Real Madrid – Eibar: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 11.
Real Madrid
Teljesítmény:
V N V V D
  • Santiago Bernabeu
  • Március 13. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Eibar
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A La Liga 28. fordulójának nyitómeccsét rendezik, a bajnoki címre pályázó Real Madrid az Eibar csapatát fogadja. Megvizsgáljuk, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

A koronavírus-járvány terjedése miatt kedden Spanyolországban úgy döntöttek, hogy az elkövetkezendő két fordulóban az első és másodosztályú csapatok mérkőzéseit zárt kapuk mögött rendezik meg. Ezzel próbálnak gátat szabni a vírus további terjedésének. Egyelőre csak két fordulóról van szó, de a szövetség ezt meghosszabbíthatja, amennyiben a helyzet nem javul a közeljövőben.

Nagyon régóta követem az európai és világfutballt, de bevallom, Real Madrid meccset még nem láttam zárt kapuk mögött. Mindenképp furcsa látvány lesz a Santiago Bernabeu nézők nélkül.

Real Madrid

A múlt héten a Real Madrid hatalmas meglepetésre vereséget szenvedett a Real Betistől, megszakítva ezzel a zöld-fehérek hét meccses nyeretlenségi sorozatát. Több egyéni hiba okozta a madridiak vesztét, ami mostanában jellemző rájuk. Előbb Sergio Ramos kezdett szólóba a saját tizenhatosánál, ahelyett hogy kivágta volna a labdát. Ahogy az lenni szokott, el is vesztette a játékszert, amire Sidnei csapott le és irtózatos gólt ragasztott Thibaut Courtois kapujába.

A brazil bekk aztán a félidő vége előtt újfent a figyelem középpontjába került, de ezúttal negatív főhősként. Marcelo lábát rúgta ki a tizenhatoson belül, González játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőket mindig Sergio Ramos végzi (mióta Cristiano Ronaldo távozott a csapattól), de ezúttal átadta a lehetőséget Karim Benzemának, aki a jobb alsó sarokba lőtt, 1-1.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A Betis támadott, a Real szenvedett. Joaquin előtt nyílt esély gólszerzésre egy remek kontrát követően, már Courtois-t is kicselezte, de az üres kapu helyett Canalesnek akart passzolni, így a visszafutó Luka Modrics ki tudta vágni a labdát.

Real betis vs Real Madrid - 2:1

Ami késik, nem múlik, gondolhatták a sevillaiak, újabb labdavesztés után (ezúttal Benzema vesztett labdát a saját térfelén) villámgyorsan a kapu előtt termett Cristian Tello és eldöntötte a mérkőzést.

Egyből felerősödtek azok a hangok, akik Zidane menesztését követelnék. Szó mi szó, a francia mester idén nem úgy bánik a cserékkel, mint első regnálásakor. Vannak kifejezetten kegyvesztett játékosok, akik szinte egyáltalán nem jutnak szerephez (gondolok itt Luka Jovicsra, James Rodriguezre vagy Mariano Diazra) és vannak olyanok, akik (és ez természetesen nem rosszindulatból írom) nem Real Madrid szintű játékosok, mégis hétről-hétre megkapják a lehetőséget.

A CKM-nek becézett középpálya már jó ideje nem működik, amikor Casemiro, Kroos és Modrics együtt játs zik, felkészülhetnek a blancók szurkolói egy kiadós 90 perces szenvedésre. És ki is lyukadunk arra, hogy ismételten nem játszott Fede Valverde. Az idei szezonban berobbanó uruguayit háromszor nem jelölte a kezdőcsapatba Zinedine Zidane. És az eredmény? Három vereség.

További problémát jelent Karim Benzema formája. A 2020-as évben 13-szor játszott, de ezeken összesen három gólt szerzett. Utolsó akciógólját még február elsején, az Atletico Madrid elleni városi rangadón szerezte.

Courtois és Marcelo a Betis ellen sérülést szenvedett, sem az Eibar, sem pedig a City elleni visszavágón nem játszhatnak. A hírek szerint Courtois egyébként már a Betis elleni meccset is sérülten vállalta. Őket minden bizonnyal a francia különítmény, Alphonse Areola és Ferland Mendy pótolja majd.

Örömhír lehet viszont az edző számára, hogy Isco dereka helyrejött a hírek szerint, így a támadó középpályás – aki a szezon ezen szakaszában egyre komolyabb szerepet vállalt a csapatban – bevethető lesz pénteken.

Gareth Bale helyzete is megér egy misét. Mostanában leginkább a padon láthatjuk a walesit, ha mégis pályára lép, enerváltan, kedvetlenül játszik, így egyáltalán nincs Zidane hasznára. Egyes hírek szerint egyedül a pénz miatt van még Madridban, mivel egy csapat sem tudja garantálni Bale csillagászati fizetését.

Hazard és Asensio továbbra is sérültek, kevés esély van rá, hogy idén még komolyabb szerepet kapjanak a Real Madridban.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.09.La Liga
eibar
0:4
real madrid
La Liga
2019.04.06.La Liga
real madrid
2:1
eibar
La Liga
2018.11.24.
eibar
3:0
real madrid
2018.03.10.La Liga
eibar
1:2
real madrid
La Liga
2017.10.22.La Liga
real madrid
3:0
eibar
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Utolsó mérkőzésüket tavaly novemberben játszották az Ipuruában. Karim Benzema duplázott, mellette Sergio Ramos és Federico Valverde voltak eredményesek. Érdekesség, hogy két tizenegyest is befújtak akkor a Realnak, mindkettőt értékesítették.

Eibar

José Mendilibar csapata a kiesés elől menekül. Jelenleg a 16. helyen állnak a bajnokságban és eléggé ég a ház, az Ipurua közönsége nem ehhez van hozzászokva: Tavaly a 12., azelőtt pedig a 9. helyen végeztek a spanyol első osztályban.

Fontos mérkőzésen szenvedtek vereséget a hétvégén, amikor a szintén kieső jelölt Mallorca vitte el tőlük a három pontot. Kedd este pedig pótolták elmaradt meccsüket, ahol egy esetleges győzelem esetén fellélegezhettek volna, ha sikerül megverni a friss kupadöntős Real Sociedadot.

A gólok sorát Mikel Oyarzabal nyitotta, méghozzá büntetőből. Bigas kezét érte a labda egy vendég kísérletet követően, a tizenegyest higgadtan lőtte a kapuba Oyarzabal. A túloldalon lemásolták az előző szituációt, ezúttal Kike fejesébe paskolt bele véletlenül Zubeldia, itt is befújták a büntetőt. A labda mögé Orellana állt, de gyenge lövését kiütötte Remiro. 1-0-val ért tehát véget az első félidő.

A másodikban növelni tudta előnyét a Sociedad: A 75. percben Portu estében passzolt az üresen álló Willian Joséhoz, aki a kapus lábai között ellőtte a labdát, módosítva ezzel az állást.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Csak úgy, mint a hétvégén, a szépítés a meccs legvégén jött. Ismét kezezés történt a büntető területen belül, ám ezúttal nem Orellana, hanem Charles állt a labda mögé, ő pedig nem hibázott.

Ezzel a vereséggel az Eibar maradt 16. helyen, de továbbra is közel a Celta és a Mallorca, így nagyon izgalmas végjátékra számíthatunk nem csak elől, de hátul is.

Mendilibar egyedül Ivan Ramisra nem számíthat. A védő decemberben szenvedett sérülést, felépülése még legalább másfél hónapot vesz igénybe.

Idegenbeli mérlegük pocsék, a szezonban egyszer tudtak nyerni, mellette öt döntetlen és hét vereség szerepel. A Bernabeuba sem győzni járnak, az utóbbi évek legjobb eredménye egy 2016-ban elért döntetlen.

Alapból nem nagy az odds a Real Madrid győzelmére, így mindenképp csak akkor éri meg, ha hendikeppel rakjuk. Szüksége van a Realnak a nagyobb arányú győzelemre. Egyrészt vissza kell szerezniük az önbizalmukat, hiszen az elmúlt öt meccsen négyszer betliztek (3 vereség, 1 döntetlen, a Barcelonát viszont megverték), másrészt a következő héten Angliában van jelenésük, ahol a Manchester City elleni párharcot kellene megfordítaniuk.

Tehát, röviden: Magabiztos, önbizalmukat visszahozó győzelemre számítok a kiesés elől menekülő Eibar ellen. Tippem: 3-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső