Real Madrid – Osasuna: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 26.
Real Madrid
Teljesítmény:
N N V V D
  • Santiago Bernabeu
  • Október 27. 21:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Osasuna
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó tippünket (is) Madridból szállítjuk, itt, a Santiago Bernabeu Stadionban lép pályára a királyi gárda az Osasuna ellen. Karim Benzemáék nagyon fontos győzelmet arattak a hétvégén, a Camp Nouban, több mint nyolcvanezer katalán drukker előtt verték az ősi rivális Barcelonát, ezzel pedig továbbra is a dobogón vannak, amennyiben elmaradt meccsüket pótolják, akkor az élre is ugranak. De a pamplonaiak elleni meccset is hozni kell, ami nem biztos, hogy sétagalopp lesz, masszív kis csapat az Osasuna, ez látszik a tabellán elfoglalt helyezésükön is, a hatodik pozíciót foglalják el.

Nem kezdtek jól, azóta viszont nagyot fordult a világ, utolsó bajnoki vereségüket még szeptember közepén szenvedték el.

De ha van csapat, amelyet fel tud villanyozni a Barcelona legyőzése az pont a Real Madrid.

A Real Madrid – Osasuna találkozó beharangozójával fejezzük be a napot.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Barcelona – Real Madrid: 1-2

G.: Agüero ill. Alaba, L. Vazquez

A mérkőzést megelőző tippünkben azt mondtuk nektek, hogy a Real Madrid győzelmét pakoljátok meg, sanszos, hogy a Barcelona nincs olyan állapotban, olyan formában, hogy akár egy döntetlent kiharcoljon legrégebbi riválisa ellen. A vártnál jobban játszottak végül a katalánok, de a tippünk beigazolódott.

A kezdők:

Barcelona:

Ter Stegen – Mingueza, E. Garcia, Piqé, J. Alba – Gavi, Busquets, de Jong – Dest, Fati, Depay

Real Madrid:

Courtois – L. Vazquez, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

Helyzetek tekintetében nem volt világmegváltó az első félidő, de rossznak sem volt mondható. Talán az, hogy Barcelona – Real Madrid mérkőzést láttunk, ez rakta túlságosan magasra a lécet. A Barcelona igyekezett irányítani a játékot, saját játékukat hozni, azaz tartani a labdát, sokat passzolni, hogy aztán meghúzzák a váratlant. A háromból kettő jól ment, megtartották a labdát és sokat is passzoltak, de Messi és Suárez távozása óta a harmadikkal akadnak gondok.

A 21. percben fél Madrid tizenegyesért kiáltott, amikor Óscar Mingueza mellett elesett a Real Madrid brazil szélsője, Vinicius. Valóban volt kontakt a két játékos között, ám érzésünk szerint a 20 esztendős reménység arra bazírozott, hogy büntetőt kapjon csapata, már a kontakt előtt esni kezdett. Ezt nem díjazta a játékvezető.

Három perc múlva láthattuk a meccs első helyzetét, elcsúszott a madridi védekezés, így Sergino Dest szembe találta magát Thibaut Courtois-val. Talán megijedt a lehetőségtől az amerikai, aki így egy jó méterrel fölé lőtte a labdát.

A 31. percben majdhogynem a semmiből szereztek vezetést a blancók. David Alaba a saját tizenhatosa előterében szerzett labdát, Vini Jr.-hoz passzolt, aki egy indítással Rodrygot vette célba. A másik kis brazil remek ütemben játszott Alaba elé, aki követte az akciót, és két tolás után eszement nagy gólt rúgott a hosszúba.

A félidő vége (is) a Barcáé volt, Gerard Piqué fejjel majdnem egyenlíteni is tudott, ám centiméterekkel tévedett.

A második félidőben a Real Madrid próbált kontrázni, de türelmesek voltak, mert tudták, ha túlságosan kitámadnak, azt a Barca kihasználhatja. A 62. percben a 400. Real Madridban lejátszott mérkőzését ünneplő Luka Modric kínálta meg egy forintos labdával Karim Benzemát, aki nyolc méterről, senkitől sem zavartatva lőtt Marc André ter Stegen kezébe. A francia ilyen helyzetben nem szokott hibázni, de ezen a délutánon a vártnál több hiba csúszott a gépezetbe…

A Barca egyik legaktívabb játékosa Sergino Dest volt, aki a 73. percben távolról kívánta bevenni a kaput, de, ahogy az első félidőben, úgy most is fölé lőtt. Ronald Koeman kétségbeesetten próbálkozott, beküldte Agüerot, beküldte Luuk de Jongot, valamint Philippe Coutinhot (őt már a félidőben), de egyikük sem tudott igazán helyzetbe kerülni. A 93. percben pedig egy kontrával meglógtak a fehérmezesek, Lucas Vazquez játszott Asensiohoz, akinek lövését a német portás még védte, de a kipattanót a kényszer-jobbhátvéd gólra váltotta Eric Garcia mellett.

A meccs eldőlt, de a Barcának legalább a szépítés összejött, David Alaba csúszott el Dest beadásakor, így Sergio Agüero szabadon lőhetett, Courtois nem is tudott mit kezdeni a helyzettel. A meccset aztán azonnal lefújták, zsinórban negyedszer diadalmaskodott a Real Madrid a Barcelona ellen.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.01.La Liga
real madrid
2:0
osasuna
La Liga
2021.01.09.La Liga
osasuna
0:0
real madrid
La Liga
2020.02.09.La Liga
osasuna
1:4
real madrid
La Liga
2019.09.25.La Liga
real madrid
2:0
osasuna
La Liga
2017.02.11.La Liga
osasuna
1:3
real madrid
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Osasuna – Granada: 1-1

G.: Avila ill. Montoro

Nagyot megy idén (eddig) az Osasuna, akik már tavaly is megmutatták, hogy számolni kell velük. Na nem a bajnoki címre esélyesek, hanem tipikusan az a csapat, amely, ha jó napot fog ki, akkor nem ismer lehetetlent. A bajnokságban eddig 18 pontot gyűjtöttek, és nagyon közel jártak ahhoz, hogy ez 20 pont legyen, de emberhátrányban nem tudták kivédekezni a Granada elleni meccset…

A kezdők:

Osasuna:

Herrera – Vidal, U. Garcia, D. Garcia, Cote – Torro – Torres, Oier, Brasanac, R. Garcia – Avila

Granada:

Maximiano – Quini, Diaz, Abram, Neva – Rochina, Milla, Gonalons – Machis, Bacca, Suárez

Tudom, sokszor használom a kifejezést, miszerint az adott két csapat remek meccset játszott, de valóban így történt, kitett magáért az Osasuna és a Granada is. A 24. percben láthattuk a meccs egyik legszebb jelenetét, amikor messze a kapujától Herrera egy hosszú indítás után fejjel tisztázott. A bedobást hamar elvégezte a vendégcsapat, Rubén Rochina pedig majdnem a félpályáról próbálkozott kapura lövéssel, hiszen a hazai kapus még nem ért vissza. Jó kis kísérlet volt, ám Herrera azért lefülelte. a labdát.

A félidő hátralévő idejében Chimy Avila, a hazaiak támadója volt a főszereplő, a 34. percben 18 méteres lövését fogta Maximiano, a 44. percben viszont már betalált a csatár: Cote lövése levágódott egy védőről, Avila átvette, majd védője szorításában a kapuba lőtt.

A 61. percben Unai Garcia kétszer is góltól mentette meg csapatát másodpercek alatt. Előbb egy baloldali beadásnál tisztázott, majd Roberto Torres lövését fejjel mentette… Nem semmi jelenet volt.

A hajrára a hazaiak megfogyatkoztak, ugyanis Cote két kézzel rántotta vissza a gólhelyzetben kitörő Luis Suárezt.

Az emberhátrányt sokáig nem tudták kihasználni a fehérmezesek, majd a 92. percben Ángel Montoro lőtt csodagólt. Herrera ismét elkóborolt a kapujából, ezt vette észre a középpályás, aki jó 30 méterről emelte át a hálóőrt.

Így végül be kellett érnie a pamplonaiaknak az iksszel. Szereplésük továbbra is csodaszámba megy, de még csak a bajnokság felénél sem tartunk…

Összefoglalás

A Barcelona elleni mérkőzés utolsó perceiben Thibaut Courtois egy kirúgás közben megsérült. Látszott, hogy a térde kissé kifordul, végül a belga tudta folytatni a játékot. Viszont az Onda Cero értesülései szerint az Osasuna ellen Andriy Lunin megkapja a lehetőséget, nehogy komolyabb probléma legyen a hórihorgas hálóőrrel. Még mindig nem bevethető Gareth Bale, Dani Ceballos és Isco, Luka Jovic viszont már a társakkal edzett, így az ő nevezése valószínűsíthető.

Az Osasuna csapatának az ex-mallorcai Ante Budimir az egyetlen sérültje, a keret többi tagja köszöni szépen jól van.

Nagyon sokat kell visszalapozni a történelemkönyvben, hogy pamplonai sikert találjunk. 2011-ben, hazai környezetben tudtak 1-0-ra nyerni, azóta lejátszottak tizennégy találkozót, melyekből 11-et a királyi gárda húzott be. A Bernabeuban 2004-ben nyertek utoljára, az utolsó 10 meccsből 10-et nyert a Real hazai környezetben.

Ritka az a meccs, amelyet lehoz a Madrid kapott gól nélkül, ráadásul három nap után kell újra pályára lépniük. Magában hordozza a meccs azt, hogy az Osasuna is hálóba talál, így a BTTS-t mindenképp rakjuk, emellett pedig 2,5 gólnál többet várunk, nem utolsó sorban pedig madridi győzelmet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső