Rennes – St. Etienne: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 12.
Rennes
Teljesítmény:
V D D V N
  • Roazhon Park
  • Február 14. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
St. Etienne
Teljesítmény:
V N D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma egy francia tipp is sorra kerül, méghozzá most: A Rennes – St. Etienne mérkőzésről fogok beszélni, ahol két olyan csapat szerepel, akik a hétközben elbúcsúztak a francia kupától. A Rennes idegenben szenvedett vereséget az Angers-től, ami azért… Nem akkora meglepetés. Viszont az, hogy a másodosztályú Socheaux kiütötte a St. Etienne-t, már annál inkább.

A bajnokságban sem szerepelnek jól, az szerintem már eldőlt, hogy a Rennes a mostani helyezésével elérte a csúcsot, ennél feljebb nem fognak kerülni. Nem azért, mert matematikailag ez egy lehetetlen feladat volna, hanem azért, mert ebben az idényben a Lille – Lyon – PSG – Monaco négyes elvitte a showt, és már most tízpontos hátrányban vannak a negyedik Kovac-csapattal szemben.

Ezt az ötödik helyet – ami egyébként Európa Konferencia Liga selejtezőt ér – is nehéz lesz megtartani, a Lens, az Angers vagy a Metz is odaérhet. Még bármi lehet…

A St. Etienne-nek kellemetlenebb problémákkal kell szembenéznie, ők azt próbálják elérni, hogy minél messzebb kerüljenek a kiesőzónától, és egy biztonságos, stabil középcsapattá váljanak. Jó úton haladnak, hét pont az előnyük a 18. helyen álló Nantes-tal szemben. De mondom, még bármi lehet…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lens – Rennes

Fontos meccs volt, a Lens akár meg is előzhette volna ellenfelét, ha sikerült volna legyőzni. Ebből kitalálhattátok, hogy nem sikerült, a csapatok gólnélküli döntetlennel fejezték be a bajnoki meccsüket.

A szakadó esőben lejátszott mérkőzés első félidejében mindketten megszerezhették volna a vezetést, ehhez inkább a Lens állt közelebb. Gomis azonban ihletett formában védett, egy akción belül négyszer (!) hárított, míg végül tisztázni tudtak a vendégek. Hihetetlen védéssorozat volt, amit a kapus bemutatott. A másik oldal legveszélyesebb lövését Guirassy mutatta be, kapásból rúgott el egy társ által lekészített labdát, ami kevéssel kerülte el a kaput.

A második félidőben megismétlődött az, amit már az elsőben is láthattunk: Terrier készítette le a labdát Guirassynak, aki ismét képtelen volt eltalálni a kaput. A két lehetőség közül ez utóbbi volt a nagyobb helyzet, a csatár nem célzott elég pontosan.

A Lens sem maradt rest, egy lecsúszott beadás a kapufáról pattant ki – kicsit mintha elnézte volna a labda ívét Gomis -, majd Facundo Medina gyengécske lövése zárta le a meccset. Több gólszerzési lehetőség nem akadt, maradt a 0-0.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.26.Ligue 1
st etienne
0:3
rennes
Ligue 1
2020.08.12.Barátságos Mérkőzés
rennes
3:0
st etienne
Barátságos Mérkőzés
2020.03.05.Francia Kupa
st etienne
2:1
rennes
Francia Kupa
2019.12.01.Ligue 1
rennes
2:1
st etienne
Ligue 1
2019.02.10.Ligue 1
rennes
3:0
st etienne
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

St. Etienne – Metz

Az élbollyal tartó Metz csapatát sikerült hazai pályán elintéznie a St. Etienne-nek, ami azért nagy szó, tekintve, mekkora a difi a két csapat között a tabellán. A fogadóirodák az elfoglalt helyezés ellenére a hazaiak tartották a favoritnak. Tény, a Metz erősen túlteljesít, benne van a pakliban, hogy a hajrára inkább lejjebb csúsznak majd…

Claude Puel csapata az első félidőben beszorította a vendégeket, amelynek eredménye is lett, két kisebb, kihagyott lehetőség után a 14. percben egy szabadrúgás meghozta a vezetést. Rengeteg szerencse – vagy szerencsétlenség – kellett ahhoz, hogy ebből a szituációból gól szülessen. Romain Hamouma gyönyörűen csavarta el a sorfal felett a labdát, de Oukidja ujjheggyel még kapufára tolta azt. A jobboldali kapufáról a baloldalira pattant a játékszer, végig a gólvonalon egyensúlyozva, végül a visszafutó, és felszabadítani vágyó Boyé valahogy besodorta saját kapujába.

A gól után is folytatódtak a hazai rohamok, Modeste lövése majdnem beakadt, aztán a második félidőben tovább dolgoztatták Oukidját, miközben a Metz alig tudott értékelhető támadást felmutatni.

Hiába a nagy különbség, a zöldek teljesen megérdemelten tartották otthon a három pontot, a Metz nagyon gyenge focival rukkolt elő, de ehhez nagyban hozzájárult az az agresszív, domináns futball, amit a zöldek mutattak.

Összefoglalás

Ha csak a legutóbbi meccsből indulnánk ki, akkor a St. Etienne-t tartanám esélyesnek, így viszont azért vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban. Mégiscsak a tabella ötödik helyezettje, a tavalyi harmadik, a Bajnokok Ligáját megjárt Rennes otthonába utaznak Puelék.

Az biztos, hogy Modeste érkezése jót tesz – neki is meg a csapatnak is -, de azért azt már nem gondolnám, hogy a Roazhon Parkból elhozzák a három pontot.

Főleg, hogy ősszel ugyebár már megmérkőztek, akkor a Rennes nagyon simán, 3-0-ra nyert a St. Etienne otthonában. A gólokat Aguerd, Guirassy és Hunou lőtték akkor.

Idegenben nem nyújt kiemelkedőt a St. Etienne, három győzelmük van összesen eddig, de azt is meg kell említeni, hogy legutóbb Nizzában győzni tudtak. A másik két csapat, akit idegenben legyőztek a Bordeaux és a Marseille voltak.

Utóbbi bizony nagy skalp volt, rögtön az első fordulóban, de aztán akkora visszaesés következett, amekkorát rég nem lehetett látni náluk.

Egy-egy sérült van a keretekben, Flavien Tait hamarosan játékra jelentkezhet, de a St. Etienne-nél Yvann Macon még jó ideig nem állhat majd mestere rendelkezésére, mivel októberben keresztszalag-szakadást szenvedett.

A Rennes legutóbbi öt hazai meccsükből négyet megnyert (1 barátságos meccs volt ezek közül), és most is ez várható. A Metz elleni meccsen jól muzsikáltak Boungáék, de az egy másik kávéház… Most egy sokkal erősebb ellenfél került az útjukba, amivel nem fognak tudni megbírkózni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső