Rennes – Lille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 03.
Rennes
Teljesítmény:
N V V N V
  • Roazhon Park
  • Február 04. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lille
Teljesítmény:
D V N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szerdai forduló a francia első osztályú bajnokságban nem úgy sült el, ahogy azt én szerettem volna. Elég érdekes mérkőzések voltak, bár a Ligue 1-re sosem volt jellemző, hogy a papírforma eredmények domináltak volna. Mégis, első gondolatom – amit aztán le is írtam nektek egy korábbi tippben – az volt, hogy kicsit skippelem a franciákat. Az ígéretem… nem tartott sokáig. De mit lehet csinálni, amikor Rennes – Lille meccset fognak rendezni szombat este? Sportfogadás szempontjából is nagyszerű meccs várható, és semleges szurkolóként is van miért izgulni egy ilyen kaliberű mérkőzésen.

Mert bár a Lille már régen nem az, mint régen, és most a Rennes-nél is megvannak a problémák, mégis, Franciaország két nagyon jó csapatáról beszélünk.

A két együttes ráadásul egymás nyakán lohol, a Lille a hatodik, a Rennes az ötödik, kettejüket pedig mindössze öt pont választja el. Martin Terrierék (aki egyébként a teljes szezonra kiesett sérülés miatt) már EKL-helyen vannak, a Lille szeretne helyet cserélni velük. Szóval nem semmi kis meccs lesz ez.

Gólzáporra nem feltétlenül kell számítani, legalábbis a korábbi mérkőzések alapján. De izgalmakra annál inkább. És ezt is a korábbi találkozók alapján mondom.

A bukmékerek is kiélezett mérkőzésre számítanak, ahol inkább a Rennes győzelmét tartják esélyesebbnek. De még rájuk is bőven kettes felett van a szorzó mindenkinél. A Rabona irodájánál 2.30 a Rennes sikere, 2.90 a Lille-é, a döntetlen pedig 3.60.

Rennes

A Rennes és a Strasbourg közötti hétközi meccsre nem tippeltünk, úgy voltunk vele, úriember biztosra nem fogad. Na jó, nem emiatt. De tényleg nagyon alacsony volt a szorzó a hazai győzelemre, és úgy gondoltuk, ennyiért nem éri meg kockáztatni. Mert bár a Rennes jó csapat, a Strasbourg viszont a kiesés ellen küzd, meglepetések lehetnek.

Nem lettek.

A Rennes hazai pályán kiütötte ellenfelét, egy pillanatra sem hagytak esélyt nekik. Az eredmény 3-0 lett, a mérkőzés legjobbja pedig Amine Gouiri volt, aki húsz perc alatt duplázott a meccs elején. A második félidőben még Desire Doué is betalált, így alakult ki a háromgólos hazai győzelem.

A Rennes így annyit ért el, hogy kicsit meglógtak a Lille-től, és továbbra is üldözik a negyedik helyen álló Monacot.

A különbség köztük és Clementék között egy pont. Tizenkét mérkőzést nyert meg a Rennes, négyszer ikszeltek és ötször kaptak ki. A lőtt gólok számával most sincs probléma, bár most nem ők az elsők, csak a negyedikek. De ez is szép teljesítmény.

Hazai pályán fognak játszani, ahol mérföldekkel jobbak, mint idegenben. Míg vendégségben a mérleg 2-4-4, addig hazai pályán 10-0-1. Mindössze hét gólt kaptak…

Alaposan megpörgette az átigazolási szezon végét a Rennes együttese. Többen is távoztak, Loic Badé már korábban, mellette Alfred Gomist kölcsönbe küldték, illetve ment még Noah Francoise és Matthis Abline is. Ja, meg Kamaldeen Sulemana, akit 25 millió euróért vett meg a Southampton.

Érkezőből sincs hiány: Angliából érkezett Djed Spence, aki a Middlesbroughból a Tottenhambe igazolt, de játszani nem nagyon volt lehetősége. Érkezett még a 21 éves szélső, Ibrahim Salah a Genttől, aki, ha olyan teljesítményre képes, mint egyiptomi névrokona, akkor jó üzletet csinált a Rennes, mivel 3 millióért hozták el.

És a legnagyobb név Karl Toko Ekambi, akit kölcsönkaptak a szezon végéig. Rá volt talán a legnagyobb szükség, ugyanis Martin Terrier ebben az idényben már nem léphet pályára.

A Rennes-nél több alapjátékos nem léphet pályára. Többek között Arnaud Kalimuendo, Lorenz Assignon, Hamari Traoré és Xeka sem.

Viszont újra játszhat Christopher Wooh, aki legutóbb el volt tiltva.

Djed Spence lehet, hogy bemutatkozhat, ám ha Bruno Génésio folytatja, amit a Strasbourg ellen megkezdett, akkor 3-5-2-ben játszik majd az együttes. És ebben az esetben Benjamin Bourigeaud egyfajta szárnyvédőként fog szerepelni.

A várható kezdőcsapat:

Mandanda – Omari, Rodon, Theate – Bourigeaud, Santamaria, Tait, Truffert – Doué, Gouiri, Toko Ekambi

Egymás elleni meccsek:

A két együttes novemberben találkozott egymással utoljára. A Lille játszott hazai pályán, és a Pierre Mauroyban rendezett találkozón nem tudták eldönteni, melyikük a jobb. A vezetést a hazaiak szerezték meg, a lassan veteránkorba lépő belső védő, José Fonte talált be a kapuba. Az egyenlítés egyórányi játékot követően érkezett, a vendégek egyik legtöbbre becsült játékosa, Benjamin Bourigeaud talált a hálóba tizenegyesből.

Nem egyedi, hogy nem tudtak dönteni a felek, az elmúlt öt mérkőzésen háromszor is ikszeltek, a másik két mérkőzést azonban a Lille nyerte meg. A Rennes tehát régóta nyeretlen Paulo Fonseca csapatával szemben, utoljára 2019-ben győzték le őket a bajnokságban. Azóta nagyon sok meccset lejátszottka, szám szerint hetet, melyből négy döntetlen lett, háromszor pedig a Lille győzött.

Most a Roazhon Parkban fognak pályára lépni, az itteni mérleg egyenlőnek mondható. Kétszer nyert a Lille, kétszer a Rennes, egyszer ikszeltek.

Előző 5 meccs eredménye
2022.11.06.Ligue 1
lille
1:1
rennes
Ligue 1
2022.05.21.Ligue 1
lille
2:2
rennes
Ligue 1
2021.12.01.Ligue 1
rennes
1:2
lille
Ligue 1
2021.01.24.Ligue 1
rennes
0:1
lille
Ligue 1
2020.08.22.Ligue 1
lille
1:1
rennes
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lille

No, a Lille meccsére tippeltünk mi is legutóbb, a hazaiak számunkra csalódást keltő eredményt értek el. Oké, hogy a Clermont idén megtáltosodott, de azért mégis…

Nem volt gól a meccsükön, és mivel a Rennes megnyerte a saját meccsét, Paulo Fonsecáék megint lemaradtak tőlük egy kicsit. Pedig, ha nyerték volna a saját meccsüket, és a mostani mérkőzésen is győztek volna, megvan az előzés…

Így most maradtak a hatodik helyen, 10-5-6-os mérleggel. Ez összesen 35 pont, melyből idegenben csak 14-et szereztek négy győzelem és két döntetlen formájában. Egyszóval, inkább a saját otthonukban tudnak jól játszani.

A Lille az átigazolási szezonban nem volt aktív, és még a határidő napján sem aktivizálták magukat. Így velük semmi változás nem történt, mármint ahhoz képest, ahogy voltak kedden, mikor a Clermont elleni mérkőzésről írtam. De ha azt nem olvastad volna, itt egy gyors összefoglaló. Egy érkező volt, Benoit Costil, az Auxerre kapusa, aki majd a kispadon üli végig a tavaszt. Távozott Léo Jardim, valamint Isaac Lihadji és Akim Zedadka. Utóbbi kettő kölcsönbe.

A portugál edzőnek leginkább az most a problémája, hogy három alapembere sem játszhat. Adam Ounas, Jonathan David és Gabriel Gudmundsson is sérült, bár arra némi esély van, hogy Jonathan David leülhet a kispadra.

A várható kezdőcsapat:

Chevalier – Diakité, Fonte, Djalo, Ismaily – B. André, Gomes – Weah, Cabella, Bamba – Bayo

Tippelde

A Rennes-t hazai pályán majdnem képtelenség megverni. A Lille sokat gyengült azelmúlt másfél évben, ezt a mostani csapatot a Galtier-féle gólokkal verné. És az az érzésem, hogy a Rennes is meg fogja verni őket.

Lehet, hogy nem egy gólzáporos meccsen, de a végén Santamariáék örülhetnek majd.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
QuickWin
Oddsok: 2.34 Bónusz: 35,000Ft
Spinanga
Oddsok: 2.33 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 2.33 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső