Real Sociedad – Real Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 03.
Real Sociedad
Teljesítmény:
N V V D N
  • Reale Arena
  • December 04. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Madrid
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sokáig a baszk alakulat vezette a La Ligát, azonban a Real Madrid (és most már az Atletico Madrid is) előzni tudott, jelenleg két fővárosi együttes áll a bajnokság élén. A Real Ancelotti érkeztével sokkal stabilabb játékot mutat, rengeteg javulást – és pár visszaesést – hozott magával az olasz mester. Nem mindig brillíroznak, viszont csúsznak-másznak, küzdenek, erre remek példa volt a tegnapi, Athletic Bilbao elleni mérkőzés. Ahol egyetlen góllal bizonyultak jobbnak úgy, hogy Unai Simon a második félidőben simán megnézhetett volna egy filmet, annyira nem volt dolga, viszont Thibaut Courtois folyamatosan munkában volt. Na meg a védők…

A Real Sociedad a bajnokságban most nem, de a kupában pályára lépett, a negyedosztályú Panaderia nem okozott gondot Imanol Alguacil legénységének. Viszont az Espanyol igen, a katalánok otthon ismét elkaptak egy nagyhalat, 1-0-ra győzték le a baszkokat, emiatt az Atletico Madrid beérte, sőt meg is előzte őket.

Innen várjuk a folytatást, egy baromi nehéz meccsre számítunk. Kicsit lebecsültük az Athletic Bilbaot a múltkori tippünkben, ezt a hibát a Sociedaddal nem követjük el.

A Real Sociedad – Real Madrid mérkőzést még három spanyol bajnoki követi a mai napon.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Espanyol – Real Sociedad: 1-0

G.: Herrera

Manapság már nem is igazán meglepetés, ha valaki otthagyja a fogát az RCDE Stadionban, vagyis az Espanyol otthonában. Az újonc helye megkérdőjelezhetetlenül az első osztályban van, nem is nagyon értettük, mi történik, amikor kiestek két évvel ezelőtt. Most visszatértek, és hazai pályán bárki ellen van esélyük…

A kezdők:

Espanyol:

Lopez – Vidal, Gomez, Cabrera, Pedrosa – Herrera, Bare – Embarba, Darder, Puado R. de Tomás

Real Sociedad:

Remiro – Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Rico – Portu, Zubimendi, Guevara, Januzaj – Sörloth, Oyarzabal

Nagyon szórakoztató mérkőzést játszott a két fél, ahol előzetesen azt gondolták a bukik, hogy a baszkoknak valamivel több esélyük van. Az oddsok is azt mutatták, hogy az Espanyolt otthon nem lehet félvállról venni.

Az első félidőben láthattunk pár szép jelenetet, különösen a kapusok sziporkáztak. A 16. percben Diego Lopez mutatott be nagy védést, a veterán hálóőr Robin Le Normand lövését tolta a kapufára. Kollégája, Remiro sem akart lemaradni, ő negyedóra múlva védett egy óriásit, Javi Puado közeli bombáját szedte ki a jobb felsőből. A támadó hat perccel később ismét villant, ezúttal azonban Remiro nem ért labdába, a baloldali kapufáról vágódott az alapvonalon túlra az okos próbálkozás.

A második félidő szintén jó játékot hozott, a 62. percben a Real Sociedad is rúgott egy kapufát, Adnan Januzaj lecsúszott beadása a felsőlécről vágódott vissza a mezőnybe, itt Diego Lopez már verve volt.

Aztán jött egy érdekes jelenet, Mateu Lahoz passzolt Januzajhoz, aki Alexander Isakot játszotta meg (a svéd csereként lépett pályára), aki Lopez felett a hálóba emelt. Feltűnt valami? Igen, Mateu Lahoz nem a Sociedad játékosa, hanem a játékvezető, akinek lábáról irányt változtatott a labda. Ilyen esetben azonnal meg kellene szakítani a játékot, ám az állandóan szereplő sípmester nem tett így. A gólt viszont nem adta meg. Ezzel a kis jelenettel annyit ért el, hogy megrohamozták a játékosok. Előbb az Espanyol, majd a Real Sociedad futballistái. Sok értelme nem volt annak, hogy nem állította meg a meccset.

A 77. percben végül megszületett a mérkőzés egyetlen gólja, Raúl de Tomás a szélről tűzte rá a labdát, amit Remiro pont középre ütött ki. Ott érkezett Yangel Herrera, kapáslövése egy védő lábán megpattanva került a hálóba.

A Sociedad nem játszott rosszul, viszont a kapu előtti helyzeteiket nem fejezték be jól, illetve dicsérjük meg ismét Diego Lopezt, aki már sok pontot hozott a csapatának.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.01.La Liga
real madrid
1:1
real sociedad
La Liga
2020.09.20.La Liga
real sociedad
0:0
real madrid
La Liga
2020.06.21.La Liga
real sociedad
1:2
real madrid
La Liga
2020.02.06.Spanyol Kupa
real madrid
3:4
real sociedad
Spanyol Kupa
2019.11.23.La Liga
real madrid
3:1
real sociedad
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid – Athletic Bilbao: 1-0

G.: Benzema

Kissé lebecsültük a vendégeket, tekintve, hogy borzalmas formába kerültek, míg a Real sorra nyeri a találkozókat. Viszont alaposan felszívták magukat Marcelino legényei, az első félidőben még nem annyira, de a másodikban már annál inkább. Thibaut Courtois és a Real Madrid védelme azonban áthatolhatatlan falat képezett a kapu elé. Marcelino a mérkőzés utáni nyilatkozatában értetlenkedett egy sort, nem értette, hogy nem tudták ezt a találkozót megnyerni…

A kezdők:

Real Madrid:

Courtois – Lucas Vazquez, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Vinicius Jr.

Athletic Bilbao:

U. Simon – Lekue, Nunez, Alvarez, Balenziaga – Zarraga, D. Garcia, Vencedor, Muniain – R. Garcia, I. Williams

A mérkőzés első tíz percében Karim Benzema játszotta a főszerepet. Az Aranylabda szavazás negyedik helyezettje, kétszer dolgoztatta meg Unai Simont, a válogatott elsőszámú hálóőre viszont mindkét alkalommal védeni tudott.

Támadott azért becsülettel a Bilbao is, nem látszott az, hogy esetleg gödörben lennének. Inaki Williams volt a legaktívabb baszk, a csatár a 22., valamint a 24. percben is gólt szerezhetett volna. Először lövésébe Eder Militao lépett bele (így lett szöglet a dologból), majd egy hosszú indítással léphetett volna meg teljesen egyedül, de hosszan szöktette magát. Olyan hosszan, hogy inkább el sem indult végül a labda irányába.

A legnagyobb kimaradt helyzet is egy bilbaói játékos lelkén szárad: Iker Muniain szabadrúgását Raúl Garcia fejelhette tisztán a kapura, Thibaut Courtois hatalmas védéssel zárta le az akciót. Érdekesség egyébként, hogy Raúl Garcia bajnoki mérkőzésen egyszer sem tudta bevenni a Real Madrid kapuját, ez 27 meccset jelent összesen. Nem semmi…

A félidő lefújása előtt öt perccel szerezte meg a vezetést a Real Madrid. Marco Asensio lőhetett kapura 18 méterről, a lapos próbálkozást Unai Simon kiütötte, ám a kipattanó Luka Modric elé került. A horvát karmester kapura akarta tenni a labdát, de a lövése lecsúszott. Így azonban a jobbján érkező Karim Benzema számára gólpasszt adott, 1-0.

A második játékrész egy az egyben a vendégekről szólt. Hihetetlen nyomás alatt tartották a házigazda kapuját szinte végig. Nem szeretném piedesztálra emelni a királyi gárda hátsó alakzatát, de tényleg mindenki csúszott-mászott azért, hogy az előny megmaradhasson. Lucas Vazquez biztosan góltól mentette meg csapatát a 60. percben, Dani Garcia lövésébe az utolsó pillanatban dobta bele magát, hatalmas blokk volt.

A 69. percben Nunez fejjel vehette volna be a kaput, csak egy picikét kellett volna jobban belecsúsztatni Muniain szabadrúgásába… Nem így történt, megúszta a Real. Blokkolt egy hatalmasat Eder Militao is, Courtois pedig a csereként bejövő Sancet lövéseit állította meg.

Száz szónak is egy a vége: Pontot érdemelt volna határozottan a Bilbao, a Real viszont Ancelotti irányítása alatt nagy fejlődésen ment keresztül védekezés (és amúgy gólszerzés) terén. Ezzel pedig meglógtak üldözőik elől…

Összefoglalás

Kezdem a Real Madriddal az összefoglalást. A blancók részéről két sérült van, Gareth Bale és Dani Ceballos. A Betistől érkezett középpályás viszont már labdás edzéseket végez, hamarosan pályára léphet, ha a mister úgy akarja. Vannak, akik Ancelottinál kiestek a pixisből, Eden Hazard-ra állítólag már kimondottan nincs is szükség, nagyon sajnálnám a fiút, ha madridi karrierje így érne véget, hogy a kispadot vagy az orvosi szobát koptatja… A másik ilyen játékos Isco Alarcón, aki mióta felháborodott azon, hogy a Granada ellen a cserék közül ő áll be utolsónak megtagadta a bemelegítést. Na, azóta még bemelegíteni sem küldik el… Neki is lefőtt a kávé.

A kezdőjükben semmi változást nem várunk, esetleg Fede Valverde játékára lehet számítani, de a CKM-et nehéz lesz idén megbontani bárkinek is.

A baszk együttesnél Nacho Monreal és Carlos Fernández már egy ideje sérültek, Aritz Elustondo eltiltott, míg David Silva a napokban sérült meg.

Ez azt eredményezheti, hogy Mikel Oyarzabalra a középpályán lesz szükség, elől pedig Januzaj, Isak és Sörloth próbálhatja meg bevenni a habfehérek kapuját.

Volt pár emlékezetes meccs a két fél között az utóbbi időben, meg egy-két bűnrossz is. Tavaly mindkét bajnokijuk döntetlennel ért véget, San Sebastianban nem született gól, Madridban 1-1 lett a végeredmény.

Egyik baszk után a másik, Alguacilék sincsenek top formában, de mindenképp jobban, mint a Bilbao. Így most egy nehéz mérkőzésre számítok, ahol azért végül kijön a különbség, a Real Karim Benzema vezérletével megszerzi majd sorozatban nyolcadik győzelmét. De hogy a Sociedad is betalál, azt szinte biztosra veszem. Ritka az, amikor 1.: hazai pályán nem tudnak hálóba találni, 2.: A Real Madrid kapuját nem tudják bevenni.

Így ezúttal ezzel a két tippel fogunk támadni: Szűk Real Madrid-győzelem, valamint egy kis apró megy arra is, hogy mindkét csapat kapuba fog találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső