Rotherham – Bristol City: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 06.
Rotherham
Teljesítmény:
D N V V V
  • AESSEAL New York Stadium
  • December 10. 13:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Bristol City
Teljesítmény:
D V D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai másik angol meccsünk is érdekes lehet némelyek számára, nekünk biztosan. A Rotherham fogadja a Bristol Cityt, egy napon kerül szóba Nagy Ádám jelenlegi és volt csapata is. Míg a két előző főszereplőnk esetében azt mondtam, a feljutás lehet a cél, a Rotherham – Bristol City meccs szereplőinek egészen más jár a fejében. Nagyon közel vannak egymáshoz, a 24 csapatos Championship hátsó harmadában helyezkednek el, és finoman szólva is mocskosul közel vannak a kiesőhelyek. Nem tétlenkedhetnek, nyerniük kell, mert ez egy fontos meccs, egy igazi hatpontos rangadó.

A Rotherham újoncként szerepel a másodosztályban, nem is rosszul – magukhoz képest -, céljuk mindössze annyi, hogy a következő idényt is a Championshipben kezdjék meg.

A Bristol egy kicsit más tészta. Az elmúlt években küzdöttek ők a feljutásért, a kiesés ellen, most úgy tűnik, idén ismét inkább a League One elkerülése lehet a cél, semmint a feljutás.

Képességek tekintetében közel azonos a két csapat, a mérleg is majdnem ugyanolyan. Nem túlzás kijelenteni, hogy egy szoros találkozónak lehetnek majd szemtanúi azok, akik kilátogatnak az Aesseal New York Stadionba.

A 22Bet irodájánál úgy gondolják, hogy a Bristol elviheti a három pontot a Rotherhamtől, győzelmükre a tippmesterek 2.416-os szorzót adtak. A hazai csapat diadala majdnem 3-szoros, pontosan 2.912-ért fogadható meg, míg a döntetlen 3.38 jelenleg.

Rotherham

Az előző szezon során sikerült visszakerülnie a másodosztályba a Rotherham csapatának. A Wigan mögött, akiket egyébként most három ponttal előznek. De nem ez a lényeg. Tökmindegy, előzik-e a Wigant, amíg a piros vonal felett vannak. Márpedig most ez a helyzet, de a többi csapat lehelete ott van a tarkójukon. Mindössze három pont választja el őket pont a Wigantől, a legjobb kiesőhelyen levő együttestől. A két csapat között meg ott van a West Brom, a Hull City, a Cardiff, a Stoke, meg a mostani ellenfelük, a Bristol City is. Szóval tényleg kötelező lenne a győzelem.

Az együttesnek sikerült egy ötmeccses nyeretlenséget megszakítani novemberben, a Sheffield otthonában tudtak nyerni, majd a Luton ellen sem kaptak ki. Matt Taylor egyelőre fellélegezhet, már nagyon rosszul állt a szénája, közel járt ahhoz, hogy menesszék.

A Rotherham 26 pontja így áll össze: Hat győzelem, nyolc döntetlen és hét vereség. Hazai mérlegük nem túl jó, két győzelem mellett öt döntetlenjük és négy vereségük van.

A csapat tagjai az elmúlt egy hónapban nem léptek pályára, kihasználták a rövidre szabott pihenőt. Persze az edzések megvoltak, de a meccsterheléssel nem kellett törődniük.

A keret tagjai majdnem mind egészségesek. Egyetlen hiányzóról tudni, ő Georgie Kelly, a gárda ír játékosa. Mellette legutóbb még Ferguson, Tolaji Bola és McCart is hiányoztak, de elvileg már mindannyian edzésbe álltak, és játszhatnak a Bristol City ellen.

A várható kezdőcsapat:

Johanssen – Kioso, Peltier, Humphreys, Harding, Bramall – Wiles, Barlaser, Lindsay, Rathbone – Ogbene

Egymás elleni meccsek:

Míg a Rotherham a feljutást tűzte ki célul tavaly, addig a Bristol igyekezett bent maradni. Csak míg előbbi a League One-ban, utóbbi a Championshipben. Tehát tavaly nem találkoztak, utoljára akkor játszottak, mikor a Rotherham kiesett. A Bristol már akkor is közel járt a kieséshez, látszik az eredményekből is, nem volt nagy különbség a két együttes között. Hiszen mindkét meccset a Rotherham nyerte meg, mégis ők ugrottak be a harmadosztályba később.

A Bristol 2018-ban, még Nagy Ádámmal a soraiban győzte le a Rotherhamet utoljára, hazai pályán 1-0-ra. Idegenben egyébként nem igazán megy nekik mostani ellenfelükkel szemben, ugyanis még soha nem nyertek úgy, hogy ne ők játszottak volna hazai környezetben.

Az eddig lejátszott nyolc meccsből négyet húztak be a hazai csapat tagjai, négy pedig döntetlennel végződött.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.20.Championship
bristol city
0:2
rotherham
Championship
2020.12.12.Championship
rotherham
2:0
bristol city
Championship
2018.12.29.Championship
bristol city
1:0
rotherham
Championship
2018.10.03.Championship
rotherham
0:0
bristol city
Championship
2017.02.04.Championship
bristol city
1:0
rotherham
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bristol City

Az együttes már tavaly is a tűzzel játszott, de végül sikerült a bentmaradást kivívni. Hihetetlen, milyen gyorsan változnak itt az erőviszonyok. Jó példa erre a Bristol City is, akik korábban a feljutásra hajtottak, lemaradtak róla, azóta viszont inkább a tabella második felében láthatók. De mondhatnánk még Callum Styles egykori csapatát, a Barnsley-t is. Ők egy év alatt csúsztak vissza annyira, hogy play-offos csapatból fix kiesők lettek.

Nigel Pearson fiai idén is minden bizonnyal azt tűzték ki célul, hogy meglegyen a Championship-belépőjük jövőre is, és egyelőre azért nehéz megmondani, hogy ez sikerülhet-e. Most az látszik, hogy igen, de ahogy fentebb említettem, sűrű a mezőny vége, a Bristol 24 ponttal áll a tabella 18. helyén, egy pontra a 22., már kiesést érő pozitól.

A gárda ráadásul borzalmas formában van, az utolsó győzelmüket két hónappal ezelőtt szerezték a West Brom ellen, azóta lejátszottak öt bajnokit és egy Ligakupa-meccset győzelem nélkül. A harmadik vonalban szereplő Lincoln 3-1-re verte őket, kikaptak még a Readingtől és a Sheffield Unitedtól is, illetve ikszeltek a Swansea-val, a Middlesbroughval és a Watforddal. Ez utóbbi volt az utolsó meccsük, gól azon a találkozón nem esett.

Az együttesbe visszatérhet George Tanner, akit még a Sheffield elleni meccsen állítottak ki, és három mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Azonban Tomas Kalas és Kal Naismith még mindig nem bevethetők sérülés miatt. Előbbi nem is akkora gond, de utóbbi alapembere Nigel Pearson csapatának. Bár a VB-nek vége Antoine Semenyo számára, könnyen előfordulhat, hogy a csatár még ezúttal nem lesz a pályán. Nem volt Otto Addo csapatának alapembere, de az elmúlt egy hónapban rengeteg munkát végzett, meccseken lépett pályára Katarban, így ráfér egy kis pihenő.

A várható kezdőcsapat:

O’Leary – Vyner, Klose, Pring – Sykes, James, Williams, Dasilva – Scott – Martin, Wells

Tippelde

Egyik csapat sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a meccsen kikapjon. Hiszen akár kiesőhelyre kerülhetnek mindketten. Ezért is gondolom, hogy mindkét együttes nagyon zártan fog védekezni, a lehető legkevesebb kockázatot vállalják majd.

A csapatok a múltban sem játszottak annyira gólzáporos meccseket, most sem lenne semmi extra benne, ha két és fél gól alatt végeznének.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
QuickWin
Oddsok: 1.75 Bónusz: 35,000Ft
Spinanga
Oddsok: 1.784 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.73 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső