Real Sociedad – PSV Eindhoven: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 08.
Real Sociedad
Teljesítmény:
V N V V D
  • Reale Arena
  • December 09. 18:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
PSV Eindhoven
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Van itt még jó kis rangadó, nem is egy! A Real Sociedad – PSV Eindhoven találkozóval folytatjuk a sort, a B csoportban küzd egymással a spanyol, illetve a holland együttes a továbbjutásért. Erre nagyobb esélye van Zahaviéknak, nekik egy döntetlent is elég elhozni Baszkföldről a második hely érdekében. Az élen a Monaco áll, és minden bizonnyal ott is fog végezni, őket a PSV követi 8 ponttal, míg a Sociedadnak 6 egység áll a neve mellett. És említsük meg természetesen a Sturm Grazot is, az osztrákok egy döntetlent tudtak elérni Alguacil együttese ellen. És ezzel jól kiszúrtak a spanyolokkal…

A PSV Eindhovent idén először még a BL-ben láthattuk, lenyűgöző teljesítménnyel rukkoltak elő, a Galatasaray játékosainak még most is néha rémálmai vannak, ha meghallják Mario Götze, Eran Zahavi vagy Cody Gakpo nevét. Aztán a Benfica ellen már nem sikerült győzni, így végül be kellett érniük az EL-lel.

Itt jellemzően jól játszanak, nehéz csoportból kellene tovább küzdeni magukat, de eddig állják a sarat. Fontos, hogy „eddig”. Mert az utolsó körön áll vagy bukik minden. Könnyen lehet, hogy nyolc pont sem elég az egyenes kieséses szakaszhoz. De kilenc már biztosan. És ha nyernek, akkor is csak második helyen végeznek.

A Sociedadon most látszik, hogy a sorozatterhelés miatt kicsit gyengélkednek, legutóbbi öt meccsükből csak egyet nyertek meg, azt is a negyedosztályú Panaderia ellen a kupában. Iksz a Valencia ellen, vereség az Espanyol és a Real Madrid ellenében, és közben egy EL-bukta a Monacotól.

Ennek ellenére a fogadóirodák az ő győzelmüket jósolják. Nekünk azért vannak fenntartásaink.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Monaco – Real Sociedad: 2-1

G.: Volland, Fofana ill. Isak

A csoport abszolút rangadója volt ez, egy esetleges győzelemmel a baszkok megelőzhették volna a hercegségbelieket. Bízhattak ebben Alexander Sörlothék, mivel a Monaco a mérkőzést megelőzően négy meccs óta nyeretlen volt. Azonban most kijött a lépés, a győzelem Wissam Ben Yedderék továbbjutását eredményezte, és nehéz helyzetbe kerültek a Real Sociedadnál.

A kezdők:

Monaco:

Nübel – Sidibe, Badiashile, Maripán, Caio Henrique – Diop, Fofana, Jean Lucas, Golovin – Volland, Ben Yedder

Real Sociedad:

Ryan – Zaldua, Elustondo, Le Normand, Munoz – D. Silva, Zubimendi, Merino – Januzaj, Isak, Oyarzabal

A franciáknál Aurelien Tchouameni sérülése jelentett problémát, a középpályás helyét Jean Lucas foglalta el, a másik oldalon viszont komoly hiányzó nem volt, egy nagyon erős csapatot küldött pályára Imanol Alguacil.

Ám a meccs a hazaiak szája íze szerint alakult, a Remirot (az EL-ben) helyettesítő ausztrál, Mat Ryan a 28. percben kapitulált először. Egy jobboldali akciót vezettek a franciák, szépen passzolták ki a rájuk rontó védőket, Aleksandr Golovin laposan középre passzolt, Kevin Volland pedig annak ellenére segítette gólvonal mögé a labdát, hogy két védő is szorosan fogta. Az egyikük (Zaldua) a labdával meg a gólszerzővel együtt került a hálóba, komoly baja szerencsére senkinek nem esett.

Még az első félidőben, a monacói gól után pár perccel jött az egyenlítés, Adnan Januzaj gyönyörű lefordulását egy még gyönyörűbb passz követte, amellyel Alexander Isakot hozta gólhelyzetbe. A svéd válogatott elsőszámú csatára szép megoldást választott, a kifutó Nübel felett átpöccintette a játékszert, 1-1.

Nem tartott sokáig a vendégek öröme, 180 másodperccel később a Monaco ismét kapuba talált. Egy Ben Yedder szabadrúgást Benoit Badiashile fejelt középre, Youssouf Fofana pedig védőjét megelőzve egy lépésről bólintott a hálóba.

A második félidőben újabb gól már nem született, de a győztes gólt szerző Fofana még felhívta magára a figyelmet, a 89. percben labdát veszített, majd reklamált a játékvezetőnél, hogy vele szemben szabálytalankodtak. A bíró rá sem hederített, így Fofana hátulról lépett rá Turrientes vádlijára. Nem volt annyira durva fault, ám a szándék egyértelmű volt. A labda a közelben sem volt, Fofana csak szimplán elveszítette a fejét. A zuhany alatt volt ideje elgondolkozni tettén, mert a szlovák Kruzliak azonnal kiállította.

Az eredményt azonban ez a lap már nem befolyásolta, maradt a 2-1, a Monaco kiharcolta a továbbjutást.

Előző meccs eredménye
2021.09.16.Európa-liga
psv
2:2
real sociedad
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

PSV Eindhoven – Sturm Graz: 2-0

G.: Carlos Vinicius, Bruma

Elképesztően sok sérült volt a mérkőzés időpontjában a PSV-nél, a támadó trió egyike sem lehetett pályán, Zahavi, Gakpo és Noni Madueke is csak a lelátóról figyelhette a társakat. Azonban a helyetteseik megoldották a feladatot, hozták a kötelezőt, és végül elég simán múlták felül a Sturm Graz együttesét. A győzelem azt jelentette, hogy felléptek a második helyre, harmadiknál rosszabbak már nem lehetnek, a Real Sociedad elleni mérkőzésen dől majd el, hogy az EL-ben, vagy az EKL-ben folytatják.

A kezdők:

PSV Eindhoven:

Drommel – Mwene, Ramalho, Boscagli, Mauro Junior – Sangare, Götze, Gutierrez – Doan, Carlos Vinicius, Bruma

Sturm Graz:

Siebenhandl – Jager, Affengruber, Gorenc Stankovic, Wuthrich, Dante – Sarkaria, Ljubic, Kuen – Yeboah, Jantscher

Még ilyen tartalékosan is (14 sérültje volt a hollandoknak, köztük több kulcsjátékossal) irányította a mérkőzést a PSV, amely sokkal jobb formában várta az összecsapást, mint a Sturm, az osztrákok hat meccse voltak nyeretlenek. És a meccs után ez a szám hétre nőtt…

Az első nagy helyzetet Mario Götze beadása után Carlos Vinicius hagyta ki, a brazil támadó a kapu torkából fejelt fölé, egy kicsikét magas volt számára a labda, hiába ugrott fel a támadó.

A labdabirtoklás elképesztő fölényt hozott, 76-24% volt a hazaiak javára, de gól hosszú ideig nem született. És ha maguktól nem megy, akkor a Sturm besegít – bár biztosan nem ez volt a vendégek szándéka. A 44. percben egy hosszú, tért ölelő átadással akart meglépni Bruma, ám Amadou Dante lefülelte az átadást. Ahelyett, hogy fejjel tisztázott volna inkább mellre vette, az erős labda elpattant tőle, de még így is felszabadíthattak volna a vendégek, ha Affengruber nem rúg lyukat. Közben felért a támadáshoz Mario Götze is, aki elhúzta a játékszert Siebenhandl mellett, a kapus pedig elsodorta a német irányító lábát, tizenegyes. Legalább három hatalmas hiba vezetett a holland büntetőig.

Amihez Carlos Vinicius állt oda, a Tottenham korábbi játékosa a bal alsót célozta meg, szerencsésen pattant be az oda vetődő kapus testéről a labda.

A második félidő első tíz percének végén sikerült megduplázni a góljaik számát az eindhovenieknek, Ritsu Doan fenomenális passzát Bruma vágta be a bal alsóba. A gólt utána a VAR is vizsgálta, a japán átadásának pillanatában társa még a leshatáron innen volt, így végül megadták a találatot.

Sokat elárul a Sturm teljesítményéről, hogy a legközelebb akkor álltak a gólhoz, amikor Sarkaria közel a félpályáról próbálta bevenni Drommel kapuját. Nem volt rossz kísérlet, de azért a labda legalább egy méterrel fölé szállt.

A PSV sorsa saját kezében az utolsó forduló előtt, a Sturm Graz kiesett.

Összefoglalás

A PSV egy győzelemmel sem tudja már utolérni az élen álló Monacot, a Real Sociedad meg pláne nem. A hazai pályán játszó baszkoknál ugyanaz a szitu, mint a Napolinál a korábbi tippnél: Csak egy győzelemmel juthatnak tovább. Most két pont a hátrány, ergo a hollandoknak bőven elég a döntetlen is.

Nehezíti a vendégek dolgát, hogy még mindig sok a sérültjük, köztük van Philipp Max, valamint Eran Zahavi, akik alapembernek számítanak. Mellettük Jordan Teze, Richard Ledezma és Maximiliano Romero játékára nem számíthatunk.

Imanol Alguacil csapatából David Silva, Carlos Fernández, Nacho Monreal és Asier Illarramendi hiányzik igazoltan, és van egy rakás játékosuk, akik egyetlen lapra vannak az eltiltástól. De a mesternek muszáj kockáztatnia, hiszen, ha nem nyernek, akkor folytatás sem lesz, ahol az eltiltottak letölthetnék a büntetésüket. Mármint idén.

Történelmük első – és eddigi egyetlen – mérkőzése 2-2-es döntetlennel ért véget, az egy jó kis meccs volt. Emlékeim szerint a PSV sokkal közelebb állt a győzelemhez, és ebben a percben is úgy gondolom, hogy jobb csapatot alkotnak, mint Mikel Oyarzabalék.

Ráadásul Noni Madueke és Cody Gakpo is bevethető, reményeik szerint Carlos Vinicius tudja majd helyettesíteni megfelelően a sérült izraelit, Zahavit.

Nem húzom tovább az időt, kifejtettem, hogy a PSV jobb csapat, a formájuk is kielégítőbb, így a pénzem arra teszem, hogy a hollandok saját kezükbe veszik a sorsukat, és megnyerik a mérkőzést.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső