Real Sociedad – Monaco: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 29.
Real Sociedad
Teljesítmény:
N N D D N
  • Reale Arena
  • Szeptember 30. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Monaco
Teljesítmény:
N N D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Európa-ligában van egy-két kifejezetten gyenge, vagy unalmasnak tűnő csoport, a B jelű viszont nem tartozik ezek közé, három olyan együttes is itt kapott helyet, akik akár a Bajnokok Ligájában is megállnák a helyüket.

Innen választottuk ki a Real Sociedad – Monaco találkozót, amely akár felfogható a játéknap egyik legizgalmasabb és leginkább várt mérkőzésének is.

A baszkok egy nehéz párbajon vannak túl, a nyitányon Eindhovenben tudtak pontot szerezni a PSV csapatától – ami szerintünk azért elég nagy szó -, míg a Monaco egy szűk győzelmet aratott hazai pályán a Sturm Graz ellen – ezzel kapcsolatban pedig elmondható, hogy a szurkolók talán többet vártak volna.

Mióta az osztrák csapatot legyőzték a Monacot nem sikerült megverni, három bajnokit is lejátszottak azóta, a Nice elleni 2-2-t két 3-1-es győzelem követte, előbb a St. Etienne-t, majd a Clermont gárdáját fektették két vállra.

Nem panaszkodhatnak a baszkok sem, ők még az első fordulóban szenvedtek 4-2-es vereséget a Barcelonától, azóta viszont szépen szállítják a győzelmeket, vasárnap szűk, egygólos győzelmet arattak az Elche ellen. De a három pontot így is szállították, más pedig nem számít. Imanol Alguacil fiai ezzel ott vannak a dobogón, csak a Real Madrid előzi meg őket.

Nehéz, de jó mérkőzésre számítunk előzetesen…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

PSV Eindhoven – Real Sociedad: 2-2

G.: Götze, Gakpo ill. Januzaj, Isak

A házigazda eddig remekül teljesít minden fronton, mi nagyon sajnáljuk, hogy a BL főtábla nem jött össze nekik, szerintünk megérdemelték volna. Nincs mit tenni, bizonyítani kell az Európa-ligában, és Eran Zahavi távoli bombája alapján ez volt a hollandok terve is. A lövést Alex Remiro paskolta szögletre.

A másik oldalon is volt egy távolról eleresztett jó kis lövés, Adnan Januzaj forgácsolta szét a felsőkapufát, maradt a 0-0.

De nem sokáig, mert Noni Madueke centerezését Remiro épp Mario Götze elé ütötte a 32. percben, a németek világbajnoka pedig könnyűszerrel vágta be a labdát a kapuba.

A gólt gyors gól, sőt gólok követték, hét perccel Gőtze gólja után már a vendégeknél volt az előny. A 34. percben Adnan Januzaj Zaldua beadását értékesítette, majd a 39. percben ismét Zaldua volt a főszereplő, az általa belőtt labdára most Alexander Isak érkezett tökéletesen.

A második félidő elején jutott öröm a hazai drukkereknek is újra, Mario Götze szépen játszotta át magát egy baszk védőn, majd Cody Gakpo elé tálalt, a holland válogatott játékos szépen emelte el a labdát Remiro mellett/fölött.

A végén Mikel Oyarzabal lábában maradt a győztes gól, a támadó lövését Drommel kapus hatástalanította, így maradt a 2-2, amely összességében igazságosnak mondható.

Előző meccs eredménye
2021.07.28.Barátságos Mérkőzés
real sociedad
2:1
monaco
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Monaco – Sturm Graz: 1-0

G.: Diatta

Talán egy kicsit mindenki többet várt a Monaco együttesétől, kezdetnek azt, hogy jussanak be a Bajnokok Ligájába, de az végül egy öngól miatt meghiúsult. Maradt az Európa-liga, közben a bajnokságban is volt szenvedés, beragadás, szomorkodás és idegeskedés, első meccsüket viszont megnyerték Niko Kovac legényei.

A kezdők:

Monaco:

Nübel – Aguilar, Maripan, Pavlovic, Jakobs – Martins, Tchouameni, Matazo – Volland, Isidor, Diatta

Sturm Graz:

Siebenhandl – Gazibegovic, Affengruber, Wuthrich, Dante – Gorenc Stankovic, Hierlander, Kiteishvili, Ljubic – Yeboah, Jantscher

Niko Kovac talán azt gondolta, hogy egy könnyed mérkőzésük lesz a Sturm ellen, a kezdőből nekünk legalábbis ez jött le. Kispadra rakta Golovint, Fofanát, Fabregast, Disasit, Diopot, Badiashile-t és Wissam Ben Yeddert is.

A csatársorban Krepin Diatta és Wilson Isidor szerepelt, mögöttük pedig a sérülésből visszatérő Kevin Volland.

Diatta helyzetével indult a meccs, a csatár Ismael Jakobs beadását fejelte fölé, majd később Gelson Martins is gólt szerezhetett volna, Siebenhandl viszont szögletre mentett. Ha a portugál egy kicsit önzetlenebb, akkor megjátszhatta volna a középen érkező Diattát.

Nem tétlenkedett a vendégcsapat sem, egy szép akció végén Hierlander sarokkal készítette le a labdát, Ivan Ljubic pedig a felsőlécet találta el jó 18 méterről.

Gól a szünetig nem esett, Niko Kovac pedig érezte, hogy ez így nem jó, hármat is cserélt a szünetben, jött Caio Henrique, Golovin és Fabregas, majd a 61. percben már Ben Yeddert is csatába hívta a horvát.

Az egyik csere, Aleksandr Golovin főszerepet játszott abban, hogy a hercegségbeliek végül meg tudták szerezni a vezetést, szép cselek után varázsolta Krepin Diatta fejére a labdát, a csatár pedig a kapu bal oldalába bólintott. A gól megérdemelt volt, sokkal többet tettek ezért a hazaiak, a Sturm a második félidőben 28 százalékban birtokolta a labdát, kaput eltaláló lövésük nem is volt.

Nagyon a Monaconak sem, a hisszabbításban még Ben Yedder zárhatta volna le idő előtt a meccset, ám az eredmény maradt 1-0. Szűk győzelem volt ez, de azt tényleg ne felejtsük el, hogy nagyon felforgatott csapattal lépett pályára a Monaco.

Összefoglalás

Imanol Alguacil csapatában egy rakás sérült van jelen pillanatban, főként a középpályáról és a csatársorból fognak hiányozni, ez pedig nagyon rossz hír a baszkoknak. Nem lesz ott Alexander Isak, David Silva, Nacho Monreal, Carlos Fernández, Jon Guridi, Jon Pacheco, Ander Barranetxea, Asier Illarramendi és Diego Rico sem, Alexander Sörloth pedig kérdéses.

A csatársorban így a 21 éves Julen Lobete kaphat szerepet.

A franciáknál Guillermo Maripán, Youssouf Fofana és Aleksandr Golovin az a három játékos, akikről majd az utolsó pillanatokban derül ki, milyen állapotban vannak. A vendégek jobban tudják őket pótolni, amennyiben nem bevethetők, ott van például Sofiane Diop, aki az orosz helyett játszhat, a védelemben helyet kaphat Pavlovic, Disasi vagy Badiashile, szóval akkora gond nincs.

A hétvégén az Elchét verte tehát a Sociedad, míg a Monaco a Clermont otthonában diadalmaskodott.

A nagyszerű forma ellenére szerintünk inkább a vendégeknek van esélye a győzelemre, a La Ligában még el lehet viselni ennyi sérültet, de az Európa-ligában – pláne a Monaco ellen – ez azért sokkal nehezebb.

Kérdőjel számunkra, hogy milyen teljesítménnyel rukkol elő majd a vendégcsapat, de ha át tudják menteni a formájukat az EL-re, akkor itt bizony könnyen lehet, hogy három ponttal gazdagodnak. A baszkok védelme viszont teljes, nehéz lesz feltörni, szerintünk viszont sikerülni fog. Nem sokszor, így reménykedünk az under 2,5-ben is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső