Románia – Norvégia: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 12.
Románia
Teljesítmény:
N V V V N
  • Román Nemzeti Stadion
  • November 15. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Norvégia
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Létfontosságú meccs következik Norvégia számára. Amennyiben legyőzik Romániát vasárnap este, úgy a saját kezükben lesz a sorsuk, feljuthatnak és tényleg, ez csak rajtuk múlik. A Románia – Norvégia meccsel folytatjuk, bár gondolom erre már mindenki rájött.

Izgalmasan alakul a B1-es csoport is, Ausztria és Norvégia jelenleg 9-9 ponttal az élen, tőlük leszakadva pedig Románia és az utolsó helyen Észak-Írország.

Az előző meccsükön megsemmisítő vereséget szenvedtek keleti szomszédaink. Jöhet a revans? Vagy Bukarestben is Haalandék szerzik meg a három pontot? Most ennek próbálunk meg utána járni.

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Románia – Ausztria

Ha nagyon röviden akarnám összefoglalni ezt a meccset, akkor azt mondanám: Sok hiba, kiegyenlített mérkőzés, egy-két durvaság és szűk osztrák győzelem. Nem erről vagyok azonban híres.

A románok úgy várták ezt a meccset, hogy győzelmük esetén harcban lesznek a feljutásért, nem is rossz pozícióban. Radoi mester meglepetésre kispadon kezdette három (nemzetközileg is elismert) sztárjátékosát: Ianis Hagit, George Puscast és Claudiu Keserüt.

Az első félidőben a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, többször tűntek fel keleti szomszédaink a nyugati szomszédaink kapuja előtt, az első játékrész inkább az övék volt. Azonban a kapu előtt nem igazán sikerültek a passzok, a lövések, nem is nagyon tudok kiemelni egyetlen komolyabb román lehetőséget. Az osztrákok ritkán jutottak el Tatarusanu kapujáig, de egy komoly akció azért volt. A vége kirúgás, ugyanis Schlager ziccerben lőtt mellé.

A második játékrész az első fordítottja volt. Itt a sógorok domináltak, de folyton egymás hibáit próbálták kihasználni a csapatok, amiből azért volt bőséggel. Ahogy szabálytalanságból is, a játékvezető 6 alkalommal mutatta fel a sárga kártyát egy-egy játékosnak.

Az osztrák fölény nőtt és nőtt, már a felsőlécet is eltalálták, érezhető volt, hogy hamarosan gól születik. Erre a 76. percben került sor, Schopf egy lapos lövést eresztett el 15 méterről, az AC Milan kapusa nem tudta hárítani.

A döntetlen talán igazságos lett volna, egy másodpercig nem mondom, hogy nem így van, de végül kijött a nagyobb tudás.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.11.Nemzetek Ligája
norvégia
4:0
románia
Nemzetek Ligája
2019.10.15.EB-Selejtező 2020
románia
1:1
norvégia
EB-Selejtező 2020
2019.06.07.EB-Selejtező 2020
norvégia
2:2
románia
EB-Selejtező 2020
2003.06.11.EB-Selejtező 2004
norvégia
1:1
románia
EB-Selejtező 2004
2002.10.12.EB-Selejtező 2004
románia
0:1
norvégia
EB-Selejtező 2004
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Norvégia – Észak-Írország

Ahhoz képest, hogy szeptemberben hogyan kitömték Haalandék az északír csapatot, ez most egy nagyon szűk kis győzelem lett. Mindenki azt várta, hogy újabb gólzáport rendeznek a hazaiak, de ezúttal meg kellett elégedniük egyetlen góllal. Az is öngól volt.

Pedig mindenki kezdett, akitől Norvégia gólt remélt és a mezőnyfölény meg a helyzetek is megvoltak, de ezúttal ellenfelük összeszedte magát és bizony ők is veszélyesek voltak.

Korábban már írtam arról, hogy a norvég válogatott átalakulóban van, tele fiatal, tehetséges és már így is sokat elért labdarúgóval, de az igazi áttörés 1-2 éven belül várható inkább.

Mindig nem lehet gólzáport rendezni, hiába jöttek-mentek a helyzetek, a félidőben 0-0 volt az állás.

Aggódott is Lagerback edző, de végül a 65. percben megnyugodhatott. Stuart Dallas, a vendégek kiváló védője, aki hétről hétre kezd a Leeds United csapatában öngólt vétett, ami később a győzelmet jelentette King és társai számára.

A második félidő amúgy is dögunalmas volt, alig akadt említésre méltó lehetőség, az északírek pedig teljesen elkészültek az erejükig, a második játékrészben Hansennek akkor kellett játékba avatkozni, ha hazaadták a labdát.

Egy győzelmet sosem kell megmagyarázni. Most sem. Győzött a jobb csapat, amivel továbbra is életben tartották esélyeiket a feljutásra.

Összefoglalás

Kis túlzással élet-halál harc előtt állnak a norvégok. Ahogy már írtam, tarthatják a lépést az osztrákokkal, az utolsó fordulóban pedig Ausztria – Norvégia meccset rendeznek. Ha meg Észak-Írország megviccelné az osztrákokat… Legjobb forgatókönyv.

Két csalódott csapat néz majd farkasszemet, a románok Izland ellen estek ki az EB play off elődöntőjéből, míg a norvégokat hosszabbítás után a szerbek verték ki Milinkovics-Szavics duplájával.

Norvégiának lett volna egy barátságos meccse Izrael ellen, azonban azt törölni kényszerültek, miután egy izraeli játékos megfertőződött.

A keretbe visszatért sérülése után Martin Ödegaard, ott van Haaland, hátul Ajer, bal oldalon Elyounoussi… Szóval minden adott egy újabb fölényes győzelemhez.

Amihez persze a románoknak is lesz pár szava. Bizonyára szeretnék megbosszulni a szeptemberi 4-0-t, de mindannyian tudjuk, ők is tudják, hogy a Borussia Dortmund csatárát, Erling Braut Haalandot szinte lehetetlen megfogni. Ők tudják igazán, három góllal szomorította el Tatarusanuékat…

Minden meccsen azonban nem jöhet ki ennyire a lépés, most sem várok gólzáport. Annál nagyobb taktikai csatát, ahol az nyer, aki okosabb, aki türelmesebb.

Nem várok sok gólt, szűk norvég győzelemre számítok, esetleg egy kevés gólos döntetlenre. Így a tippem ezúttal Under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső