Rennes – Strasbourg: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 12.
Rennes
Teljesítmény:
V V V V V
  • Roazhon Park
  • Március 14. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Strasbourg
Teljesítmény:
N D D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bruno Génésio személyében új edzője van a Rennes-nek, hiszen Julien Stephan lába alól egyre jobban csúszott ki a talaj. Hihetetlen mélyrepülésben van a csapat, zsinórban kilenc vereséget szenvedtek el, csak a sereghajtó Dijon szerepel rosszabbul mostanság. Génésio a hétközi, Marseille ellen elmaradt meccsen ült le először a kispadra, csapata végül 1-0-s vereséget szenvedett a szintén edzőváltáson átesett ellenfél ellen.

A Strasbourg ellen viszont már elvárható a győzelem. Őket év elején mindenki temette, úgy gondolták, a csapat egész évben a kiesőzóna környékén lesz, és még az is simán esélyes, hogy búcsúznak az első osztálytól. Ez a veszély szerintem nem fenyegeti őket, de azért kissé közel vannak a tűzhöz.

Ha valamikor, akkor most el lehet kezdeni kimászni a gödörből, a mostani ellenfél ugyanis verhető. De ez a Rennes most nagyon mélyen van, nem olyan biztos, hogy Génésio munkájának lesz máris a tabellán is észrevehető látszata… Kezdjünk neki a Rennes – Strasbourg meccsnek!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Olympique Marseille – Rennes

Ha emlékeztek, nem olyan régen kellett volna ezt a találkozót megrendezni, de az OM drukkerei úgy döntöttek, hogy a csapat rossz szereplését tudatják a csapattal és a vezetőséggel. Úgy gondolták, ennek a legjobb módja, ha betörnek a gárda edzőközpontjába és inzultálják a játékosokat, törnek és zúznak. Alvaro Gonzálezt egy tűzijátékkal el is találták, így emiatt a halasztást kérvényezte a Marseille.

Most viszont eljött az idő a pótlásra, és két új hadvezérrel a kispadon próbálták a csapatok begyűjteni a három pontot. Mi magunk a Marseille győzelmére tippeltünk, de pontosan tudtuk, hogy nem lesz könnyű szülés. Nem is lett az.

Várható volt, hogy nem esnek egymásnak a csapatok, de ennél talán többre számítottam. Mindössze egy Arkadiusz Milik lövést jegyezhettünk fel hazai oldalon, a vendégek részéről Jeremy Doku járt a legközelebb a gólhoz. Valamint volt egy tizenegyes-gyanús szitu, amit a játékvezető megnézett utólag, végül a játék folyt tovább, nem történt kezezés.

A második félidőben hatalmas lehetőség maradt ki vendég oldalról: Guirassy és Terrier játszottak össze, utóbbi lőtt végül kapura, a csavarása a felsőlécről jött ki.

A meccs fordulópontja a 81. percben jött el, amikor pályára lépett csereként Mickael Cuisance. A középpályásra leginkább csereként számítottak eddig a bajnokságban, most viszont ő lett a meccs hőse. A 88. percben Lima beadását bólintotta a hálóba, így Jorge Sampaoli végül győzelemmel, Bruno Génésio vereséggel mutatkozott be új csapatánál.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.27.Ligue 1
strasbourg
1:1
rennes
Ligue 1
2019.08.25.Ligue 1
strasbourg
0:2
rennes
Ligue 1
2019.05.18.Ligue 1
strasbourg
0:2
rennes
Ligue 1
2018.12.02.Ligue 1
rennes
1:4
strasbourg
Ligue 1
2018.05.06.Ligue 1
rennes
2:1
strasbourg
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Strasbourg – Monaco

Nem kis meglepetésre a remekül teljesítő Monaco Strasbourgban hagyta a fogát, a hazaiak 1-0-ra tudtak nyerni Niko Kovac együttese ellen. Wissam Ben Yedderék 13 veretlen mérkőzés után voltak kénytelenek kapitulálni. Erre nem sokan gondoltak volna…

Az első félidőből csak egy-egy lövést lehet megemlíteni, a hazaiak oldaláról még csak kaput sem talált a távoli próbálkozás, viszont Ben Yedder bombáját ki kellett öklöznie Kawashimának.

Aztán a második félidőben hatalmas fordulat állt be a játékban, a Monaconak ezúttal nagyon nem ment. Egyáltalán nem jelentettek veszélyt a hazaiak kapujára, mindössze kétszer tettek kísérletet a gólszerzésre, de egyik alkalommal sem találták el a kaput.

A Strasbourg viszont veszélyes rohamokat vezetett, többször is játékba kellett avatkoznia a Monaco kapusának. A tabella alapján egyáltalán nem ilyen meccset vártam, de a hazaiak tettek magasról arra, hogy ki, hol áll a bajnokságban. Ludovic Ajorque különösen aktív volt, legalább három komoly gólszerzési lehetősége volt a csatárnak, de csak nem akart a kapuban kikötni egyik lövése sem.

Érezte a Strasbourg, hogy meglehet ez a meccs, és a 92. percben, amikor a vendégek már a lefújást várták nem annyira váratlanul megszerezték a győztes gólt a hazaiak: Frederic Guilbert vezette a labdát a kapura, és mivel egyetlen védő sem támadta meg, így lövésre szánta el magát. Jól tette, az egész találkozón remekül védő Lecomte ezt már nem tudta hárítani.

1-0-ra győzött tehát a hazai csapat, ezzel a forduló legnagyobb szenzációját okozták.

Összefoglalás

Körülbelül két hónapja mondtam egy Rennes meccs alatt, hogy ha így folytatják, akkor gyorsan búcsúzhatnak a hatodik helytől, az európai kupaindulástól. Most a 10. pozíciót foglalják el, nagyon nagyon mélyen vannak. Nem is csoda, hogy edzőváltás történt, de Génésionak sem lesz leányálom a dolga, az egyszer biztos.

Alapból jó erőkből áll a Rennes, és azután a bajnokságban is jól teljesítettek, hogy a BL-ből kiestek. Most viszont nincs mentség, hogy mi ez a gyenge szereplés.

A Strasbourg viszont kellemes meglepetés mostanában, és nem csak a Monaco ellen mutatott játékuk miatt. Az elmúlt öt meccsükön csak egyszer kaptak ki (a Lyon ellen), de ikszeltek az Angers és a Lille ellen, és legyőzték a Monacot, valamint a Metz csapatát. Mind a négy gárda előrébb van, mint ők…

Sérültjük, eltiltottjuk nincs, ugyanez igaz a Rennes-re is.

Utoljára 2018-ban játszottak a Roazhon Parkban, akkor a Strasbourg 4-1-re nyert…

A magam részéről most pont hogy nem számítok sok gólra, a Rennes újjáépülőben van, a Strasbourg pedig bizonyára nem úgy fog hozzáállni egy idegenbeli meccshez, mint tették azt a Monaco elleni meccs második félidejében. Két és fél gólnál kevesebbet várok ezen a találkozón. És amúgy döntetlent, de ezt már csak halkan jegyzem meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső