Real Sociedad – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 21.
Real Sociedad
Teljesítmény:
V V D D D
  • Reale Arena
  • December 22. 19:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Atletico Madrid
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mára még két spanyol első osztályú meccsről fogok írni, az első pedig a forduló rangadója, a Real Sociedad – Atletico Madrid mérkőzés lesz. A két csapat közé beékelődött a Real Madrid, így a Matracosok az első helyen, a baszkok a harmadik helyen várják a folytatást. Ez lesz az utolsó forduló, aztán egy kis szünetet tartanak a La Ligában, legközelebb majd január elején lépnek pályára.

Az Atletico Madrid úgy vezeti a tabellát, hogy a riválisokhoz képest két meccsel kevesebbet játszott, sőt, a Sociedadnál hárommal kevesebbet. Ha elmaradt mérkőzéseiket pótolják és nyerik, akkor a hatpontos előny nem hangzik annyira rosszul…

A baszkoknál azért most érezhetően van egy nem is olyan kicsi hullámvölgy, könnyen hozható meccseket buknak, utolsó öt bajnokijukon nem tudtak nyerni és az Európa Ligában is akadozott a lemez, ettől függetlenül a Napoli ellen elért döntetlennek és egy kis szerencsének köszönhetően továbbjutottak.

Nem lesz könnyű meccs, de bízom abban, hogy a megfelelő tippet fogjuk kiválasztani.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Levante – Real Sociedad

Hiába állt a mérkőzést megelőzően a valenciai csapat kiesőhelyen, a fogadóirodák elég nagy oddsot adtak a Real Sociedad győzelmére. És meg is volt az okuk rá, a Levante megemberelte magát és valószínűtlen győzelmet aratott az esélyesebbnek számító élcsapat ellen.

Pedig nekik indult jobban a meccs, Alexander Isak egy megpattanó szabadrúgásból szerzett vezetést a 22. percben. Ezután viszont túlságosan megnyugodtak, a Levante pedig bőszen elkezdett támadni…

A 28. perc pedig hazai gólt hozott, ami véleményem szerint egy bődületes kapushiba eredménye volt. Gomez Alcon kapott jó labdát, amivel a kapuig gyalogolhatott volna, de a rossz labdaátvételének köszönhetően a védők utolérték. Emiatt inkább lőtt – nem túl jól és nem túl erősen -, Remiro ugyan védett, de pont Roger Marti elé ütötte a labdát, aki köszönte a lehetőséget és a kapu közepébe lőtt. Az első félidőből még egy gyenge Isak-fejes maradt, ami jócskán elkerülte a kaput.

A folytatásban a Levante ismét fölénybe került, Hugo Morales távoli lövését Remiro ütötte szögletre, nem sokkal később centikkel maradt le egy pofás beadásról.

Azért a Levante kapusa sem unatkozott, kétszer is védenie kellett Fernández Abarisketának, de a győztes gólt a hazaiak szerezték: Jorge De Frutos a mérkőzés 87. percében talált be, ez a gól pedig a Levante harmadik győzelmét jelentette, meg azt, hogy végre elléphettek a kiesőzónából.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.19.La Liga
atletico madrid
1:1
real sociedad
La Liga
2019.09.14.La Liga
real sociedad
2:0
atletico madrid
La Liga
2019.03.03.La Liga
real sociedad
0:2
atletico madrid
La Liga
2018.10.27.La Liga
atletico madrid
2:0
real sociedad
La Liga
2018.04.19.La Liga
real sociedad
3:0
atletico madrid
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atletico Madrid – Elche

Nem számított könnyű mérkőzésre az újonc, eddig még egyetlen csapat sem tudott győzni a Wanda Metropolitanoban idén, sőt, az Atleticot összesen csak egyszer tángálták a bajnokságban, az ősi rivális Real Madrid nemrég 2-0-ra nyert ellenük.

A mérkőzés végül elég sima lett, annak ellenére, hogy az Elche többet birtokolta a labdát és még kapura is olykor-olykor veszélyesek voltak, nem tudták áttörni az első félidőben a Matracosok kapuját.

Ez viszont a hazaiaknak sikerült, a félidő legvégén Kevin Trippier passzát leheletfinoman lőtte a kapuba Luis Suárez. Valóban leheletfinom volt, elsőre úgy tűnt, nem is ért bele az uruguayi a labdába.

Az 58. percben újra Suárez góljának örülhettek a szurkolók – otthon, a tv előtt -, az Elche védelme végignézte, ahogy Carrasco lapos passza mindenki előtt elgurul, de nem gurult el Suárez előtt, ezzel pedig már 2-0 volt a mérkőzés.

Jött egy szépítés, a semmiből gyakorlatilag, egy jobboldali szögletet Tete Morente csúsztatott meg, Lucas Boyé pedig négy méterről a hálóba fejelt.

Ezt követően beállt Diego Costa, aki hosszú sérülésből épült fel, hét perc múlva kiharcolt egy büntetőt, amit aztán maga értékesített. A tizenegyes meg…

Hát, maradjunk annyiban, hogy a VAR korszakában ezért inkább a támadónak járt volna sárga műesésért, érthetetlen, hogy ebből tizenegyes lett.

Győztek tehát a fővárosiak, vezetik a tabellát és még mindig nagyon imponáló a gólarányuk.

Összefoglalás

Ezúttal nagyon magas szorzón vesztegetik az Atletico győzelmét, amit egy kicsit érthetetlennek tartok. A Matracosok idén nagyot mennek a bajnokságban, lejátszottak már 12 meccset, ez alatt pedig ötször találtak a kapujukba. Nagyon egyben van a védelem, és közben elől is klasszisok futballoznak, Joao Félix vagy Luis Suárez neve garancia a sikerre.

Miközben a Sociedad az utolsó győzelmét régen, konkrétan egy hónapja, november 22-én aratta. Azóta jönnek a döntetlenek, most meg zsinórban két vereség.

Továbbra is sok a sérült a csapatnál, Alex Sola, Luca Sangalli, Asier Illaramendi, Jon Guridi, Mikel Oyarzabal és David Silva is ezt a listát erősíti, utóbbi két játékos pedig talán a legfontosabb szereplője a Real Sociedad csapatának.

A túloldalon is van most egy nagy sérült, méghozzá Joao Félix. A portugált a legutóbbi meccsen kellett lecserélni, valószínűtlen a játéka holnap. Diego Costa még nem nyerte vissza az erőnlétét, nem hinném, hogy kezdetni fogja őt Simeone, sanszos, hogy Thomas Lemar kerül a kezdőbe, valamint Saúl Niguez is újra kezdhet.

Alapból ez egy ikszes meccs nálam, most azonban a forma miatt úgy gondolom, ha nehezen is, de legyőzhető a baszk csapat, így az Atletico Madrid győzelmére tippelek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső