Reims – Olympique Marseille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 22.
Reims
Teljesítmény:
D D D N D
  • Stade Auguste Delaune
  • április 23. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Olympique Marseille
Teljesítmény:
N D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szeretem a francia focit. Minden kiszámíthatatlanságával együtt. Vagy talán pont azért. Nagy oddsok, érdekes és izgalmas eredmények… És végre egy izgalmas véghajrá. Gondolok itt akár a bajnoki címért, akár a kiesés ellen vívott különcsatákra, de az európai kupaindulást elérő csapatokat is épp ugyanolyan bizonytalanság övezi.

A mostani meccsünk a Reims – Olympique Marseille lesz, amit holnap este rendeznek, és igazából a vendégeknek sokkal fontosabb, mert nekik még reális esélyük van odaérni az Európa Konferencia Ligát érő ötödik helyre, amit jelen pillanatban az újonc Lens bitorol, de a lemaradás csak egy pont. Ezért mondtam, hogy a Marseille számára sokkal fontosabb ez a meccs.

Viszont a Reims sem fogja könnyen adni magát. Ők rendkívül gyengén indították a szezont, majd fokozatosan javultak fel, és egyenesen arányosan lépdestek persze felfelé a tabellán. Teljesen reális az, ahol most vannak, és öt fordulóval a vége előtt már nem is nagyon tudnak hová mozogni.

Meglátjuk, mire mennek egymással holnap este a srácok…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Reims – Metz

Döntetlenkirálynak hívják a háta mögött… Kicsit át lett költve Fenyő Miki dala. A Reims – Metz találkozón nem született gól, és így a hazaiak elkönyvelték tizennegyedik döntetlenjüket az idényben. Ennél több ikszet senki nem tud felmutatni.

Nem volt egy őrjítően izgi meccs, azt meg kell hagyni, de azért volt pár szép jelenet, amiről lehet beszélgetni. A meccs képe alapján a Reims behúzhatta volna a meccset, ám Oukidja, a Metz portása remekül teljesített, több alkalommal óvta meg csapatát a góltól. Például El Bilal Touré sarkazásánál. A 19. éves támadó egy lövésbe tette bele a sarkát, Oukidja legnagyobb szerencséje az volt, hogy pont oda tartott a labda, ahol ő állt, de így is nagy védést mutatott be a kapus.

Ez volt a félidő legígéretesebb helyzete, de a Reims a folytatásban is dikálta az iramot, miközben a szürkemezes Metz előtt nem igazán adódott komolyabb lehetőség.

A második nagy védés már a második félidőben történt, Nathaniel Mbuku jobbszélről leadott bombáját is sikeresen hárította a Metz kapuvédője.

Szépen csendben lepörgött a rendes játékidő, aztán a bíró hármat a sípjába fújt, és véget ért a meccs. Mindketten egy ponttal gazdagodtak, ami se nem jó, se nem rossz.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.19.Ligue 1
marseille
1:1
reims
Ligue 1
2019.08.10.Ligue 1
marseille
0:2
reims
Ligue 1
2019.02.02.Ligue 1
reims
2:1
marseille
Ligue 1
2018.12.02.Ligue 1
marseille
0:0
reims
Ligue 1
2016.05.07.Ligue 1
marseille
1:0
reims
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Marseille – Lorient

Megszenvedett a kiesés elől menekülő Lorient-nal a Marseille hazai pályán, egy utolsó pillanatos góllal bizonyultak csak jobbnak. A végelszámolásnál erre senki nem fog emlékezni, a lényeg a három pont volt.

Alaposan meglepték a házigazdát, Teremas Moffi a hetedik percben ügyesen fektette el Mandandát, miután lerohanták a Marseille-t. Moffinak ez már a 11. gólja volt, amivel magasan vezeti a házi góllövőlistát.

Képtelen volt a Marseille betalálni az első félidőben, és a Lorient is úgy tűnt, meg van elégedve az egygólos előnnyel, így a szünetig nem is változott semmi. Milikék nem is tudtak amúgy helyzetbe kerülni, egy kósza fejese volt a lengyelnek, de aztán ennyi.

A második félidőre alaposan feljavult a játék, Arkadiusz Milik szinte azonnal egyenlíthetett volna, de Dreyer azt a ziccert még fogta, így sértetlen maradt a vendégek kapuja… De már nem sokáig.

Történt ugyanis, hogy az 53. percben egy csodálatos góllal egyenlítettek a hazaiak. Egy felívelt labdát Milik készített le Dimitri Payet elé, a csapatkapitány nem várta meg, amíg a játékszer lepattan a földre, kicsavarodva, félfordulattal és nagy erővel szétlőtte a kapu bal oldalát. Mesteri gól volt.

Három perccel később pedig már a Marseille-nél volt az előny, Thauvin ugratta ki egy remek labdával csapattársát, és bár Pol Lirola nem azért van a pályán, hogy gólt szerezzen, jól oldotta meg a feladatot, 2-1.

Innen még egyszer felálltak a vendégek, ismét Teremas Moffi volt a gólszerző – ez sem volt egy csúnya támadás és egy csúnya gól -, de nem ő volt az egyetlen, aki ezen az estén duplázott…

Már a hosszabbításban voltunk, amikor Pol Lirola elé került egy labda, a spanyol védő/középpályás megnézte, kinek tudna passzolni, rájött, hogy senkinek, így egyedül kellett boldogulnia. Megtette, a lövése nagyon pontos volt, és a jobb alsóban kötött ki.

Megizzadtak a kiesőjelölt ellen, akik egyébként egy pontot megérdemeltek volna.

Összefoglalás

A Reims – Marseille találkozókon nem ismeretlen eredmény a döntetlen, és elnézve a Reims mérlegét ez nem is annyira lehetetlen eredmény ezúttal sem. Tizennégy ikszből hat született hazai pályán, és a Marseille sem panaszkodhat ám, ha pontosztozkodásról van szó. Nem önzők, előszeretettel osztják meg a pontjaikat másokkal is.

Ősszel 1-1-et játszottak egymás ellen, Nagatomo öngóljára Florian Thauvinnaka volt válasza.

Sérültje a hazaiaknak nincs, maximum Valon Berishát kell jegelni, de talán már ő is pályára léphet, a Marseille-nél Caleta-Car eltiltott, míg Jordan Amavi, Valentin Rongier és Christopher Rocchia sérültek.

Idegenben a Marseille kifejezetten gyenge együttes, ezek alapján csak 13. helyre elég a teljesítményük. Olyannyira nem megy nekik a Velodrome-tól távol, hogy idén, azaz 2021-ben még egy meccsüket sem nyerték. De például a szégyenteljes kupakudarcuk is idegenben született a negyedosztályú Canet Rousillonnal szemben.

De ha már megnéztük Jorge Sampaoli együttesét idegenben, lássuk mit tud felmutatni a Reims hazai pályán. Utolsó tíz meccsükből hét végződött döntetlennel, kettőt nyertek, egyszer pedig kikaptak. Az amúgy a kupában volt a másodosztályú Valenciennes ellen.

Adja magát valóban, hogy meglesz a Reims 15. döntetlenje, miután nem érzem az erőt a Marseille-ben. Ha szerencsénk van, akkor egy gólgazdag mérkőzésen nem bírnak majd egymással, de sanszos, hogy ebből a szempontból nem fognak elkényeztetni bennünket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső