Reims – Dijon: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 04.
Reims
Teljesítmény:
N D N V D
  • Stade Auguste Delaune
  • Január 06. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Dijon
Teljesítmény:
N V V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az elmúlt két napban elég sok volt a francia tipp, szóval ígérem, ez lesz mára az utolsó, aztán Olaszország felé vesszük az irányt, szerdán ugyanis ott is egy hétközi fordulót rendeznek. Utolsó meccsünk a Reims – Dijon találkozó, két elég gyengén teljesítő csapat mérkőzése. A Reims ugyan relatíve távol van a kiesőhelyektől, de elég egy-két szerencsétlen kimenetelű forduló és máris bajban vannak, a Dijon meg már most bajban van, mivel ők az utolsó előtti pozíciót foglalják el.

Tavaly, az utolsó mérkőzésükön mindketten nyertek, ez jó előjel lehet mindkettejük számára a mostani találkozó előtt, de – talán mondani sem kell – a Reims jóval esélyesebbnek számít. Mégis majdnem kettes oddsot adnak a győzelmükre… Vajon miért? Próbáljuk meg kideríteni!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bordeaux – Reims

Nem kis győzelmet arattak a vendégek, sokan nem hitték volna, hogy a Bordeaux-t meg tudják idegenben verni. Az eddigi teljesítményük alapján ez szerintem elég nagy meglepetés. Na, nem arról van szó, hogy a Bordeaux egy élcsapat lenne, ők is a tabella második felében foglalnak helyet, de azért mégis…

Az esélyek ellenére erősen kezdett a Reims, már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, miközben a hazaiak mintha pályán sem lettek volna.

Két korai gól megfoghat egy csapatot, itt is valami hasonló történt, hiszen a 15. és a 18. percben esett a két vendégtalálat. Előbb Zeneli szögletét fejelte be Abdelhamid négy bordeaux-i gyűrűjében, majd Zeneli lövése pattant ki a hazaiak kapusáról, a kipattanót pedig Dia értékesítette.

A fordulás után hatalmas szépítési lehetőség maradt ki: Hatem Ben Arfa szabadrúgása kipattant Rajkovicsról, érkezett Hwang, de két lépésről csúnyán fölé lőtte a labdát. Később a koreai javított, Ben Arfa labdáját juttatta laposan a kapuba.

Úgy tűnt, visszajöhet a meccsbe a Bordeaux, de végül a 88. percben nem ők, hanem újfent a Reims talált be: Munetsi távoli lövése megpattant egy védőn, ami így megtévesztette Costilt.

Az első félidőben pályán sem volt a hazai gárda, a másodikban pedig már csak futottak az eredmény után.

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.28.Ligue 1
reims
1:2
dijon
Ligue 1
2019.07.27.Barátságos Mérkőzés
dijon
1:3
reims
Barátságos Mérkőzés
2019.03.09.Ligue 1
dijon
1:1
reims
Ligue 1
2018.09.22.Ligue 1
reims
0:0
dijon
Ligue 1
2018.08.04.Barátságos Mérkőzés
reims
2:1
dijon
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nimes – Dijon

Igazi kiesési rangadót rendeztek a Ligue 1 17. fordulójában, az utolsó Dijon látogatott az utolsó előtti helyen tanyázó Nimes otthonába. A bukik egy kicsikét esélyesebbnek tartották a hazaiakat, de ez már első pillantásra egy nagyon kiegyenlített csatának ígérkezett. És az is volt, egészen a mérkőzés fordulópontjáig, a Nimes emberhátrányáig.

Sok izgalmas az első félidőben nem történt, ugyan 12 alkalommal próbáltak a felek gólt szerezni, de ezek közül csak 2 talált kaput, és ebből a kettőből csak egy alkalommal született gól, amit a Nimes szerzett. A 31. percben Duljevic középre passzolt labdáját Ahlinvi juttatta kapuba. Nagyon üresen hagyták a középpályást, körülötte volt vagy három dijoni védő, de mindhárman méterekre tőle.

A második félidőben következett a csavar, előbb a 75. percben egyenlített a Dijon Konaté révén egy szép fejessel, egy percre rá pedig megfogyatkoztak a hazaiak, a középhátvéd Miguel ugyanis nagyon csúnyán, páros lábbal csúszott rá Baldéra. Nem gondolnám, hogy szándékosan akart szabálytalankodni, de így jött össze…

Ez a kiállítás pedig megpecsételte a hazaiak sorsát, Baldé hamar bosszút állt, Miguel kiállítása után fél perccel már gólt ünnepelhetett. Végül a hosszabbításban Konaté is betalált még egyszer, így bebiztosítva a dijoniak második győzelmét a bajnokságban.

Összefoglalás

Azért ez nem annyira nehéz mérkőzés véleményem szerint, azt gondolom, hogy a Dijon nem szerzett volna győzelmet, ha nincs a kiállítás. Egy döntetlenre lehettek volna jók, ezt a Nimes szúrta el.

A szezon eleji morfondírozásaim alatt sokszor említettem, hogy a Reims-től sokat várok, de ezt eddig nem igazán kaptam meg, ha őszinte akarok lenni. Míg a tavalyi szezont a hatodik helyen zárták és elindulhattak az Európa Ligában, addig idén ebből a jó teljesítményből nem igazán látszik semmi sem.

Utóbbi három meccsükön azért összeszedték magukat, hiszen hét pontot szereztek, köztük volt egy Marseille elleni döntetlen, illetve legyőzték a fentebb említett meccsen a Bordeaux-t és a Nantes-ot. Szóval talán végre elindul valami… Ennek pedig Guion örülhet a legjobban, azt hiszem nem túlzás, hogy veszélyben volt az állása.

A Dijon helyzete meg… Ettől a győzelemtől bizonyára kaptak egy kis önbizalmat, de a helyzet továbbra sem biztató.

Hazai pályán még egyszer sem nyertek, idegenben aratták mindkét győzelmüket a bajnokságban.

Egymás ellen viszont nagy dijoni fölényt láthatunk, utoljára bajnoki meccsen – még a másodosztályban – 2007-ben nyert hazai pályán a Reims.

Változott valamennyire a helyzet, a vendégek most a túlélésért küzdenek, de ezt elmondhatja magáról a Reims is, közel állnak a kiesőzónához.

A találkozóikon általában mindkét csapat betalál, a Dijon például zsinórban négy idegenbeli meccsén veretlen maradt és ezeken rendre betalált.

Az odds nagyon vonzó a hazai győzelemre, csak nem biztos, hogy reális. Számomra az 1X lenne ideális, de az piti szorzót jelent. Jó választás lehet az over 2,5 és az, hogy mindkét fél betalál, ezek közül én most a középsőre tippelek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső