Románia – Észak-Macedónia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 23.
Románia
Teljesítmény:
D N N V V
  • Román Nemzeti Stadion
  • Március 25. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Észak-Macedónia
Teljesítmény:
V N N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha csak a csoport csapatainak erejét nézzük, akkor Románia joggal bízhat abban, hogy sikerül lehozni a második helyet. Nagy szó lenne, és az izlandi csapat papíron erősebb – meg hát a közelmúltban bizonyították, hogy nem csak papíron -, de úgy érzem, hogy a csöppnyi szigetország válogatottja hamarosan elindul lefelé. Nem csak én gondolom így, és örülnék, ha tévednék, mert amúgy egy szimpatikus gárda számomra – na meg a bakancslistámon szerepel, hogy egyszer bejárjam egy terepjáróval az egész szigetet -, de be kell látni, nehezen megy a megújulás.

Szóval a Románia – Észak-Macedónia mérkőzéssel folytatjuk, amit szintén csütörtökön este rendeznek majd Bukaresten. A románok számára nem sikerült az EB-re való kijutás, és most itt vissza is utalnék saját magamra. Ugyanis a selejtező elődöntőjében épp Izland csapata volt az, aki elütötte őket a döntőtől. Mindegy, mert ott meg mi ütöttük volna el őket. Valószínűleg minden magyar jobban aludt volna, ha nem Izlandnak lövi Szoboszlai Dominik az utolsó pillanatban a győztes gólt, hanem keleti szomszédainknak. Az ország felrobbant volna. Ez száz százalék.

A Nemzetek Ligájában két győzelmet arattak, így a harmadik helyen végeztek. Az a két győzelem is inkább egy, mert a norvégok elleni három pontot meccs nélkül kapták meg, akkor már tartott a koronavírus… A többit meg úgyis tudjátok.

Észak-Macedónia válogatottja viszont ott lesz a nyári kontinensviadalon. Pótselejtezőn keresztül ugyan, de ott lesznek. Az elődöntőben Koszovót, a döntőben pedig Grúzia legjobbjait ütötték ki. Ez lesz az ország első szereplése egy nagy viadalon.

A Nemzetek Ligája C divíziójában pedig a második helyen végeztek, két ponttal lemaradva Örményországtól.

Ezekkel az infókkal vágunk bele a meccsbe.

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Románia

Mirel Radoi kapitány többségében azokra a játékosokra számít, akik külföldön rúgják a bőrt. Ez azért valahol természetes, nálunk is nagyjából ez – ez volt – a trend. Igazán nagy meglepetés sem született a kerethirdetés alkalmával.

Itt van például Vlad Chiriches, aki a legmagasabban jegyzett csapatban, a Sassuoloban játszik hétről hétre, valamint Ionut Radu (Inter), Valentin Mihaila és Dennis Man (mindkettő Parma), Razvan Marin (Cagliari), illetve Ianis Hagi (Igen, annak a Haginak a fiáról van szó, Glasgow Rangers), illetve a támadók között felfedezhetjük Claudiu Keseru és George Puscas nevét is. Ciprian Tatarusanu hiányzása talán meglepő lehet mégis, de az AC Milan kapusa tavaly novemberben bejelentette, hogy nem kíván többet pályára lépni a nemzeti csapatban.

Természetesen meghívót kapott a román első osztályú bajnokság góllövőlistájának vezetője, Florian Tanase, aki egy NL meccsen már bemutatkozhatott a felnőttek között. Mókás, hogy a második helyezett még mindig Dennis Man, holott már jó pár hónapja eligazolt a Parma csapatához.

Kissé talán úgy tűnik, megkopott ez a román válogatott, és annyira nem is lő mellé, aki így gondolja. De a lemenő napnak is van ereje…

Előző meccs eredménye
2010.06.02.Barátságos Mérkőzés
románia
0:1
észak macedónia
Barátságos Mérkőzés
2005.03.30.VB Selejtező 2006
észak macedónia
1:2
románia
VB Selejtező 2006
2004.09.04.VB Selejtező 2006
románia
2:1
észak macedónia
VB Selejtező 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Észak-Macedónia

Sok ismerős névvel találkozhatunk, ha átböngésszük az észak-macedón válogatott keretét. Ketten még most is Magyarországon játszanak, de van olyan, aki nemrég hagyta el csapatát. Boban Nikolovról van szó, aki Fehérváron játszott, majd az olasz másodosztályú Leccéhez igazolt. Aztán itt van még nekünk Kire Ristevski és Visar Musliu. Mindketten védők, előbbi az Újpest alapembere, utóbbi pedig a Fehérvár játékosa.

De azért nem ők a csapat sztárjai, ezt meg kell hagyni. A legnagyobb név Goran Pandev, aki még mindig a Genoában rúgja a bőrt, és nem is rosszul. Aztán ott van még Ilija Nestorovski, aki szintén a Serie A-ban játszik, őt az Udinese alkalmazza, de megemlíthetem Enis Bardhit is, aki egykoron az Újpestben játszott, most pedig a Levantét erősíti. Ja, és Alioskiról se feledkezzünk meg, ő pedig a Premier League-ben, a Leeds Unitedben futballozik.

Ebből is látszik, hogy az észak-macedón futball tör felfelé. Egyre több játékos köt ki topbajnokságokban, és Elif Elmas a jó példa arra, hogy egy európai porondra vágyó klubnál is ki lehet kötni…

Angelovski mesternek egy problémája akadt: Arian Ademi, a Dinamo Zagreb légiósa a Tottenham elleni siker alkalmával megsérült. Nem sokat kellett volna kihúznia, a szerencsétlen eset után a 117. percben cserélték le a középpályást. Zárójelben jegyezném meg, hogy aztán a Gorica elleni bajnokin csereként kapott kilenc percet, szóval nem tudom, mennyi ennek a hírnek a valóságtartalma…

Összefoglalás

A fogadóirodák szerint a románok sokkal esélyesebbek. Lehet, hogy igazuk van, de én egy kicsit szkeptikus vagyok ezzel szemben. Az észak-macedón foci egyre jobb, a románok viszont nem mostanában adtak igazán nagy játékost a világnak. Ianis Hagiból bőven lehet még ilyen spíler, de egyelőre erről korai nyilatkozni.

Hazai pályán – tétmeccsen – nem igazán megy a románoknak, és most ne számoljuk ide a norvégok elleni győzelmet. Mert azt a meccset ugye le sem játszották. Előtte barátságos meccsen Fehéroroszország csapatával mérkőztek meg, lőttek ötöt, de kaptak hármat. És bár a barátságos meccsek leginkább a kísérletezésekről szólnak, ez mégis durva.

Szóval, ezt megelőzően kikaptak Ausztriától, csak egy döntetlent tudtak Észak-Írországgal játszani, és a svédek is eltángálták őket.

Ez az a találkozó, ahol lehet számítani a meglepetésre. Ahol van esélye az észak-macedón csapatnak. És én ezt meg is próbálom megcsípni. A győzelmet azért nem nézem ki belőlük, de egy pontra jók lehetnek Goran Pandevék.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső