Real Madrid – Mallorca: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 21.
Real Madrid
Teljesítmény:
N N N N D
  • Santiago Bernabeu
  • Szeptember 22. 22:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Mallorca
Teljesítmény:
D V N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ígértünk még egy spanyol elsőosztályú bajnokit, tessék parancsolni, következik a Real Madrid – Mallorca találkozó beharangozója. Az eddig legjobban szereplő újonc csap össze a listavezetővel, ezt hívják országos egyesnek. Carlo Ancelotti visszatérése jót tett a blancóknak, új lendületet kapott a királyi gárda, emellett néhány játékosuk nagyon sokat fejlődött. Nem hibátlanok, mert a védekezésükön még nagyon sokat kell csiszolni, ám az út, amin elindultak ígéretes. Sok dolgot lehetne összehasonlítani a Zidane-érával, de egyelőre ez még felesleges.

A Mallorca nem valószínű, hogy végül meg tudja majd szorongatni őket, erre utalnak a fogadóirodák által adott szorzók is, de azért ne feledjük, hogy a szigetlakók idén két nagyobb csapat ellen is döntetlent játszottak: 1-1 lett a Betis elleni mérkőzés, illetve most hétvégén 0-0-ra végeztek a Villarreal ellen. Szóval, azért nem egy kifejezetten gyenge együttesről beszélünk, bárki bármit mondjon.

A Real Madrid számára viszont kell a győzelem, végre egy kicsit el tudtak lépni az Atletico Madridtól, a Barcelona gyengélkedik, itt a remek alkalom, hogy bebetonozzák az első helyüket.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Valencia – Real Madrid: 1-2

G.: Hugo Duro ill. Vinicius Jr., Benzema

Valenciában sosem könnyű a Real Madridnak, a házigazdák ilyenkor kettőzött erővel küzdenek, nagy rangadókat szoktak játszani. Többször ért véget meccs a Valencia sikerével, de az minden egyes találkozójukra igaz volt a közelmúltban, hogy feszült meccseket játszanak, ahol néha apróságok döntenek egyik vagy másik csapat mellett.

A kezdők:

Valencia:

Mamardashvili – Correia, Gabriel Paulista, Alderete, Foulquier – Soler, Wass, Guillamon, Hugo Duro – Guedes, Gomez

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Nacho – Valverde, Casemiro, Modric – Hazard, Benzema, Vinicius Jr.

Nem mondhatni, hogy egymásnak esett volna a két csapat, először csak óvatosan kóstolgatták egymást, nem ajtóstól rontva a házba. A hetedik perc hozta az első vendég kísérletet, Federico Valverde lövése jött ki Mamardashviliről, az ismétlést Casemiro puskázta el, aki egyébként a szezon leggyengébb produktumát tette le az asztalra.

A 13. percben az egyre jobb formába kerülő Eden Hazard gyönyörű cselét csodálhattuk, a belga támadót aztán egy védő akadályozta meg a gólszerzésben, az utolsó pillanatban blokkolták.

Hozzá kell tenni, hogy a játékosok úgy hullottak, mint a legyek, a hazaiak részéről Thierry Correia és Carlos Soler is cserét kért, a vendégeknél Dani Carvajal volt az, aki nem tudta folytatni a játékot. A helyére beállt Lucas Vazquez egy kissé megilletődötten játszott, egyértelműen az volt a madridiak gyengébb oldala.

A lefújás előtti percekben 25 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott a Valencia, Daniel Wass beívelését Gabriel Paulista próbálta kapuba fejelni, Thibaut Courtois ekkor mutatta be az első igazán nagy védését. De nem az utolsót…

A második félidő szinte végig a hazaiaké volt. Lucast Hugo Duro ott verte meg, ahol csak akarta, helyzetek is születtek ezekből az elfutásokból, de nem akarnám Vazquezre kenni azt, hogy a Valencia a Madrid fölé nőtt, benne volt ebben a teljes védelem és a fél középpálya is. A 66. percben aztán megtörték az addig kiválóan védő Courtois védési sorozatát, megint egy hatalmas védelmi hibának köszönhetően került helyzetbe Hugo Duro, és ki is használta a lehetőséget.

A Valencia már készült a győzelemre, pár percet kellett volna kihúzniuk, de ekkor egy peches lövés – Vinicius Jr. részéről – utat talált Mamardashvili kapujába. És még itt nem volt vége, mert két perccel később a kis brazil beadásából Karim Benzema is betalált, ezzel a Real Madrid megnyerte a mérkőzést.

Nehéz szülés volt, talán nem is érdemelt a királyi gárda győzelmet, de az utolsó pillanatig küzdöttek, aminek meglett az eredménye.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.24.La Liga
real madrid
2:0
mallorca
La Liga
2019.10.19.La Liga
mallorca
1:0
real madrid
La Liga
2013.03.16.La Liga
real madrid
5:2
mallorca
La Liga
2012.10.28.La Liga
mallorca
0:5
real madrid
La Liga
2012.05.13.La Liga
real madrid
4:1
mallorca
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mallorca – Villarreal: 0-0

Nagyon durva adattal kezdek, ami a sárga tengeralattjáróval kapcsolatos. Az Európa-liga győztes együttes épp az El-fináléban tudott utoljára nyerni, azóta csak döntetleneket és vereségeket könyvelhettek el. Ha igazán szigorú akarok lenni, azt a meccset sem nyerték meg, hiszen a rendes játékidő 1-1-gyel ért véget, akkor viszont még régebbre kell menni, egészen május 16-ig, amikor a Sevillát verték 4-0-ra. Azóta Unai Emery együttese lejátszott 14 mérkőzést. És a 15.-et sem sikerült abszolválni a Mallorca ellen…

A kezdők:

Mallorca:

Reina – Maffeo, Valjent, Olivan, Costa – Kubo, Salva Sevilla, Baba Mohamed, Ndiaye – Rodriguez, Fer Nino

Villarreal:

Rulli – Foyth, Albiol, Torres, Estupinan – Trigueros, Coquelin, Capoue – Gomez, Dia, Danjuma

A Villarreal ezúttal Gerard Moreno nélkül vágott neki a meccsnek tehát, elől a két új fiú küzdött a gólért Moi Gomezzel karöltve. És a két új fiú szinte azonnal betalálhatott volna, de Boulaye Dia luftot rúgott, míg Arnaut Danjuma a blokkba lőtte a labdát. Rögtön egy hatalmas lehetőséggel indított a sárga tengeralattjáró, a jelenet azonban jól mutatta, milyen formában vannak az Emery legények.

A 24. percben Fer Nino akrobatikus mozdulattal leadott lövése ment fölé, majd a lefújás előtti percekben Takefusa Kubo passzát Rodriguez tekerte fölé. A Villarrealnak is volt még egy helyzete, Boulaye Dia gyönyörű sarkazását csípte még meg kézzel Reina.

A második félidőben is volt veszély mindkét kapu előtt, a Villarrealtól kölcsönkapott Fer Nino érthető módon nagyon szeretett volna bizonyítani, de gólt sem ő, sem a társak nem tudtak szerezni. Legalábbis szabályos gólt nem, mert a 82. percben a Schalkétól igazolt Matthew Hoppe hálóba lőtt, de lesről tette mindezt.

Az egy pont a Villarreal ellen nem rossz eredmény, sőt…

Összefoglalás

Lucas Vazqueznek össze kell szednie magát, mert a holnapi napon bizonyára kezdőként kap szerepet, Dani Carvajal az első hírek szerint két hétre dőlt ki. Nem ő az egyetlen sérültje a Real Madridnak, nem bevethető még Marcelo, Ferland Mendy, Gareth Bale, Toni Kroos és Dani Ceballos sem.

Nagy kérdés, hogy a balbekk ki lesz, Carlo Ancelotti az elmúlt hetekben kipróbálta ott Miguelt, Alabát és Nachot, de az osztrákra inkább középen lesz szükség.

A középpálya és a csatársor adott, bár Casemiro az elmúlt hetekben rendre gyengén játszik, megnéznénk, mit tud a kezdetektől Eduardo Camavinga a pályán.

A Mallorcánál csak egy sérült van, Antonio Sánchez, számunkra egyértelmű, hogy a szigetlakók ugyanazzal a csapattal mennek neki a Realnak, mint tették azt a Villarreal ellen.

A Mallorca tavalyelőtt búcsúzott az élvonaltól, ehhez a kieséshez hozzájárult a Real Madrid is, akik akkor még az Alfredo Di Stefano Stadionban 2-0-ra nyertek Vinicius és az azóta távozott Sergio Ramos góljaival.

Most hasonlóra számítunk. Elsősorban Real Madrid győzelemre, ahol még a hendikep sem kizárt, illetve legalább két és fél gólra. Lehet, hogy a Mallorca is át tudja verni a gyengélkedő védelmet, de összességében fölényes madridi sikert várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső