Rennes – Montpellier: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 27.
Rennes
Teljesítmény:
D V N N D
  • Roazhon Park
  • Augusztus 29. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Montpellier
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szép lassan mindenki be fog mutatkozni a Ligue 1 második fordulójában, a Montpellier-nek is ez lesz az első meccse a tavalyi szezon óta. A Rennes – Montpellier mérkőzés ránézésre egy könnyű tippet takar, de azért ne legyünk elbizakodottak, számtalanszor elmondtam már, hogy a francia első osztályú liga egy nagyon kis vicces bajnokság, tele meglepetésekkel.

Így hát most sem mehetünk biztosra, de azért elég jó eséllyel indulunk neki ennek a mérkőzésnek. Nézzük is, hogy melyik volna a legjobb tipp a számunkra!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lille – Rennes

Tavaly mindkét csapat az élbolyban végzett, így nagyon vártam, hogy az új szezonban mire lesznek képesek. Egy forduló után lehetetlen ezt megmondani, de annyi örömöm volt legalább, hogy egy kifejezetten érdekes és néhol színvonalas találkozót láthattam.

Aminek volt egy árnyoldala is, pontosabban kettő. Két piros kártya tarkította a meccset, az első ezek közül igazán brutálisra sikeredett. Boey és Reinildo harcolt egy labdáért, előbbi játékos pedig csak a Jóisten tudja miért, talppal arcon rúgta a Lille jobbhátvédjét.

Azonnal villant a piros, Boey-nak el kellett hagyni a pályát, de a szabálytalanság elszenvedője tíz perc után követte őt az öltözőbe, na nem azért, hogy revansot vegyen a kegyetlen rúgás miatt, hanem mert őt is lezavarták a pályáról, miután hátulról, nyújtott lábbal csúszott rá Raphinhára. A két piros között (csak úgy mellékesen jegyzem meg) született egy gól is, amelyet a Lille játékosa, Jonathan Bamba szerzett. Egy kis foci, némi kung-fu, így lehetett jellemezni az első félidőt.

A másodikban aztán magára talált a Rennes és úgy kezdtek futballozni, ahogy tudnak. Beállt a 64. percben a 17 esztendős csodatini, Eduardo Camavinga, aki maga is gólt szerezhetett volna, de végül meg kellett elégednie egy gólpasszal. Tíz perccel beállása után egy szögletbe rakta bele a fejét, amely így Damien Da Silva elé került, ő pedig becsúszva bekotorta a kapuba a labdát.

Végeredményben igazságos eredmény született, egyik csapat sem tette igazán oda magát, ami a nyitófordulóban természetes, de azért a jövőben ennél sokkal több kell majd.

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.08.Ligue 1
rennes
5:0
montpellier
Ligue 1
2019.08.10.Ligue 1
montpellier
0:1
rennes
Ligue 1
2019.01.20.Ligue 1
rennes
0:0
montpellier
Ligue 1
2018.11.25.Ligue 1
montpellier
2:2
rennes
Ligue 1
2018.05.19.Ligue 1
rennes
1:1
montpellier
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Montpellier

A tavalyi esztendőt a csapat a 8. helyen zárta, amely nem rossz eredmény, közel álltak ahhoz, hogy az európai kupaporondra kilépjenek, de végül ez a bajnokság leállítása miatt nem jött össze. Mondjuk, semmi garancia, hogy összejött volna, ha mégis folytatják a Ligue 1-et, de attól még kifogásnak nem rossz…

A csapat nagy szerencséje, hogy (eddig) egyetlen olyan labdarúgótól sem kellett megválniuk, akik kezdő státuszban lettek volna. Souleymane Kamara visszavonult, Kaiboué és Boutobba alacsonyabb ligás csapatokhoz távozott. Egyelőre ennyit a távozokról, de októberig még van idő.

Két fontosabb játékos érkezett, értük fejenként több mint hat millió eurót fizettek. Jonas Omlint szerintem nem kell bemutatni, két szezonon át őrizte a Basel kapuját, és ez lesz az első légiós kiruccanása, Stephy Mavididi pedig Arsenal nevelés, de legutóbb a Juventusban (leginkább a fakóban) játszott.

Hát, nagyjából ennyi, már ami az igazolásokat illeti. A csapat magja egyben maradt, így például továbbra is számíthat Michel Der Zakarian Delort-ra, Labord-ra, Savanier-re és Mollet-ra, akik a csapat gerincét alkották. De említhetném még a portugál Pedro Mendest vagy Damien Le Tallec-et.

Összefoglalás

Ha egy csapatot sikerül egyben tartani és egy-egy sikeresebb szezon után nem szedik szét őket, az már fél siker, felér egy-két új igazolással. Ha őket ki tudják egészíteni a keretbe passzoló, jó minőségű futballistákkal… Az meg a non plus ultra.

A Montpellier-nél ez történt, így reménykedve várhatják az idényt, de az első fordulóban nem hiszem, hogy sok babér fog nekik teremni. Pláne, hogy Mavididi nem is léphet pályára a hírek szerint, mivel a bokája nem 100 százalékos. Egy fecske nem csinál nyarat, rendben, de azért elég nagy fegyvertény lenne, ha az ifjú angol pályára léphetne.

Erősítve saját elméletemet, nézzük meg, milyen eredményeket játszottak egymás ellen:

Egészen 2016-ig kell visszamenni az időben ahhoz, hogy Montpellier győzelmet találjunk, azóta inkább a Rennes dominált, de becsúszott egy-két döntetlen is. És hogy a Montpellier mikor tudott nyerni a Roazhon Parkban? 2014-ben, az pedig akárhogy is számolom hat hosszú esztendő.

Ilyen előjelekkel nem igazán tennék a vendégekre, ráadásul nekik ez lesz az első bajnokijuk, míg a Rennes már lejátszott egyet. Lehet, butaságnak gondoljátok, de én ezt igenis előnynek látom.

Így hát nem maradt más hátra, mint a tipp: Hazai győzelmet várok. Nem látványos játékkal, biztosan nem lesz 5-0, mint a tavalyi szezonban, de egy kétgólos Rennes-győzelem simán benne van a pakliban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső