Sahtar Doneck – FC Basel: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 10.
Sahtar Doneck
Teljesítmény:
N D N N N
  • VELTINS-Arena
  • Augusztus 11. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
FC Basel
Teljesítmény:
N D D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma este útjára indul az Európa Liga Németországban rendezendő nyolcas döntője, ahol egymeccses párharcokon döntik el a továbbjutás és később majd a győzelem kérdését. Ez utóbbi nem nagy kunszt, hiszen az Európa Liga döntőjét mindig egy mérkőzésen rendezték le, azonban mégis új lebonyolítást kellett eszközölnie az UEFA-nak, hiszen a koronavírus-járvány miatt erőteljesen megcsúsztak.

Az egymeccses párharcok mindig magukban hordozzák azt a veszélyt, hogy az esélytelenebb csapat vívja ki a továbbjutást, bármikor benne van a pakliban, hogy a jobb csapat rossz napot fog ki. Épp ezért lesz nehéz dolgunk ezeken a mérkőzéseken. Nehéz, de nem lehetetlen, szóval a Sahtar Doneck – FC Basel meccsel kezdve megpróbáljuk a lehető legjobb fogadást megtalálni.

Sahtar Doneck

A múlt heti sorozatunkban már kitértünk arra, hogy a szerdán és csütörtökön lejátszott találkozók milyen végeredménnyel zárultak. Amennyiben kíváncsiak vagytok rá, itt elolvashatjátok a bővebb összefoglalót, most pedig csak dióhéjban térünk ki az ukránok előző körös meccsére.

A portugál Luis Castro együttese nagyon simán ment tovább, a német Wolfsburgot ütötte ki a sorozatból. Az első mérkőzésen is győzni tudtak Németországban (akkor 2-1-re sikerült diadalmaskodni), majd a visszavágó még simábban alakult, ha csak a végeredményt nézzük. 3-0-ra nyertek a kijevi Olimpiai Stadionban, de a gólokat csak a meccs legvégén rúgták. A 88., 91. és 93. percben esett találatokkor a Wolfsburg már teljesen feladta továbbjutásról szőtt álmait (az első gól után legalábbis biztosan), onnantól pedig már nem volt nehéz átgázolniuk rajtuk. Moraes egyébként kétszer talált be, mellette pedig Solomon volt eredményes.

Ráadásul ez a 3-0-s győzelem úgy alakult ki, hogy a 68. perctől kezdve emberhátrányban játszottak az ukránok, Kocholavát állította ki a játékvezető.

Egymás elleni meccsek

Mint látható, nem igazán futottak össze tétmeccsen mostanság, utolsó barátságos meccsükre is több mint öt éve került sor. 2008-ban a Bajnokok Ligájában egy csoportban voltak, akkor a Basel egyetlen döntetlennel és öt vereséggel búcsúzott Európától, míg a Sahtar megcsípte a harmadik helyet.

Előző 5 meccs eredménye
2015.07.09.Barátságos Mérkőzés
basel
1:3
sahtar doneck
Barátságos Mérkőzés
2009.07.08.Uhren Kupa
basel
0:3
sahtar doneck
Uhren Kupa
2008.11.26.Bajnokok Ligája
sahtar doneck
5:0
basel
Bajnokok Ligája
2008.09.16.Bajnokok Ligája
basel
1:2
sahtar doneck
Bajnokok Ligája
2008.07.05.Barátságos Mérkőzés
basel
2:3
sahtar doneck
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Basel

A Basel is könnyedén jutott túl előző ellenfelén, a szintén német Eintracht Frankfurton. A koronavírus-szünet előtt lejátszott első találkozón eldőlt gyakorlatilag a továbbjutás, hiszen Frankfurtban 3-0-ra nyert az erőtlen hazaiak ellen a Basel, így a visszavágó mondhatni csak formaság volt. Még akkor is, ha a Frankfurt valamennyire összekapta magát (márciusban szörnyű formában voltak). Én magam arra számítottam, hogy 1 góllal jobb lehet a Frankfurt, de a visszavágón is a svájciak bizonyultak jobbnak. Fabian Frei kései góljával 1-0-ra nyertek a St. Jakob Parkban, így összesítésben 4-0-val mentek tovább Marcel Koller legényei.

Összefoglalás

Véleményem szerint az, hogy a Basel eljutott a nyolcas döntőig már nagy szó, hiszen jóval erősebb csapatok zúgtak már ki a sorozatból. Tény, a sorsoláskor is fogta a kezüket Fortuna, mert sem az APOEL, sem pedig a Frankfurt nem egy világverő alakulat. Jobb erőkből állnak ugyan a németek, de a két meccs alapján nem szabad megkérdőjelezni, hogy csapatként melyikük működik jobban.

Az ukránok hozzák szokásos játékukat, a brazilokkal teletűzdelt csapat látványos és szép focit játszik, és kis szerencsével akár egy bravúr is összejöhet. No, ahhoz azért a többieknek is lesz egy-két szava, de meg kell mondjam: Jó csapat a Donyeck.

Főleg elől erősek, Moraes és Marlos rendkívül gólerősek, ezt a Wolfsburg ellen is bizonyították, meg úgy en bloc az egész szezont nézve. Moraes lett az ukrán liga gólkirálya, az EL-ben már háromszor beköszönt az ellenfeleknek.

Így, hogy egy meccsen dől el a továbbjutás a csapatok sokkal nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a védekezésre, ráadásul a semleges pálya, az üres stadionok sem segítik elő az offenzív és látványos futballt.

A Doneck viszont nem a védekezéséről híres, így ők nem nem hiszem, hogy változtatni fognak a stílusukon.

Ami nekünk kedvezhet, mert véleményem szerint itt bizony eshetnek gólok. A 2,5 Over egy nagyon reális opció lehet, ha mindkét csapat tudja játszani saját játékát.

Hogy mindkét csapat betalál-e? Nem fogok nagy okosságot mondani, de benne van a pakliban. Valószínűbbnek találom, hogy nem, de nem szabad leírni a svájciakat, ahol olyan támadó a gólfelelős, mint Arthur Cabral, aki első európai szezonjában 14 gólt lőtt a bajnokságban.

Mellette pedig még ott van Fabian Frei vagy épp Samuele Campo.

Az biztos, hogy szórakoztató futballal rukkolnak elő a fiúk, ez pedig remélhetőleg a gólok számán is meglátszik majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső