Real Madrid – Chelsea: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 26.
Real Madrid
Teljesítmény:
D N D D N
  • Alfredo Di Stefano
  • április 27. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
N D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem is volt olyan hosszú ez a kihagyás. Máris itt vannak a Bajnokok Ligája elődöntői, kedden és szerdán bonyolítják le a meccseket, és a Real Madrid – Chelsea találkozóval kezdünk. Véleményem szerint meglepetés, hogy ez a két együttes elődöntőt játszhat. Frank Lampard irányítása alatt nem volt képes kiugró teljesítményre a Chelsea, de Thomas Tuchel új lendületet hozott, valamint a sorsolásuk is viszonylag szerencsés volt.

A Real Madridnak a nehezebb út jutott, először a remek futballt játszó Atalantát ütötték ki, majd a Liverpool következett. A visszavágón meleg volt a pite, de a spanyolok ezen a találkozón megmutatták, milyen a tökéletes védekezés. A majdnem tökéletes, mert pár alkalommal a Pool támadói rontották el az ígéretesebbnél ígéretesebb helyzeteket.

A Madrid csapata kissé tartalékos, így nehéz meccsre számíthatnak a fiatalokkal teletűzdelt Chelsea ellen.

Vágjunk is bele az első elődöntőbe!

Mi történt korábban?

Kitérünk részletesen az előző körre, valamint a hétvégi bajnoki meccsüket is közelebbről megvizsgáljuk, ezáltal pontosabb képet kapunk a csapatok formájáról.

Real Madrid

Általában a királyi gárda problémája a gyenge védekezés szokott lenni, de a támadással, a gólszerzéssel nem igazán gyűlt meg soha a bajuk. Most viszont épp fordítva van. Mindent egybevetve Thibaut Courtois majdnem négyszáz perce nem kapott gólt (Mingueza vette be utoljára a kapuját az El Clasicon), viszont az elmúlt négy meccsükön háromszor is gólnélküli döntetlent játszottak. A Cadiznak rúgtak hármat, és ennyi.

Ezekkel az eredményekkel ismét lépéshátrányba kerültek a bajnoki címért folytatott csatában. Az Atletico Madrid 73 ponttal vezeti a tabellát, tegnap is buktak – ezúttal Bilbaoban -, így a bajnokság lényegében a Barcelona kezében van. Ha most kellene megtippelni, hogy ki áll majd 38 forduló után az élen, én őket mondanám.

Szombaton játszott a Real Madrid, és ahogy már mondtam a gólszerzés most sem ment. De az ellenfélnek sem, de ez a 0-0 felért egy vereséggel.

Az előző BL körben a Liverpoollal játszottak Benzemáék, és az első mérkőzésen döntötték el a továbbjutást. Az Alfredo Di Stefanoban minden egyes hibát góllal büntettek. Hálóba talált Vinicius Jr. kétszer is, valamint a két brazil-gól között Marco Asensio is mattolta Alisson Beckert.

A Pool a második félidő elején szépített, így maradt esélye a visszavágóra…

Az Anfielden bizonyára más lett volna az eredmény, ha a fanatikusok is beléphetnek a stadionba, biztosan győzelembe hajszolták volna a kedvenceket.

Bőven lett volna lehetősége az angoloknak megfordítani a párharc állását, de a Nacho – Militao kettős parádésan védekezett. Nem csak ők, mindenki kivette a részét a defenzív munkából. Amikor pedig gólszerzési esély alakult ki, rendre rossz döntést hoztak Jürgen Klopp fiai.

A 0-0-s végeredmény után a madridiak lehettek boldogabbak, irány az elődöntő, amit december körül szerintem senki nem gondolt volna.

Előző meccs eredménye
2016.07.30.ICC
real madrid
3:2
chelsea
ICC
2013.08.08.ICC
real madrid
3:1
chelsea
ICC
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea

Thomas Tuchel kinevezése egyelőre nagyon jó ötletnek bizonyult. Bár Frank Lampard a Chelsea klublegendája, de voltak érdekes húzásai, az eredmények sem jöttek, várható volt, hogy előbb-utóbb megválnak tőle. Abramovics pedig azonnal lépett, amikor Tuchelt kiebrudalták a PSG-től.

Sokan második – vagy sokadik – esélyt kaptak, és élnek vele, míg sokan, akik eddig is a kezdőben voltak látványosan feljavultak.

Nagyon fontos rangadót játszottak a kékek a hétvégén, a West Ham United épp előttük tanyázott, és muszáj volt ellenük nyerni, ha a negyedik (vagy harmadik) helyet meg szeretnék nyerni.

Egy érdekes mérkőzésen végül 1-0-ra tudtak nyerni Timo Werner első félidei góljával, és most már a bronzérmes helyen álló Leicester sarkában vannak.

A maradék öt fordulóban még nagyon sok minden történhet, extrém helyzetben még akár hetedik (!) is lehet a Chelsea, de valószínűbb forgatókönyv az, hogy inkább a bronzért fognak csatázni.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Porto együttesével csaptak össze, mindkét mérkőzést Sevillában, a Ramón Sánchez Pizjuánban rendezték a karanténszabályok miatt.

Az odavágón kétgólos előnyt szereztek (ekkor a Porto volt a pályaválasztó), Mason Mount az első, Ben Chilwell a második félidőben talált be.

A visszavágón így belefért egy vereség is, az egyik legunalmasabb idei Bajnokok Ligája meccsen a kékek inkább az előnyük megtartásával foglalkoztak, semmint a növelésével.

Végül Mehdi Taremi csodagólja volt az utolsó jelent, a 93. percben az iráni ollózva szerezte meg a győzelmet a Portonak. De ez kevésnek bizonyult.

Összefoglalás

Kíváncsi vagyok, hogy Eden Hazard hogy lép majd pályára volt kenyéradója ellen. Az nem titok, hogy imádja a Chelsea-t, ahogy a szurkolók is őt. Kétlem, hogy kezdőként kapna szerepet, de hogy a 60-70. perc környékén beküldi őt Zidane, az tuti.

A Betis ellen 13 percet kapott a hétvégén, és bár még szokni kell neki az iramot – ismét -, de egymaga több veszélyt jelentett a kapura, mint az egész madridi együttes.

Sergio Ramos szereplése kétséges, de a védő már labdás edzéseket végzett. Úgy gondolom, hogy Eder Militao és Nacho mellett nem kell siettetni a visszatérést.

Dani Carvajal is újra egészséges, a Betis ellen kezdő volt, a Chelsea ellen is az lesz.

Nagy kérdés viszont Luka Modric játéka. A horvát középpályás fájdalomcsillapítókkal szerepelt a sevillaiak ellen. Lehet, hogy őt Isco vagy Blanco váltja.

Elől pedig a szokásosnak mondható Vinicius – Benzema – Asensio hármasra lehet számítani.

A Chelsea-nél nagy változtatásokat nem kell elképzelni, minden bizonnyal a gálakezdője lép pályára Tuchelnek. Egyedül Mateo Kovacic hiányzik, így a Jorginho – Kanté kettős lesz a pálya közepén. A 3-4-3-as formációban ismét Havertz lehet az ék, mögötte pedig két játékos a Zijes – Pulisic – Mount – Werner négyesből.

A Chelsea óvatos játékot fog játszani Spanyolországban, hülyék lennének fejjel a falnak rohanni. A Real Madridnak pedig mostanság nem megy a góllövés, így egy izgalmas, de gólokban nem gazdag meccsre számítok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső