Real Sociedad – Real Betis: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 20.
Real Sociedad
Teljesítmény:
V V D N V
  • Reale Arena
  • Január 23. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Betis
Teljesítmény:
N N N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következzen a mai utolsó tipp, egy igencsak szemrevaló meccset hoztam nektek, ami nem más, mint a Real Sociedad – Real Betis találkozó. A baszkok a hét közben a spanyol szuperkupa küzdelmeiben vettek részt, és bár megszorongatták a Lionel Messi nélkül felálló Barcelonát, a rendes játékidőben 1-1-gyel végeztek a csapatok, a hosszabbításban nem esett gól, viszont a tizenegyespárbaj a katalánoknak sikerült jobban, így Isakék már az elődöntőben búcsúzni kényszerültek.

Ellenfelük, a Betis kicsit összekapta magát, de még mindig lehetnének jobbak, a játékoskeret ezt indokolná. A tizedik helyen álló csapat a Király Kupában vitézkedett, és kissé tartalékos csapattal kiállva is nyertek a másodosztályú Sporting Gijon ellen.

Heteknek tűnő kihagyás után a hétvégén folytatódik a La Liga, vágjunk is bele a mérkőzésbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sevilla – Real Sociedad

Az elődöntőt már nagyjából kitárgyaltuk, foglalkozzunk kicsit a legutóbbi bajnokival is, amelyet Sevillában játszottak, és egy izgalmas negyedórát követően a hazai pályán játszó piros-fehérek végül egy góllal jobbnak bizonyultak. Kellett ehhez En-Nesyri, aki háromszor villant, szinte egymaga nyerte meg a találkozót Julen Lopeteguinek.

Először a negyedik percben talált be, a munka oroszlánrészét Suso és Fernando végezték el. Előbbi ugratta ki utóbbit, Fernando még középre tudott passzolni, mielőtt Remiro odaér, En-Nesyri meg csak a hálóba belsőzött.

Rögtön egyenlítettek a vendégek, Alexander Isak és Diego Carlos futottak versenyt egy labdáért, a brazil bekk ért oda először és varázslatos gólt rúgott… Volna, ha az nem a saját kapuja lett volna.

Nem zavarta meg a kapott gól a Sevillát sem, újabb három perc elteltével En-Nesyri cselezett ki három Sociedad védőt, majd Remiro mellett a bal alsóba lőtt.

És még mindig nem volt vége! A 14. percben egy vendég szöglet után a hosszún ácsorgó Alexander Isak ismét egyenlített.

Alig kezdődött el a második félidő, és a Youssef En-Nesyri Show folytatódott. Lucas Ocampos húzta meg a pálya jobb szélét, középre passzolt, ahol megint jött a marokkói, a lövése Zubaldia testén még meg is pattant, 3-2-re mentek a hazaiak.

Ez az előny pedig kitartott a meccs végéig. Így igazán bánhatják a vendégek két kimaradt ziccerüket. Még az első félidőben Guridi helyzetét védte Bono, a meccs hajrájában pedig Mikel Merino fejesét mentette Koundé a gólvonalról.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.18.La Liga
real betis
0:3
real sociedad
La Liga
2020.01.19.La Liga
real betis
3:0
real sociedad
La Liga
2019.10.20.La Liga
real sociedad
3:1
real betis
La Liga
2019.04.04.La Liga
real sociedad
2:1
real betis
La Liga
2019.01.17.Spanyol Kupa
real sociedad
2:2
real betis
Spanyol Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Huesca – Real Betis

A sereghajtóhoz látogatott Manuel Pellegrini csapata, csoda lett volna, ha az újonc meg tudja verni a jobb és minőségibb játékosokkal teletűzdelt Betist. Ez nem is sikerült nekik, a sevillai gárda 2-0-lal térhetett haza.

Nem arra kell gondolni, hogy felborult a pálya, és a vendégek földbe döngölték a kiscsapatot, elég kiegyenlített játék folyt a pályán. Elsőként meg kell említeni egy vitatott esetet: Egy szabadrúgásnál a sorfalban álló Sandro kezét érte a labda, így a játékvezető a videobíró segítségét kérte, hogy dönteni tudjon. Nem ítélt büntetőt, mert az Huesca játékosának le volt szorítva a keze, ment tovább a játék 0-0-val.

Összesen még két ígéretes lehetőséget láthattunk, az egyik Loren nevéhez fűződik, aki egy jobboldali beadást talpalt mellé, Sandro pedig a túloldalon tüzelt, ezt Claudio Bravo védte.

A második félidőben esett mindkét Betis találat, az elsőt Emerson beadásából Mandi szerezte fejjel, a másodikra pedig a hosszabbításban került sor, Sanabria – Mandihoz hasonlóan – fejjel volt eredményes.

Említsük még meg, hogy az utolsó 10-12 percet a Betis emberhátrányban játszotta, mivel Akoukout leküldték a pályáról.

Nem volt ez annyira meggyőző játék, de azt kell mondjam, győzött a jobb csapat.

Összefoglalás

Biztosan örültek volna a Sociedadnál, ha legalább a szuperkupa döntőjébe sikerül beverekedniük magukat, az pedig külön bosszantó lehet, hogy végül a vetélytárs, a másik baszk gárda, az Athletic Bilbao hódította el a trófeát.

Nincs mese, menni kell tovább, és lehetséges, hogy hamarosan jó hírekkel is szolgálhat a vezetőség a szurkolóknak. Visszatérhet ugyanis a korábbi közönségkedvenc, a Real Madridnál csak epizódszereplő Martin Odegaard, aki külön kérte, hogy engedjék el máshová, hiszen Zinedine Zidane nem ad neki szerepet. Külön cikket lehetne arról írni, hogy hány meg hány tehetséges játékos kallódik el a Real Madridban, és lehetséges, hogy sort is kerítek rá hamarosan, de most térjünk vissza a meccsünkhöz! Szóval, Odegaard még most is simán beférne ebbe a csapatba, varázslatosan játszott a baszkoknál.

Bizonyára már unjátok, de muszáj megint elmondanom, hogy a Betist ennél sokkal jobb csapatnak tartom, mint amit az elmúlt években csinálnak, de azt is el kell mondjam, hogy nem jobbak, mint a Sociedad.

Alguacil együttesének ugyan volt egy kisebb hullámvölgye, de talán ebből kikászálódtak. Utóbbi két meccsüket ugyan elvesztették, de két nagyon erős ellenfél ellen léptek pályára.

Nézzük a nem elérhető játékosokat: David Silva és Asier Illaramendi továbbra is sérüléssel küzd, a Betisnél az eltiltott Akouakoun kívül Bartra, Victor Camarasa és Dani Martin szorulnak pályán kívülre.

Egészen 1991-ig lapoztam vissza a történelemkönyvekben, hogy a két csapat közös meccseit szemügyre vegyem. Érdekes az eredmény, a Betis mindössze kétszer nyert San Sebastianban. Idén egyébként négyszer nyertek és hatszor kikaptak távol a Benito Villamarintól.

És én most arra számítok, hogy következik a hetedik vereségük. Egyértelműen erősebb csapatnak gondolom a baszkokat, bízom abban, hogy nem lepnek meg a zöld-fehérek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső