Reims – Brest: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 22.
Reims
Teljesítmény:
V N D N D
  • Stade Auguste Delaune
  • Január 24. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Brest
Teljesítmény:
V V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy azt már megszokhattátok, ma is jelentkezem tippekkel, a vasárnapi játéknapot fogjuk tüzetesebben átvizsgálni. Első meccsünk a Reims – Brest lesz, ami véleményem szerint jó eséllyel bővítheti majd a bankrollunkat. A Reims ugyanis magára talált, bár épp most szakították meg egy ötmeccses veretlenségi sorozatukat. Az elkövető a Lille volt, így máris érthetőbb a dolog, Burak Yilmazék továbbra is fej-fej mellett haladva küzdenek a PSG-vel.

A Brest viszont zsinórban két meccset bukott, idegenben övék az egyik legrosszabb teljesítmény, egyáltalán nem lennék meglepődve, ha a meccs végén Dia és társai ünnepelhetnének győzelmet.

Unalomig ismételt mondás viszont, hogy a francia első osztály az egyik legkiismerhetetlenebb bajnokság, ahol sokszor köpik arcon a papírformát.

Vajon most is így lesz? Vagy a Reims behúzza ezt a bajnokit? Ennek szeretnék utánajárni…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lille – Reims

Burak Yilmaz nélkül léptek pályára a Lille játékosai a Reims ellen, ezúttal Yazici és Jonathan David rohamozták az ellenfél kapuját, a 35 esztendős török csatár még csak a kispadon sem foglalt helyet.

Nem mondom, hogy szokása elaludni a Lille-nek az első félidőben, de történt már ilyen nem egy-nem kettő a szezonban. Most is hátránnyal fordultak, a Reims betalált az első félidőben, míg a hazaiak nem.

Azt sem lehetett mondani, hogy nem megérdemelt a vezetés, kiegyenlített csata folyt a pályán. Először Mbuku lőtt 15 méterről, nem sokat tévedett a szélső, majd jött a vezetést jelentő gól: A 36. percben Arber Zeneli adott be egy labdát a baloldalról, mindenki előtt elsuhant a játékszer, Abdelhamid már a puszta jelenlétével megzavarta a kapust, akinek a lábai között becsorgott a beadás. Szerencsés gól, de nem érdemtelen.

A Lille-nek egy veszélyes helyzete volt, egy szöglet után Benjamin André fejesét kellett kitornáznia Rajkovicnak.

Hátrányban fordult tehát a bajnoki második helyezett, de a második negyvenöt percben sikerült megfordítani a találkozó állását.

Szinte a kezdés után közvetlenül jött az egyenlítés, amit Rajkovic és Moreto Cassama hoztak össze. Egyrészt hibázott a kapus, aki azt a Cassamát játszotta meg kipasszolt labdájával, akit három Lille játékos vett körül. És hibázott a középpályás is, aki elcsúszott, így Jonathan Bamba elvette tőle a labdát, majd egy csavarással kiegyenlített.

Nagy erőket mozgósítottak a hazaiak ebben a játékrészben, de ennek csak a meccs legvégén érett be a gyümölcse. A csereként beállt Xeka távoli, lapos lövése kijött Rajkovicról, a kipattanót Jonathan David kotorta be a találkozó 88. percében. Ebben is benne volt a szerb, méghozzá nyakig.

Nem volt könnyű meccs, de a második félidő alapján abszolút megérdemelten nyertek a hazaiak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.13.Ligue 1
brest
2:1
reims
Ligue 1
2020.03.07.Ligue 1
reims
1:0
brest
Ligue 1
2019.08.24.Ligue 1
brest
1:0
reims
Ligue 1
2018.02.05.Ligue 2
brest
0:0
reims
Ligue 2
2017.09.11.Ligue 2
reims
0:1
brest
Ligue 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Brest – Rennes

Szoros eredményt játszott a Brest is, de ők a Reims-szel ellentétben vereséget szenvedtek, a megszerzett előnyüket nem tudták megtartani, a Rennes viszont még az első félidőben egyenlített, majd a szünet után a győztes gólt is megszerezték.

Négy perc elteltével szereztek vezetést a hazaiak, Perraud elfutása után Honorat elé tálalt, a szélső első lövését még védte Salin, de a második próbálkozásnál már nem volt szerencséje.

Három perccel később jött az egyenlítés: Terrier az alapvonalig vitte le a labdát a tizenhatoson belül, a túloldalra passzolt, ahol az érkező Bourigeaud kapuba lőtt.

Mindkét csapat növelhette volna góljai számát, talán a Brest ehhez kicsit közelebb is állt, két nagy helyzet maradt ki. Még az első félidőben Mounie találta el a kapufát, majd már a térfélcsere után Chardonnet fejesét kellett kitolnia Salinnak. A vendégeknél Eduardo Camavinga trükkös lövése lepte meg kishíján Larsonneur-t.

A mindent eldöntő gól a 77. percben született, méghozzá tizenegyesből: Honorat rúgta hátba a tizenhatoson belül kószáló Truffert-t, elég egyértelmű szitu volt. Clement Grenier lövését nem tudta védeni a Brest kapusa, így a Rennes megfordította a meccset.

A lefújás előtt a hazaiak másodszor is eltalálták a kapufát, ezúttal sem volt szerencséjük, így a vége 2-1 lett a vendégek javára.

Összefoglalás

Nem volt rossz a játék a Rennes ellen, ha jobban fogja a Brest kezét Fortuna, akkor több is lehetett volna ebből. Ettől függetlenül a Reims gárdáját jobbnak tartom, még mindig csóválom a fejem, ha ránézek a tabellára. Mostanság megindultak felfelé, de még mindig a táblázat második felében helyezkednek el.

Valon Berisha továbbra sem léphet pályára, valamint Moreto Cassama eltiltását fogja tölteni. Valószínűleg mindenki más marad a kezdőben, nem lesz változás a múltheti meccsükhöz képest.

A Brestnél szintén nem várható, hogy máshogy áll fel a csapat.

Említettem, hogy rosszul áll Honorat-ék szénája idegenben: Két győzelmük van, egyszer ikszeltek és hétszer kikaptak. Emellett sok gólt is kapnak, összesen húsz alkalommal vették be a kapujukat.

Általában nem születik sok gól a közös meccseiken, de ezúttal mindketten rúgják és kapják a gólokat becsülettel. A szorzó kiváló az overre és a hazai győzelemre is, én most az előbbi mellett döntök, azzal nagyobb biztonságban érzem magam…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső