Real Madrid – Villarreal: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 19.
Real Madrid
Teljesítmény:
N N D V N
  • Alfredo Di Stefano
  • Május 22. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Villarreal
Teljesítmény:
N N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, eljött az igazság pillanata. Bajnok az Atletico Madrid, ha nyer. Bajnok az Atletico Madrid, ha a Real Madrid, a városi rivális nem nyer. És az utolsó fordulóban nem is könnyű csapatot sodor a királyiak útjába az élet, a szintén motivált Villarreal utazik az Alfredo di Stefanoba. És ők bizony hajtanak az Európa Ligára, tehát nem feltartott kézzel fognak pályára lépni.

Ha minden igaz, ez lesz Zinedine Zidane utolsó mérkőzése a Real Madrid élén. Állítólag jelezte a játékosai felé, hogy a nyáron elhagyja a klubot, és valahol ez érthető. Folyamatosan kritizálták, szurkolók, újságírók egyaránt. És bár lehet mondani, hogy ez az edzői munka velejárója, nem hiszem, hogy Zidane-nak bármit bizonyítania kell vagy kellett volna.

Ezzel a kerettel, 60+ sérüléssel a szezonban eljutott a Bajnokok Ligája elődöntőjéig, a La Ligában pedig még akár bajnokok is lehetnek. Ahhoz szükség van arra, hogy a csillagok is együtt álljanak, azaz a Valladolid valami csoda folytán megverje, vagy döntetlent játsszon az Atleticoval, míg a Realnak természetesen nyernie kell a Villarreal ellen.

Az esélyek az Atletico mellett szólnak… Kezdjük a Real Madrid – Villarreal beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Athletic Bilbao – Real Madrid

A San Mamés nem egy könnyű pálya, azt meg kell hagyni. A baszkok igazi oroszlánbarlangban fogadják ellenfeleiket hétről hétre, de ez talán erre a szezonra nem teljesen igaz, hiszen ötször is kikaptak. Ez a meccs volt az ötödik.

A Real Madrid a bajnokságban január 30. óta veretlen, ami igazán nagy szó, tekintve, hogy mennyi nehézséggel kellett szembenézniük, azonban sok volt a döntetlen, a meccslabdákat pedig rendre elrontották.

Elképesztő, hogy úgy nem lesz bajnok – valószínűleg – a királyi gárda, hogy oda-vissza verték a Barcát, és az Atleti ellen is négy pontot szereztek.

A Granada elleni fölényes siker után ez most szűkebb lett, a Madrid egy rendkívül gyenge színvonalú első félidő után Nacho szerencsés találatával szerezte meg a győzelmet.

Az első 45 perc helyzetet nem is hozott. Egyetlen említésre méltó szituáció volt, méghozzá Morcillo kezezése. Alvaro Odriozola beadását követően a hazaiak játékosának könyökéről pattant ki a labda, és bár a VAR megvizsgálta az esetet, Mateu Lahoz nem ítélt büntetőt.

Jó lenne látni, hogy is szól valójában a szabály, mi számít kezezésnek és mi nem. Nem egyik csapat mellett vagy ellen mondom ezt, hanem mert már tényleg elvesztettem a fonalat.

A második félidő valamennyire jobban sikerült, de a világ megváltása ezúttal elmaradt. Modric lövését Unai Simon tolta szögletre, Casemiro felsőlécet lőtt, a másik oldalon meg Morcillo éles szögből leadott lövését védte Thibaut Courtois.

No, de beszéljünk a gólról!

A 68. percben Rodrygonál volt a labda 15 méterre a kaputól, ő a honfitárs Casemiro elé passzolt, ő pedig ösztönösen kereste középen a többieket. A fehérek szerencséjére Karim Benzema nem ért labdába, Nacho Fernández viszont belebotlott, a térdéről jutott hálóba a játékszer. Szerencsés gól volt, de megérdemelt.

A hátralévő időben egy veszélyes fejese volt a hazaiaknak, meg Raúl Garcia dumált ki magának egy piros lapot – Mateu Lahozzal miért kell szórakozni? Ha valaki, akkor a játékosok ismerik a játékvezető vérmérsékletét… -, de nem történt más érdekesség.

Egy forduló a világ, Zidane utolsó meccse…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.21.La Liga
villarreal
1:1
real madrid
La Liga
2020.07.16.La Liga
real madrid
2:1
villarreal
La Liga
2019.09.01.La Liga
villarreal
2:2
real madrid
La Liga
2019.05.05.La Liga
real madrid
3:2
villarreal
La Liga
2019.01.03.La Liga
villarreal
2:2
real madrid
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Villarreal – Sevilla

Ha van félnivalója a Madridnak, akkor az többek között azért lehet, mert a sárga tengeralattjáró széttorpedózta Julen Lopetegui csapatát, a Sevillát. Nem is emlékszem, mikor futott bele a csapat ekkora zakóba a spanyol bajnokságban.

A vége 4-0 lett, igaz, hogy a meccs 52. percétől megfogyatkoztak a vendégek, de akkor már kettővel mentek Morenoék.

Lehetséges, hogy az spannolta fel a hazaiakat, hogy a La Cerámica népe újra helyet foglalhatott a nézőtéren, majdnem ötezer ember figyelte az eseményeket.

Próbálom rövidre fogni: Már az első félidőt vezetéssel zárta a Villarreal, két vendéghelyzet után a meccs hőse, Carlos Bacca fejelt a hálóba a 33. percben.

Ahogy elkezdődött a második játékrész, újra Bacca villant, Koundé hiába csúszott a labda után már nem érhette el.

Ezután meg el is dőlt a meccs, Diego Carlos utolsó emberként rántotta le ellenfelét, villant a piros, a hazaiak meg még további két góllal szomorították el Bono kapust.

Carlos Bacca klasszikus mesterhármasát Gerard Moreno akadályozta meg, a 66. percben talált be a góllövőlista második helyezettje, a 79.-ben pedig a kolumbiai.

A lehető legjobbkor arattak önbizalomnövelő sikert Unai Emeryék.

Összefoglalás

Az egyik legjobb hazai teljesítményt a Real Madrid nyújtotta, ez nem újdonság, ezzel lehetett számolni. Az a bizonyos január végi meccs jelentette az utolsó hazai vereségüket. Meg úgy en bloc az utolsó vereségüket a bajnokságban.

Igazából a képlet egyszerű, ha nyer a Madrid, akkor ők megtettek minden tőlük telhetőt, ugyanez igaz a Villarrealra is.

Szerencsére – mondom ezt semleges szurkolóként – jó kis meccseket szoktak egymás ellen játszani, 2019-ben 3-2-re nyert a Real, akkor még a Bernabeuban, 2020-ban pedig 2-1-re.

Egyes hírek szerint a találkozóra már bevethető lesz Raphael Varane és Sergio Ramos is, a spanyol bekk még a szünnapokon is edzett, lehetséges, hogy a pályán szeretne elbúcsúzni a Real Madridtól…

A sárga tengeralattjárónál Iborra, Foyth és Samu Chukwueze fog hiányozni, utóbbi kettő masszívan Unai Emery kedvenci közé tartozik, szóval ez nem jó hír a mester számára.

Ne feledjük! A Villarreal ezután a meccs után már az Európa Liga döntőjére készül, így valamennyit arra is tartalékolni fognak.

Ennek tudatában, és a Madrid motivációja miatt a hazaiak győzelmét részesítem előnyben, azonban azt is sejtem, hogy mindkét csapat be fog találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső