Rennes – Lens: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 06.
Rennes
Teljesítmény:
N V V D D
  • Roazhon Park
  • Augusztus 08. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lens
Teljesítmény:
N N D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A magyar meccsek után ígéretemhez híven meginvitállak benneteket egy kis Ligue 1-es kiruccanásra, egy jó meccset néztem ki számotokra. Meg persze magamnak, magunknak is. Vasárnap ebéd után indul útjára a labda, elsőként Rennes – Lens mérkőzést rendeznek az első forduló vasárnapi játéknapján. Azért is választottam többek között ezt a meccset, mert a két gárda tavaly őrült csatát vívott – karöltve az Olympique Marseille együttesével – az európai kupákat érő helyekért, végül a Lens jött ki vesztesen a meccsből, övék lett a hetedik hely, a Marseille-nek az Európa-liga, a Rennes-nek pedig az Európa Konferencia-liga jutott. És csak egy ponton múlt… Bár, pontegyenlőség esetén a gólkülönbség dönt a franciáknál, szóval javítom magam: És csak két ponton múlt…

Végezhetett volna jobb helyen a Rennes, talán, ha Bruno Génésio hamarabb csatlakozik, akkor most ők készülhetnének az Európa-ligára, ebben a szezonban minden bizonnyal az lesz a cél, hogy ezt elérjék. A Bajnokok Ligája távoli álomnak tűnik, de itt az unalomig ismert mondás: A francia bajnokságban bármi megtörténhet. És általában meg is történik. Ez az új Murphy-törvény.

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Rennes

Nem jelenthetjük ki, hogy alapjaiban forgatta volna fel a csapatot Bruno Génésio, aki szezon közben vette át a csapatot, amikor nagyon nem ment nekik. Génésio a csapat legjobbjait itt tartotta, még Jeremy Doku is maradt, pedig hívták, ó, bizony, hogy hívták. Nem is akárki, maga Jürgen Klopp, ám a 18 esztendős belga támadó úgy gondolta, jó helyen van most a Stade Rennais FC-nél. Itt maradt Eduardo Camavinga is, pedig őt is több sztárklub ostromolja.

Az elmúlt napokban olvashattatok jó pár játékosról, akik nemrég még a Rennes kötelékeibe tartoztak, azonban mára már új állomáshelyen, új csapatért küzdenek. Ilyen játékos például Jordan Siebatcheu, aki nyáron véglegesen áttette székhelyét Bernbe, a Young Boyshoz, de az EL-selejtezők alatt szóba került Sacha Boey, aki a Galatasarayt választotta. Tegnap Lilian Brassier és Damien Da Silva igazolásáról is ejtettünk szót, előbbi a Brestbe, utóbbi az Olympique Lyonba igazolt.

A csapatból távozott még a kölcsönjátékon lévő páros, Dalbert (Inter) és Steven Nzonzi (AS Roma).

Génésio azt tartotta fontosnak, hogy a védelmet megerősítse, ennek szellemében nem sajnáltak 17 milliót kifizetni Loic Badé játékjogáért, aki épp az aktuális ellenfél, a Lens csapatától érkezett. Megvették még a másodosztályba kizuhanó Nimes Olympiqué játékosát, a balbekként és balszélsőként is bevethető norvégot, Birger Meling csak hárommillió euróba került. Látnak fantáziát a 19 esztendős Kamaldeen Sulemanában is, a ghánai szélsőért 15 milliót csengettek ki a dán Nordsjaellandnak.

Meg még az első csapattal készülhet pár fiatal, akik profi szerződést kaptak.

Pályára nem nagyon fognak lépni, de azért alkalomadtán lehet majd számítani rájuk.

A felkészülés alkalmával rosszul kezdett a Rennes, még rosszabbul folytatta: Iksz a Le Havre és a Standard Liege ellen, veresége a Getafe és a Levante otthonában, majd július utolsó napján azért sikerült a főpróbán legyőzni a Torinot 1-0-ra.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.06.Ligue 1
lens
0:0
rennes
Ligue 1
2020.12.05.Ligue 1
rennes
0:2
lens
Ligue 1
2015.02.28.Ligue 1
lens
0:1
rennes
Ligue 1
2014.10.04.Ligue 1
rennes
2:0
lens
Ligue 1
2013.01.06.Francia Kupa
lens
2:1
rennes
Francia Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lens

Újonc csapathoz képest igencsak túlteljesített a Lens az előző idényben, mindenki azt gondolta, hogy legjobb esetben is csak a középmezőnyhöz tartozhatnak, ehhez képest majdnem odaértek Európába.

Na, ők alaposan bevásároltak a nyári szünet alatt, majdnem egy csapatra való játékossal erősítettek. Gael Kakuta már tavaly is a csapattal volt, az Amiens futballistájaként kölcsönben, és annyira bevált az egykor szupertehetségnek kikiáltott játékos, hogy ötmillióért meg is vették. Szintén komoly összeget fizettek a lengyel szélsőért, Przemyslaw Frankowskiért (3 millió euró), olcsón viszont magukhoz láncolták Wuilker Farinezt és Deiver Machadot.

Ketten ingyen csatlakoztak, Christopher Wooh és Wesley Said nem került egy centjébe sem a csapatnak.

Azt, hogy Loic Badé távozott már említettük, rajta kívül Chieck Traoré nevét kell megemlíteni, valamint azt, hogy Arnaud Kalimuendo visszatért a PSG-hez.

Náluk sem volt az igazi a felkészülési időszak, de azért határozottan jobb, mint a Rennes-nél. Legnagyobb sikerük, hogy 4-1-re verték az Udinese csapatát, de elbántak a Reims együttesével is. Kétszer játszottak egy nap a Reimsszel, az egyetlen vereségüket pedig a St. Gilloise-tól szenvedték el.

A Lens számára az lesz érdekes, tudnak-e fejlődni, idén is harcban lesznek-e a nagykutyák mögött valamelyik kupáért, vagy esetleg egy egyszeri fellángolásról van szó.

Összefoglalás

Tavaly a Rennes hazai pályán vereséget szenvedett a Lens-tól. Akkor még nem Génésio, hanem Julien Stephan foglalta el a vezetőedzői széket, a tavaszi fordulóban pedig egy gólnélküli döntetlent tudtak összehozni a csapatok.

Azóta azért a Rennes háza táján voltak változások, és szerintünk az új igazolások is jónak tűnnek. Az pedig hab a tortán, hogy két legértékesebb játékosát meg tudta tartani a mester.

Az első fordulókban mindig nagyon nehéz tippelni, pláne ott, ahol még a bajnokság közepén is az. Amikor már azt hinnénk, hogy ismerjük az erőviszonyokat, akkor általában jön a fricska.

Gólokban nem túl gazdag mérkőzéseket játszottak, az elmúlt öt alkalomból csak egyen sikerült megugrani a 2,5-es lécet, így az egyik – legfőbb – tippünk az, hogy ezúttal sem lesz sok gól. Nem csak emiatt, az első forduló sokszor a tapogatózásról szól, amikor még egyik csapat sincs százszázalékos állapotban, és igazából még az edzők is keresik a lehető legjobb felállást.

Sokszor mondják, hogy a minőség számít, nem a mennyiség. Nem tisztünk lebecsülni a Lens által igazolt futballistákat, de egyelőre ők annyira – Kakuta kivételével – nem voltak szem előtt, a Rennes viszont tudjuk, hogy jól igazolt. És a legjobbjait is megtartotta.

Szóval ez alapján, ha a játékerőt is tényezőnek tekintjük – márpedig igen -, akkor a Rennes győzelmére kell fogadnunk. Erősek, jók, és Génésionak hála már fejben is rendben vannak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső