Real Sociedad – Elche: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 04.
Real Sociedad
Teljesítmény:
V N N V D
  • Reale Arena
  • Május 07. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Elche
Teljesítmény:
V N D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mára ez lesz az utolsó tippünk, kissé feltorlódtak a dolgok, holnap megpróbálok egy-két pluszt a napirendbe iktatni. Egy péntek esti mérkőzést választottam a spanyol elsőosztályú bajnokságból, méghozzá a Real Sociedad – Elche találkozót. Amelyre egyáltalán nem mondhatjuk, hogy ne lenne hatalmas tétje. Mindkét együttes számára, csak épp a cél más. Amíg az Elche harcol azért, hogy a legjobbak között maradhasson – egyelőre utolsó előttiek, de az előttük levő csapatok csak egy ponttal vannak előrébb -, a Real Sociedad meg az előkelő ötödik helyért van nagy csatában.

Ott is sűrűn, egymás hegyén-hátán vannak a csapatok, egyből a baszkok mögött van a Villarreal és a Real Betis is.

Ráadásul Alguacilék épp most szombaton buktak, eléggé váratlan helyen, a szintén kiesőhelyen álló Huescával szemben.

Egy újabb bukás nagyon nem fér bele, mert a végén hoppon maradnak.

De hibázni az Elchének sem szabad, nagyon kevés forduló van már csak hátra…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Huesca – Real Sociedad

Hiába arattak a baszkok zsinórban két győzelmet az Eibar, valamint a Celta Vigo ellen, a bukik mégis kettő fölötti oddsot adtak a győzelmükre. Úgy tűnik, nem ok nélkül. A magas odds ellenére sokan hitték, hogy ebből sima vendég győzelem lesz, de az Huesca alaposan rácáfolt ezekre az emberekre.

Már fél perc után helyzetbe kerültek a vendégek egyébként, Ander Guevara lövésénél akadt nagyon korán dolga Fernándeznek.

De az újonc sem feltartott kézzel lépett pályára, és Sandro révén egészséges bombát indított el a kapu felé, pechére a labda jócskán elkerülte a kaput.

A 19. percben Ferreiro iramodott meg Remiro felé, az őt követő Nacho Monreal nem merte bántani, végül egy védőtárs, Le Normand segített ki, becsúszva blokkolta a középpályás lövését.

Alexander Isak meg a túloldalon veszélyeztetett, Fernándeznek kellett szögletre tolnia az éles szögből eleresztett próbálkozást. Jó kis lövés volt…

És végül említsük meg Rafa Mir okos gurítását is. A félidő végén kapott jó kiugratást, majd laposan, belsővel helyezett, de Remiro még ki tudta paskolni a labdát.

Telt-múlt az idő, és a Sociedad nem tudott gólt szerezni. Igaz, nem is nagyon jutottak el helyzetekig, teljesen kiegyenlített volt a mezőny, mind labdabirtoklás, mind helyzetek tekintetében.

Végül eljött a 87. perc, és egy szerencsés – vagy szerencsétlen – gól: Sandro végezhetett el a tizenhatos bal oldaláról egy szabadrúgást, a labda jól tekeredett középre, Aritz Elustondo belecsúsztatott, és így, ezzel az öngóllal szerezte meg a győzelmet az Huesca, amely ugyan még mindig kiesőhelyen áll, de legalább zárkóztak a többiekre.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.26.La Liga
elche
0:3
real sociedad
La Liga
2015.04.20.La Liga
elche
1:0
real sociedad
La Liga
2014.11.28.La Liga
real sociedad
3:0
elche
La Liga
2014.01.27.La Liga
real sociedad
4:0
elche
La Liga
2013.08.24.La Liga
elche
1:1
real sociedad
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Elche – Atletico Madrid

Hasonlóan a fenti meccshez, itt is csak egy találat született, a másik alanyunk is 1-0-ra kapott ki. Igaz, ők hazai pályán, és a bajnoki címet elkeseredetten hajszoló Atletico Madriddal szemben. Ez bizony papírforma eredmény volt.

De a meccs maga, na ott volt feszültség dögivel!

Nem úgy indult, hogy ez egy izgalmas, az utolsó másodpercekig nyílt találkozó lesz. Az Atleti nekiesett a házigazdának, és Luis Suárez kétszer villant. Ángel Correával játszott össze a 11. percben, majd nagy helyzetben mellé lőtt, később pedig hiába talált a hálóba, egy picivel előrébb volt, mint a gólpasszt adó csapattárs, így maradt a 0-0.

De nem sokáig, a szezon egyik meglepetésembere, Marcos Llorrente a 24. percben már szabályos gólt lőtt, egy, az alapvonalról visszagurított labdát helyezett a kapu jobb oldalába, a labda egy védő alkarjáról pattant a hálóba.

A félidő végén még volt egy kezezés-gyanús szitu, a játékvezető meg is nézte az esetet, de végül nem ítélt tizenegyest a matracosoknak.

A második félidő sem hozott túlságosan nagy változást, de Diego Simeone együttese csak nem tudta bebiztosítani a győzelmét egy második góllal.

És erre majdnem ráfaragtak. A 86. percben Barragán hagyta ki a kihagyhatatlant öt méterről, majd a meccs pozitív hőséből majdnem negatív lett: Marcos Llorrente kezezése miatt büntetőhöz jutottak a hazaiak.

Fidel állt a labda mögé, jó erővel rúgta meg a labdát, ami a jobboldali kapufáról pattant ki a mezőnybe. Ezt megúszta az Atleti, Madrid fehér részén, illetve Barcelonában pedig szomorúan dolgozták fel a szurkolók a hírt: Majdnem buktak Choloék. De csak majdnem.

Összefoglalás

Lesz itt még nemulass a szezon hátralévő részében, ez a négy forduló is olyan fordulatokat hozhat, hogy a Lost elbújhat mögötte. De nagyjából most az összes topbajnokság ugyanígy van, mindenhol ezer meg ezer nyitott kérdés van. Nem akartak az ibériaiak sem kimaradni a buliból.

Az Elche helyzete egyáltalán nem reménytelen. 30 egységgel állnak az utolsó előtti helyen, előttük az Huesca szintén harminccal, majd jön az Alaves és a Valladolid 31-gyel, de még a Getafe és a Valencia is kerülhet bajba.

Viszont az nem jó hír a csapat számára, hogy idegenben eddig ők nyújtották a legrosszabb teljesítményt. Két győzelmet tudnak felmutatni az egész szezonban, azaz 17 mérkőzésen, mellette van még négy döntetlenjük.

A Sociedad mérlege otthon szintén nem olyan, amit bátran kitehetnek a vitrinbe, de annyi elmondható róla, hogy a kiscsapatok – akik a tabella hátsó harmadában helyezkednek el – nem igazán tudtak az Anoetában pontot szerezni.

Egy sor sérültje volt a baszkoknak az Huesca ellen, de elvileg már csak ketten, Carlos Fernández és Luca Sangalli van ezen a listán. Aztán majd kiderül…

Az Elchénél pedig a hírek szerint mindenki egészséges.

Habár botlott mostanában párszor a Sociedad, azért erősebb csapat, mint az Elche, akik ráadásul idegenben tényleg nagyon gyengék. Magabiztos hazai győzelmet szeretnék látni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső