Románia – Ausztria: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 13.
Románia
Teljesítmény:
V V N D V
  • Stadionul Ilie Oana
  • Október 14. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Ausztria
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mostani Nemzetek Ligája kör utolsó tippjét, a Románia – Ausztria meccsről szólót olvashatjátok ebben a cikkben. Vannak még ugyan érdekes meccsek, de inkább összpontosítanék a hétvégére, ahol igazán remek meccseket rendeznek, mindegyik ligában találtam olyan meccset, ami erősen felkeltette az érdeklődésem.

De még ne siessünk, vár még ránk pár jó meccs, köztük a mostani főszereplőink mérkőzése. Sajnos (vagy nem sajnos) a románok elleni novemberi meccs nem jött össze, nincsenek jó formában és jó passzban George Puscasék, miután vereséget szenvedtek Izlandtól jött az újabb pofon: Haaland és Odegaard vezérletével jókora zakóba szaladtak bele keleti szomszédaink. Mondjuk, elég hideg már az idő…

Lássuk, mi lenne a legjobb döntés ezen a találkozón!

Mi történt az előző körben?

Frissítsük fel az emlékezetünket azzal kapcsolatban, hogy mit is játszott a két csapat az előző fordulóban!

Norvégia – Románia

A meccset megelőzően a román csapat még veretlenül állt a csoportban, egy győzelemmel és egy döntetlennel. A hétközi selejtező után azonban (ahol joggal bíztak a továbbjutásban) szétestek, ennek pedig egy norvég pofon lett az eredménye.

Pedig a meccs első tíz percét megnyomták, javarészt a norvég térfélen pattogott a labda. Két távoli lövést is eleresztettek, de egyik sem került a kapuba.

Aztán elkezdődött a Haaland-show. Nem először ebben a naptári évben, gyanítom nem is utoljára. A 13. percben Ödegaard adott fantasztikus labdát a Borussia Dortmund csatárának, aki ballal ellőtte a kifutó Tatarusanu mellett a labdát.

A következő nagyobb helyzet is a hazaiak előtt adódott, Sorloth lövésébe azonban az utolsó pillanatban beleléptek, így a román védő minden bizonnyal góltól mentette meg a csapatát. Odegaardnak is volt egy jó távoli kísérlete, ezt Tatarusanu ütötte szögletre, aztán a 39. percben sakk-mattig játszottak a norvégok: Birler Meling adott be balról, Sorloth elszakadt a védőjétől és az üres kapuba passzolt.

A második félidő elején zárkózhattak volna a románok, aktívan kezdtek és helyzetekig is eljutottak, de a 64. percben minden álmukat eltörölte Erling Braut Haaland. Ödegaardot ugratták ki a tizenhatoson belül, mellel átvette a labdát, majd lövés helyett a jobb helyzetben álló Haalandhoz passzolt, ő meg már ennél sokkal nehezebb helyzeteket megoldott, 3-0.

A kegyelemdöfés is a támadótól érkezett, a 74. percben 16-ról bombázta szét Tatarusanu kapuját, kialakítva a 4-0-s végeredményt. Kiütés a javából.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.07.Nemzetek Ligája
ausztria
2:3
románia
Nemzetek Ligája
2012.06.05.Barátságos Mérkőzés
ausztria
0:0
románia
Barátságos Mérkőzés
2009.09.09.VB-Selejtező 2010
románia
1:1
ausztria
VB-Selejtező 2010
2009.04.01.VB-Selejtező 2010
ausztria
2:1
románia
VB-Selejtező 2010
1987.11.18.EB-Selejtező 1988
ausztria
0:0
románia
EB-Selejtező 1988
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Észak-Írország – Ausztria

Egy kevésbé gólgazdag meccsel folytatjuk, az első fordulóban vereséget szenvedő osztrákok idegenbe utaztak, Belfastban volt jelenésük.

Előzetesen őket tartották a toronymagas esélyesnek, a meccs végeredményét látva azonban vannak kétségeink, hogy sima meccs volt-e. Jelentem, az. A statisztikát átfutva láthatjuk, hogy az északírek szinte alig jutottak el a kapuig, míg a vendégek 13 alkalommal lőttek kapura.

Más kérdés, hogy ebből csak Gregoritsch tudott gólt szerezni, de a három pont megszerzéséhez ez is elég volt.

Az Augsburg csatára az első félidő végén talált be Martin Hinteregger passzából.

Nem volt egy túlságosan jó meccs, az osztrákok viszont örülhetnek, három forduló elteltével ők vezetik a tabellát.

Összefoglalás

A román csapat erőteljesen széthullott, bizonyára fájó pont a csütörtöki kiesés, hogy elvesztették az esélyét, hogy az Európa Bajnokságon részt vegyenek.

Gyanítom, ez a meccs sem a vágyaik netovábbja, inkább úgy gondolom, hogy nyűg mindkét csapat számára.

Rengetegen fogalmaznak meg kritikát azzal kapcsolatban, hogy mennyi értelme van a Nemzetek Ligájának, az átalakítás után sem nyerte el sokak tetszését, nem lennék meglepve, ha hamarosan ismét átalakításra kerülne.

Na, de térjünk vissza a meccsre. Az osztrákok idegenben nem mindig tolják meg a meccset, leginkább biztonságra törekednek, a románok pedig jelenleg szét vannak hullva.

Talán butaság, de egyáltalán nem számítok sok gólra, inkább számítanék egy unalmas döntetlenre, egy egygólos sikerre (bármelyik fél oldaláról), azt is el tudom képzelni, hogy 0-0 lesz a meccs.

Így az én tippem most egy under 2,5, ami jól fizet, szóval bátran ajánlom számotokra is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső