Rennes – Nice: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 23.
Rennes
Teljesítmény:
V V V D D
  • Roazhon Park
  • Február 26. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Nice
Teljesítmény:
V V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagy csata folyik idén a Ligue 1-ben, nem csak a bajnoki címért harcolnak ádázul a csapatok, de az Európa Konferencia Liga helyért is, valamint a kiesés elkerülése miatt is lesznek még izgalmak. Két olyan csapat összecsapását fogjuk megnézni, akikről elmondható, hogy nagy gödörben vannak. Ha csak az utolsó öt meccsüket vesszük alapul, az egyik két pontot, a másik hármat szerzett. Ez a Rennes – Nice találkozó.

A Rennes hosszú ideig részese volt az EKL helyért, és persze még most sincs veszve minden, de a folyamatos gyengélkedéseknek köszönhetően beérték őket, és Julien Stephan együttese már csak a nyolcadik. Itt is nagyon sűrű a csapatok elhelyezkedése, 38 pontos a Rennes, a Marseille, a Metz és a Montpellier is, 40 ponttal 5. jelenleg az újonc Lens.

A Nizzának sokkal kellemetlenebb problémákkal kell szembenéznie, ugyan még van hat pont előnyük a kiesőhelyen álló Nantes-hoz képest, de további pár rossz eredmény már a veszélyzónába küldheti őket.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Montpellier – Rennes

Meglehetősen jó meccset játszottak egymás ellen a csapatok, ahol többnyire a Montpellier akarata érvényesült. Akár komolyabb győzelmet is arathattak volna, végül a 2-1-gyel is beérték, az is három pontot ér.

Az első félidő róluk szólt, de az első helyzet a vendégek előtt adódott és csak Omlinon és Cozzán múlt, hogy nem szerez gólt Guirassy vagy Jeremy Doku. Innentől kezdve viszont nem sokszor jutottak el a Montpellier kapujáig a vendégek, Mavididi vezérletével pedig kétgólos előnyre tett szert a hazai csapat.

Először a 17. percben egy szabadrúgásba tette bele a lábát a szélső, hiába próbálkoztak lescsapdával a Rennes játékosai, Mavididi esetében ez nem jött össze. Nagy lassítások következtek, kockáról kockára vizsgálták, hogy les volt-e vagy sem. Nem volt az.

A második gólra tíz perccel később került sör, egy elpasszolt labda után veszélyeztetett a Montpellier, de ott még sikerült menteni. A kipattanó viszont ismét Mavididi elé került, aki 18 méterről nem lőtt, hanem felpörgette maga elé a labdát, ezzel át is vert két Rennes-védőt, Gomis pedig nem tudta megállítani a lövést, 2-0.

Jól kezdődött a második félidő is a hazaiak számára, mert Mavididi kiharcolt egy tizenegyest, Savanier azonban fölé bombázta, így maradt némi remény a Rennes számára.

Pláne úgy, hogy Guirassy egy szép góllal szépített a hajrában, bő negyedórája volt a csapatnak, hogy legalább egy pontot elhozzon a Stade de la Mossonból, ez azonban nem jött össze, maradt a 2-1, ezzel az eredménnyel pedig a Montpellier utolérte a Marseille – Rennes – Metz hármast.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.13.Ligue 1
nice
0:1
rennes
Ligue 1
2020.08.15.Barátságos Mérkőzés
nice
3:2
rennes
Barátságos Mérkőzés
2020.01.24.Ligue 1
nice
1:1
rennes
Ligue 1
2019.09.01.Ligue 1
rennes
1:2
nice
Ligue 1
2019.04.14.Ligue 1
rennes
0:0
nice
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nice – Metz

Egy élcsapat – igen, egy élcsapat – látogatott Nizzába, és bő másfél órával később boldogan is távozott a pályáról. A Metz ugyanis hasonló meccset játszott, mint a Montpellier és a Rennes, azaz elhúztak két góllal, az ellenfél még tudott szépíteni, de többre már nem futotta az erejükből.

Ellentétes félidőket láthattak azok, akik végül ezen mérkőzés mellett döntöttek. Az első játékrész egy az egyben a Metzről szólt, a másodikban viszont erősen visszavettek, és a Nice dominált.

Többször is szükség volt Benitez bravúrjaira, de kétszer ő sem tudott segíteni. Először a 15. percben a szögletnél felhúzódó Kouyate kotort bele egy élesen belőtt labdába, majd a végig remekül játszó Udol beadásával találta meg Gueye kobakját, aki közelről bólintotta be a második vendég gólt.

A szünet után Oukidja percei következtek, itt neki kellett figyelnie, de Gouiri tizenegyesénél tehetetlen volt. Kell ahhoz hidegvér, hogy 2-0-s hátránynál valaki panenkázva lője el a tizit, Gouiriben ez a hidegvér megvolt. A gól után a gólszerző szaladt volna vissza a labdával, de Oukidjával kicsit kakaskodni kezdtek. A játékvezető lap nélkül megoldotta a szitut.

Az egyenlítés már nem sikerült, így a Nice zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el, a Metz pedig ostromolja az ötödik – európai kupaszereplést érő – helyen álló Lens gárdáját.

Összefoglalás

A tabella alapján ez egy sima hazai kellene, hogy legyen, de a Rennes annyira kiszámíthatatlanul játszik, hogy ezt én így nem tudom kijelenteni. Nem megy nekik, lassan egy hónapja nem nyertek bajnokit, a kupából is kiestek, és szépen csúsznak lefelé a lejtőn.

Ugyanez igaz a Nizzára is, akiknél hiába játszanak nagyszerű játékosok, lassan már a kieséstől kell félniük. A szezon előtt nem ide várták a csapatot, az biztos, de hiába Schneiderlin, hiába Dante és Todibo, vagy épp Gouiri és Kasper Dolberg…

Apropó Dolberg, a dán megsérült, így hétvégén nem fog játszani, de ugyanígy van ezzel Youcef Atal, Dante és Jeff Reine-Adelaide. Utóbbi kettőnek ráadásul a szezon is véget ért, annyira súlyos sérülést szenvedtek.

Dolbergnek pedig a vakbelét kellett kivenni, a Lazios Luis Alberto példájából kiindulva hamarosan már a pályán lehet a csatár.

A Rennes-nél egyetlen játékos sem szorult ki, nincs sem sérültjük, sem eltiltottjuk.

Ősszel (decemberben) a Nizzában lejátszott bajnokin a Rennes 1-0-ra tudott nyerni, az az M’Baye Niang szerezte a győztes találatot, aki azóta már Szaúd-Arábiába igazolt.

A keret teljessége miatt talán valóban esélyesebb a Rennes, de annyira gyengén muzsikálnak mostanában, hogy egy kicsit félek… Pedig valószínű, hogy behúzzák ezt a meccset, de azt is elég valószínűnek tartom, hogy nem egy gólgazdag meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső