Real Sociedad – Manchester United: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 16.
Real Sociedad
Teljesítmény:
N N D V D
  • Allianz Stadium
  • Február 18. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester Utd.
Teljesítmény:
D N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Csütörtökre is jut nekünk európai kupából, hiszen az Európa Liga is folytatódik, két mérkőzést hoztam innen, melyből az egyik a Real Sociedad – Manchester United találkozó lesz. Ez tűnik az egyik legjobb párosításnak, ahol bizony lesz izgalom dögivel, csak győzzük bírni. Vagy nem? Kapunk egy unalmas meccset? Nem hiszem, de láttam én már karón varjút… A Sociedad idén is meglepően jól teljesít, mind a csoportkörben, mind a bajnokságban, de még egy kupadöntő is vár rájuk. Tudjátok, amit elhalasztottak és majd csak áprilisban játszhatják le az Athletic Bilbao ellen.

A Manchester ittléte jelentős meglepetés, a BL negyedik köre után mindenki biztosra vette, hogy tovább tudnak majd jutni, de tudjuk mi történt. Két vereség az utolsó két fordulóban, aminek köszönhetően csak a másodikszámú európai kupában folytathatják. Tavaly az elődöntőig meneteltek, ha már így alakult, akkor nem lehet más a cél, mint idén megnyerni a sorozatot. Ha már a bajnoki címre szinte semmi esélyük nem maradt…

Mi történt az ősszel?

Nem csak arra fogok kitérni, hogyan szerepeltek a csoportkörben, de arra is, hogy a bajnokságban milyen teljesítményt nyújtanak mostanában…

Real Sociedad

Izgalmasan alakult a csoportkör a baszkok számára, akik a Napoli mellett az AZ Alkmaarral és a Rijekával kerültek egy csoportba. Ahogy arra számítani lehetett, a horvátoknak nem volt sok esélyük, de a továbbjutásba mégis bele tudtak nyúlni, és ennek leginkább Alguacil együttese örülhetett. Történt, hogy egy körrel a vége előtt az első helyen álló Napoli fogadta a spanyolokat, míg az Alkmaar a Rijekával játszott. Amennyiben a hollandok nyernek, és Isakék pontokat veszítenek, akkor kiestek. Ez meg is történt, Willian José az utolsó pillanatban hozta döntetlenre a mérkőzést, de a Rijeka kiszúrt az Alkmaarral, a csoportkör egyetlen győzelmét aratták, és ezzel mélybe rántották magukkal együtt őket is.

Két győzelem, három döntetlen és egy vereség, ilyen mérleggel jutott tovább a spanyol csapat, ami nem vitte túlzásba a gólszerzést sem, hat meccsen ötször találtak be a hálóba, de meg kell említeni, hogy csak négy gólt kaptak.

A bajnokságban egyre jelentősebb a lemaradásuk a negyedik Sevillával szemben, valószínűleg ez a plafon, amit elérhetnek, vagyis az ötödik hely és vele együtt az újabb kvalifikáció az Európa Ligába.

Willian Joséra a tavasszal nem számíthatnak, a Wolvesnak adták kölcsön, valamint a náluk remek teljesítményt nyújtó Martin Ödegaard-t sem sikerült visszaszerezni, hiába szerették volna, hogy újra magára öltse a kék-fehér mezt.

Attól még erős csapat, ki fogunk rá térni, kik azok, akik igazi veszélyt okozhatnak az angoloknak.

Előző meccs eredménye
2013.11.05.Bajnokok Ligájá
real sociedad
0:0
man united
Bajnokok Ligájá
2013.10.23.Bajnokok Ligájá
man united
1:0
real sociedad
Bajnokok Ligájá
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United

A Bajnokok Ligájából pottyantak át az Európa Ligába Edinson Cavaniék, méghozzá igencsak izgalmas körülmények között. Sokáig nekik állt a zászló, vezették a csoportjukat, győzelemmel távoztak Párizsból – ami igazán nagy szó -, majd megsemmisítették a Lipcsét, mindenki azt gondolta, ebből nem lehet már gond.

Talán a játékosok is elhitték, hogy elegendő a mezt kirakni a pályára? Sosem derül ki, de az biztos, hogy az utolsó két fordulóban egyaránt vereséget szenvedett a csapat, előbb az Old Traffordon a PSG ellen, majd Németországban is, ez pedig azt jelentette, hogy irány az EL.

Nem ismeretlen terep ez számukra, tavaly már elődöntőig jutottak, ahol a későbbi győztes Sevilla 2-1-re nyert ellenük.

A bajnokságban tanyáztak az élen is, azonban a városi rivális úgy beindult, hogy szerintem nincs olyan csapat, aki egyhamar meg tudja állítani őket. Zsinórban 24 veretlenül lehozott találkozó, közben a United el-elbukott pár pontocskát, most ott tartunk, hogy ha a City szerdán nyeri az elmaradt találkozóját az Everton ellen, akkor tízpontos lesz a hátrány. Nem túl biztató…

Összefoglalás

Remek hír a spanyolok számára, hogy Mikel Oyarzabal valami hihetetlen, csodaszámba menő felépülési időt produkált, és már a Getafe ellen játékra jelentkezett, valamint a Real Madridot is megjárt középpályás, Asier Illaramendi is hadra fogható. Igazából a baszkoknál nincs fontos hiányzó, Alguacil a legjobb csapatát küldheti pályára.

A Manchesternél Paul Pogbára és Phil Jones-ra nem számíthat Solskjaer, de így is lesz pár változás. Egyrészt folytatva a szokásokat Henderson veszi át De Gea helyét a kapuban, valamint Martial is minden bizonnyal bizonyítási lehetőséget kap. Abban már nem vagyok biztos, hogy ugyanezt megkapja-e Donny van de Beek, aki látványosan szenved a csapatnál, erősen kétlem, hogy a következő szezontól is itt láthatjuk a nagyszerű képességekkel megáldott középpályást.

A védelemben Telles szinte biztos helyet kap, ahogy Wan-Bissaka is, de előfordulhat, hogy a legjobbjait pihenteti majd Solskjaer az első mérkőzésen.

Amitől én – megmondom őszintén – nem igazán várok sokat. Az erőltetett menet senkinek sem tesz jót, gondolni kell a jövőre is, mindkét csapatnak rengeteg dolga lesz még a szezonban. Ezzel nem lekicsinyíteni szeretném az Európa Ligát, biztosan szeretnének a csapatok továbbjutni, de… De van ennél fontosabb.

Bár, a Manchesternek nem biztos, egy EL győzelem megmentené a szezont, hiszen a bajnokság már elúszni látszik és az FA Kupában még talpon vannak, de szebben csillogna egy EL-serleg.

Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy nem várhatunk látványos játékot, a Sociedad óvatos lesz, ahogy a MU is, egy gól nélkül lehozott első meccs sokat segítene nekik. Ha meg egyszer ők találnának kapuba, az lenne az igazi… Kevés gólos mérkőzésre számítok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső