Rukh Brest – Gorodeya: Fogadási Tippek és Vysshaya Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 28.
Rukh Brest
Teljesítmény:
D N D V V
  • DASK Stadion
  • Május 02. 15:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
FC Gorodeya
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még korai lenne bármire mérget venni, de jelen állás szerint úgy tűnik, egyetlen újonc fogja tudni megvetni a lábát a fehérorosz első ligában. A Smolevichi és a Belshyna a tabella utolsó két helyét foglalja el, természetesen ez (mint mindenhol) itt is kiesést jelent, de a Rukh Brest csapata a középmezőnyben tanyázik és teljesítménye bőven megelőzi az említett két csapatot.

Tekintve, hogy a gárdát négy éve alapították, ez igazán nagy szó, így egyre több figyelem övezi a kiscsapat idei menetelését. Persze, nem dédelgetnek bajnoki álmokat, de már a jelenlegi helyezésük – és nem mellesleg a mutatott játék – megsüvegelendő.

A hetedik játéknapon Rukh Brest – Gorodeya bajnoki mérkőzést rendeznek.

Mi történt az előző fordulóban?

Mint arról már beszámoltunk korábban a Rukh Brest a Torpedo Zhodinoval játszott egy kifejezetten élvezetes döntetlent. Annak ellenére volt jó meccs, hogy gólt egyik csapat sem tudott szerezni, de a kapuk folyamatosan veszélyben forogtak. Különösen Diallo, a 24 esztendős szenegáli csatár volt elemében, többször is sikerült helyzetet kialakítania, de a befejezéseknél nem volt szerencséje.

A Gorodeya hárommeccses veretlenségi sorozatának a BATE Borisov vetett véget a hatodik fordulóban.

A sárgamezesek fanatikusainak deja vu érzése lehetett, miközben nézték a találkozót, mert rendkívül hasonlított a Zhodino elleni meccsre. Ment előre becsülettel a BATE, de nem tudtak gólt szerezni. A második félidőben aztán nem bírták tovább a hazaiak, és Dragun estében a hazai hálóba lőtt. Innentől pedig a futballban szokásos forgatókönyv következett: A Gorodeya próbált egyenlíteni, egyre jobban kitámadtak, így volt lehetőség a fellazult védelmet áttörni. Ez a 91. percben valósult meg, Saroka vette észre, hogy Dovgyallo kint áll a kapujából, így át tudta emelni felette a lasztit, ezzel eldöntötte a mérkőzést.

Egymás elleni meccseik:

A Rukh Brest esetén sokszor írtuk már le ezt a mondatot: Négy esztendős, amatőr ligából indult csapatról van szó, akik első szezonjukat töltik a Vysshaya Ligában, így ez lesz az első összecsapásuk.

A csapatok

Ahogy a felvezetőben írtam: A Rukh Brest eddigi teljesítménye minden lehetséges várakozást felülmúlt. Az újoncokat úton-útfélen össze szokás hasonlítani és ebből a szempontból magasan vetélytársai fölé emelkedik a Rukh. Tény és való, a helyzetkihasználásuk gyatra, hiszen hat forduló alatt összesen kettő gólt szereztek. Pedig a támadások vezetésével nincs probléma, már az ötödik fordulóban is gólokkal kellett volna verni az FC Minsket (végül 1-0 lett a végeredmény), míg a Zhodino elleni meccsen kihagyták a kihagyhatatlant is, illetve a Torpedo kapusa védett ihletett formában. A két kapott gól viszont a mezőnyben a legjobb mutató, látszik, hogy remekül összerakta a védelmet Alekszandr Sednev. A 12. hely mindenesetre nem életbiztosítás, de a mutatott játék biztató.

A másodosztályban a harmadik helyet megkaparintó együttes osztályozó útján került a legfelsőbb ligába, sok fog múlni azon, hogy a közel azonos tudást képviselő gárdák ellen milyen eredménnyel tudnak majd zárni.

Remek alkalom lehet a szombati mérkőzés, hogy még biztosabbá tegyék középmezőnybeli pozíciójukat. A bukmékerek (kissé talán meglepő módon) nagyon biztosnak gondolják a Rukh győzelmét, hiszen 1.7-1.9-es szorzót adnak a hazai sikerre.

A Gorodeya sokkal előrébb található a tabellán, mint aktuális ellenfelük, mégis azt gondolom, hogy a Rukh számít a mérkőzés esélyesének. Három győzelem – három vereség, így áll most a Gorodeya. A lőtt gólok száma itt is megérdemli a gyatra kifejezést, mindhárom győzelmük 1-0-s eredményt jelent, míg öt kapott gól szerepel a nevük mellett.

Idegenben nem szerepelnek rosszul, hiszen a 9 összegyűjtött pontból 6-ot így szereztek.

Sokszor írtam már, a Vysshayában minden meccs háromesélyes. Most sincs ez másképp. Nem játszott a Gorodeya alárendelt szerepet a BATE ellen és idegenben is jól muzsikálnak. Egy kevés gólos döntetlenre számítok. Tippem: 0-0; 1-1.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső