Real Sociedad – Real Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 18.
Real Sociedad
Teljesítmény:
D D V D D
  • Reale Arena
  • Szeptember 20. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Madrid
Teljesítmény:
N V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy hetes késéssel, de a tavalyi bajnok (és a második helyezett) is bekapcsolódik a La Liga új idényébe. A Real Sociedad – Real Madrid mérkőzéssel fejezzük be a hetet, és remélem, hogy tudtok majd kaszálni az itteni tippekkel.

A tavalyi idényben két nagyon izgalmas meccset játszottak a felek, gondolok itt a koronavírus utáni bajnokira és a spanyol kupára, ahol a Sociedad örülhetett, kiütötte a Bernabeuban a Királyi Gárdát.

Vajon most is élvezetes meccset játszanak?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Valladolid – Real Sociedad

A Real Madriddal ellentétben a kupadöntős Sociedad lejátszotta első mérkőzését, a Ronaldo által tulajdonolt Valladolid ellen, a José Zorillában. Abban a stadionban, amely a Real Madrid otthona lehet abban az esetben, ha a koronavírus helyzet tovább romlik Madridban.

A Sociedadnak egy sor sérültje van, David Silva, a Manchester Citytől szerződtetett szélső például elkapta a koronavírust Willian Joséval egyetemben, míg további hat játékos (köztük Asier Illaramendi és Nacho Monreal) szintén nem léphetett pályára.

David Silvát egyébként nem csak a baszkok, de az olasz bajnokság negyedik helyén végző Lazio is le akarta igazolni és annak ellenére mondott nemet Silva, hogy négymillió eurós fizetést, magángépet (!) és egy óriási házat kínáltak fel neki a rómaiak. Vagyis, konkrétan nemet sem mondott, a Lazio vezetősége a Real Sociedad hivatalos közleményéből tudta meg, hogy David Silva nem őket választotta.

A Lazio elnöke ki is jelentette, játékosként tiszteli a spanyol szélsőt, de mint ember…

Térjünk vissza a meccsre, ahol az eddigi irányítójukat, Martin Ödegaardot is nélkülözniük kellett, hiszen ő visszatért klubjához, név szerint a Real Madridhoz.

Az első félidőben meglepetésre a hazaiak akarata érvényesült, Remiro védéseire kétszer is szükség volt, Nacho lövését viszont csak a kapufa állította meg.

Kaput eltaláló lövés nélkül fejezték be a félidőt a vendégek, amelyeknél nagyon hiányzott az a gördülékenyég, amelyet a norvég biztosított eddig.

A 39. percben aztán góllá érett a fölény, Sergi Guardiola csapta be védőjét, középre gurított labdáját Michel helyezte a kapuba.

A második játékrészben egy potyagóllal egyenlítettek a vendégek: Roberto Lopez végezhetett el szabadrúgást, beívelésébe nem ért bele senki, ez pedig megzavarta a hazaiak kapusát, Masipot, aki így bevédte a lövést.

A második negyvenöt perc már inkább a vendégeké volt, a Valladolidnak nem volt lehetősége, a baszkok viszont hajtottak a három pontért. Mikel Oyarzabal is pályára lépett csereként, de ő sem tudott segíteni, így kénytelenek voltak megelégedni egy ponttal.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.21.La Liga
real sociedad
1:2
real madrid
La Liga
2020.02.06.Spanyol Kupa
real madrid
3:4
real sociedad
Spanyol Kupa
2019.11.23.La Liga
real madrid
3:1
real sociedad
La Liga
2019.05.12.La Liga
real sociedad
3:1
real madrid
La Liga
2019.01.06.La Liga
real madrid
0:2
real sociedad
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid

A koronavírus-járvány, a stadion felújítása a Real Madrid pénzügyeit sem kímélte, így Florentino Perez elnök látványosan megálljt parancsolt az igazolásnak, sőt, akitől tud, szabadulni akar. Így esett, hogy Martin Ödegaardon kívül senki nem csatlakozott a kerethez.

Távozók viszont vannak bőséggel és lehet, hogy nem is tudunk mindenkiről…

James Rodriguezt az Everton vásárolta meg, vagyis csak vásárolta volna, ugyanis kitudódott, hogy az előzetesen híresztelt 25 millió euróból semmi nem igaz, ingyen engedték el. Végülis, ha azt nézzük, hogy Zidane amúgy sem kedvelte a játékát és a fizetése nagyon magas volt, ez is megérte a Blancóknak.

Sergio Reguilón is a távozás útjára lépett, őt visszavásárlási opcióval fogja szerződtetni a Tottenham csapata. Ugyanide távozhat Gareth Bale is, akinél a legnagyobb problémája először a sérülékenysége volt, majd a hozzáállása. Meccseket döntött el, de sokszor csak lézengett a pályán, Zidane bizalmát pedig így elveszítette. Az ügynöke hatására sokáig úgy volt, hogy a padon ülve kitölti a szerződését, most úgy tűnik, jobb belátásra bírták. Lehetséges, hogy mire ez a cikk kikerül a blogra már biztossá válik a két játékos távozása.

Ne feledkezzünk meg Achraf Hakimiről, aki visszatért volna a Real Madridba, de ott még mindig Dani Carvajal az első számú jobbhátvéd, így a marokkói inkább eligazolt az Interbe.

Take Kubo, Brahim Diaz a több játéklehetőség és a fejlődés érdekében kölcsönbe távozott, és lehetséges, hogy ez lesz a sorsa Luka Jovicsnak is. Mariano helyzete is érdekes, aki annak ellenére akar a klubnál maradni, hogy Zidane egyáltalán nem számít rá. Amennyiben Jovics marad, úgy Benzema cseréje akkor sem ő, hanem a Levantetól visszatérő Borja Mayoral lesz.

Összefoglalás

A Real Madrid közel áll egy generációváltáshoz, Sergio Ramos, Dani Carvajal, Luka Modrics, és Karim Benzema is elmúltak már bőven 30 évesek, Kroos bár innen akar visszavonulni, de többször kijelentette, hogy nem fog 33-34 éves koráig játszani. Marcelo valószínűleg már ebben az évben teljesen visszaszorul, és lassan Ramost is pótolni kell (ide Upamecanot szemelték ki, de nem idén!).

Tavaly rendkívül élvezetes meccseket játszottak, reménykedem abban, hogy a sorminta folytatódni fog.

A sérülések a Királyi Gárdát sem kímélik, Isco után Eden Hazard is megsérült, Marco Asensio térde pedig a válogatott edzőtáborában dagadt be. Kétséges még Eder Militao és Luka Jovics játéka is, szóval valószínűleg Benzemát a két kis brazil, Vinicius és Rodrygo fogja segíteni, valamint Borja Mayoral játékára is van esély.

Ami a másik oldal támadóit illeti: Oyarzabal, Portu és Isak is veszélyesek, bár ebből sokat nem mutattak a Valladolid ellen.

Bízom benne, hogy ezúttal is egy szórakoztató meccset játszanak és azt gondolom, hogy a Real Madrid győzedelmeskedik. Azonban inkább egyfajta biztonsági játékot játszom és az Over 2,5-nek szavazok bizalmat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső