húsz perccel később David Alaba lőtt közelről a kapu fölé.

Sokan gondolták, hogy ez a meccs már így, döntetlennel ér véget, de jött Vinicius Jr., és idén nem először húzta ki csapatát a bajból. A brazil – aki hatalmas átalakuláson ment keresztül Carlo Ancelotti kezei alatt – a 87. percben egy szóló végén szétlőtte a jobb felső sarkot.

A Sevillának egy esélye maradt, azonban a közeli fejest Thibaut Courtois hárítani tudta, maradt a 2-1-es eredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.16.La Liga
athletic bilbao
0:1
real madrid
La Liga
2021.01.14.Spanyol Szuperkupa
real madrid
1:2
athletic bilbao
Spanyol Szuperkupa
2020.12.15.La Liga
real madrid
3:1
athletic bilbao
La Liga
2020.07.05.La Liga
athletic bilbao
0:1
real madrid
La Liga
2019.12.22.La Liga
real madrid
0:0
athletic bilbao
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Athletic Bilbao – Granada: 2-2

G.: R. Garcia, Maximiano (ög) ill. Machis, Molina

Nagyon bíztunk a hazai sikerben, úgy hittük, a gyengén szereplő Granada tökéletes alany arra, hogy kimásszon a gödörből a baszk együttes. Nem így lett, habár a helyzetek alapján közelebb járt a győzelemhez a hazai gárda.

A kezdők:

Athletic Bilbao:

U. Simon – Lekue, Alvarez, Martinez, Balenziaga – N. Williams, Vencedor, D. Garcia, Muniain – Sancet, R. Garcia

Granada:

Maximiano – Quini, Sánchez, Torrente, Escudero – Rochina, Gonalons, Montoro, Machis – Suárez, Molina

Őrületes hibával indult a találkozó, a 10. percben a Maximiano által kipasszolt labdát Montoro adta el, pontosabban Iker Muniain csapott le rá. A szélső beszaladt a tizenhatoson belülre, visszagurított, ahol Raúl Garcia érkezett, és a hosszúba helyezte a labdát.

Negyedórán át sem tartott a hazai előny, sőt az előnyből nagyon hamar hátrány lett. A 25. percben olyan simán szaladt el a balszélen, mintha edzésen az ifi ellen játszott volna. Miután már csak tíz méter volt közte és Unai Simon között kilőtte a bal alsót, 1-1.

És nyolc perccel később jött az újabb pofon, egy baszk szöglet után a vendégek iramodhattak meg a kapu felé, egy ide-oda pattogó labdát senki nem tudott megszelidíteni, Jorge Molina pedig jó lesipuskás módjára öt méterről a kapuba lőtt.

A Bilbao a második félidőben egy hihetetlen öngóllal egyenlített. A csereként beállt Inaki Williams lépett ki egy labdával, el is tudta estében tolni a játékszert Iván Maximiano előtt, de még a gólvonalra visszafutó védő ki tudta rúgni a labdát. Nem messzire, Iker Muniain a kapufát találta el, ami a visszafutó Maximianot találta el, onnan került hálóba a játékszer. Ez még leírva is káoszos volt…

A lényeg, hogy sikerült a baszkoknak legalább egy pontot otthon tartani, de egyre nagyobb az elégedetlenség a San Mamés háza táján…

Összefoglalás

Önbizalommal várhatja a szerdai összecsapást a Real Madrid együttese, mostanában nagyon megy nekik a szekér, és ha ez még nem lenne elég, a baszkok most elég mélyen vannak. A bajnokságot és a Bajnokok Ligáját nézve a királyi gárda a közelmúltban nyolc győzelmet aratott, a Sevilla elleni fordítás pedig még inkább növelhette az önbizalmukat.

Carlo Ancelotti egy dolog miatt aggódhat. Hogy míg első regnálása alkalmával valóban 25 játékosa volt, most jó esetben van 14-15. Nem tud rotálni az olasz, ez pedig sérülésekkel, fáradtsággal fog járni előbb vagy utóbb. Az ilyen mérkőzésekre lenne jó, ha a kispadon is körül tudna nézni, de láthatóan egy-két játékost leszámítva nem bízik a cseréiben.

Gareth Bale és Dani Ceballos sérülése nem újdonság, viszont Rodrygoé igen. A kis brazil a napokban dőlt ki, a háttérben pedig egy betegség áll.

A Bilbaonál a már jól ismert nevekkel találkozhatunk a sérültek között: Peru Nolaskoain, Yuri Berchiche, Dani Vivian, valamint csatlakozott most hozzájuk Asier Villalibre.

A kezdő tekintetében a Real a megszokott kezdőjével állhat ki, Rodrygo kiesésével talán Eden Hazard is kaphatott volna pár percet, de most meg egy izomsérülést szedett össze… Egyre rosszabb a helyzet a belgánál, és ez hihetetlenül elszomorító…

Az Athletic Bilbao kezdője is szinte már előre ismert, egy-két változtatástól eltekintve Marcelino a megszokott tizenegyet küldheti pályára.

A Bernabeuban is képesek voltak már megtréfálni a Realt, 2019-ben és ’18-ban is elvittek egy pontot a spanyol fővárosból.

Abszolút kedveljük a baszkokat, szerintünk továbbra is csodálatos, ahogy évről évre beépítenek saját neveléseket, valamint alacsonyabb osztályban játszó játékosokat, ott vannak általában a tűz közelében. Most viszont gondban vannak láthatóan. Lehet, hogy megnehezítik majd a királyi gárda dolgát, de a Karim Benzema – Vinicius Jr. kettőssel nem fognak bírni. Hazai győzelmet várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső