Sahtar Doneck – Inter: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 26.
Sahtar Doneck
Teljesítmény:
D N N D N
  • Metalist Stadium
  • Október 27. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Inter
Teljesítmény:
N D V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Megismétlődik a tavalyi Európa Liga elődöntője, de immáron a Bajnokok Ligájában csap össze a két csapat. A Sahtar Doneck – Inter meccsen a tavalyi szezonban nagyon elintézték az ukránokat, sokan vártak meglepetést, de az Inter nagyon megverte ellenfelét.

Most is sokan gondolkoznak meglepetésben, de azért van pár nehezítő tényező mind az ukránoknál, mind az olaszoknál. És persze, a koronavírusra gondolok, amely egyre félelmetesebb módon befészkeli magát ismét az emberek életébe, ez pedig nyilvánvalóan a sportot sem kerüli el. Egy fordulót már lehoztak az ukránok rengeteg hiányzóval, szóval meglátjuk, most mire mennek egy újabb nagynevű csapat ellen.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Real Madrid – Sahtar Doneck

Sztoikus nyugalommal léphetett pályára a Sahtar Doneck a Real Madrid második otthonában, az Alfredo Di Stefano Stadionban, ugyanis 8 koronavírusos játékosuk mellett többen sérültet jelentettek, így egy totálisan felforgatott és tartalékos csapattal kellett megpróbálni helyt állni. A Real Madrid pedig úgy tűnik, kissé alábecsülte az ellenfelet, emiatt bent maradtak az öltözőben és csak a mezeket küldték pályára.

Az első, szűk negyedórában csak tesztelgették egymást a csapatok, a Real Madridnak egy gyengécske Asensio próbálkozáson kívül nem volt mit felmutatni, a túloldalon pedig Marlosnak volt két – nem is olyan kicsi – helyzete.

A 28. percben aztán már gólt is láthattunk, de kevesen gondolták, hogy a Sahtar szerzi meg a vezetést. Kornijenko vezette be a labdát a tizenhatoson belülre, becsúszva még Tete elé továbbította, aki nem állítgatta a játékszert, hanem kapásból Thibaut Courtois kapujának jobb alsó sarkába lőtt.

Erre a gólra senki nem számított, de arra sem, hogy öt perccel később már kettővel fognak menni az ukránok: Egy Courtois védést követően Dentinho és Varane harcoltak a labdáért, a tisztázni vágyó francia olyan szerencsétlenül rúgott a labdába, hogy abból öngól született.

És ha a Real Madrid drukkerei azt hitték, ennél már nem lehet rosszabb, jött a következő sokk: Tete sarokkal készített le egy labdát az izraeli Szolomonnak, aki 3-0-ra módosította a meccs állását.

Ez volt a félidő, a Real Madrid támadásban semmit sem mutatott, Jovics, Rodrygo és Asensio igazán gyengén futballoztak, de a Sergio Ramos nélküli védelem sem lehetett büszke a teljesítményére.

Zidane a második félidőre váltott, beküldte Benzemát, de a játék vele sem lett sokkal jobb.

A szépítés aztán az 53. percben összejött, Luka Modrics eresztett meg egy hatalmas bombát, Trubin mozdulni sem tudott a lövésre, ami a bal felsőben kötött ki.

Aztán jött a BL harmadik leggyorsabb gólja: Vinicius Jr. 15 másodperccel beállását követően 2-3-ra módosította az eredményt.

Újabb (szabályos) találat már nem született, így a forduló legnagyobb meglepetését okozva a donyeckiek elhozták Madridból a három pontot.

Előző meccs eredménye
2020.08.17.Európa Liga
inter
5:0
sahtar doneck
Európa Liga
2005.08.24.Bajnokok Ligája
inter
1:1
sahtar doneck
Bajnokok Ligája
2005.08.10.Bajnokok Ligája
sahtar doneck
0:2
inter
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Inter – Borussia Mönchengladbach

Ezen a mérkőzésen is a hazaiak voltak az esélyesek, de ők sem lehettek végül felhőtlenül boldogok a mérkőzés végén. Gól nem született az első félidőben, de az látszott, hogy az Inter a hiányzói ellenére jobb csapatot alkot. Igaz, ez ahogy mondtam gólokban nem mutatkozott meg.

A második félidőben viszont négy gól is esett, szépen, igazságosan elosztva. Érett már az Inter gólja, és Romelu Lukaku révén meg is született a 49. percben, egy ide-oda pattogó labdát hat Borussia játékos között váltott gólra. Szerencsés találat volt, de mindenképpen megérdemelt.

Az öröm negyed órán keresztül tartott, a Barcelonától szerződtetett Arturo Vidal ugyanis a tizenhatoson belül szabálytalankodott, így büntetőből jöhettek a vendégek. Rami Bensebaini lába pedig nem remegett meg, ezzel 1-1-re alakítva az állást.

Lautaro Martinez a hajrában újra vezetéshez juttathatta volna csapatát, de ez nem sikerült, a vendégek viszont újfent betaláltak, érett a meglepetés. Jonas Hofmann kapott parádés indítást Florian Neuhaustól, aki Handanovic lábai között ellőtte a labdát.

Azonban nem kellett üres kézzel távoznia saját stadionjából az Internek, Lukaku a rendes játékidő végén pontot mentett.

Érdekes kis csoport lesz ez, várhatók még meglepetések, azt hiszem.

Összefoglalás

Nincsenek könnyű helyzetben a csapatok, ezt nem csak kettejükre értem, hanem egyre több gárdára. És így a mi dolgunk is egyre nehezebb és nehezebb. Bármelyik nap jöhet egy hír, hogy XY pozitív tesztet produkált, és ebben az esetben borulhat az előre fejben megírt forgatókönyv. Ez most nekik is, nekünk is nehéz időszak, de valahogy meg kell próbálni kihozni belőle a maximumot.

Ejtsünk szót a két csapat bajnoki meccséről is: A Sahtar meglepetésre a hétközi bravúr után csak 1-1-es döntetlent játszott a Vorszkla együttesével, azt sem lehet mondani, hogy pihentettek volna a BL találkozóra, Luiz Castro egy az egyben ugyanazt a csapatot küldte pályára, mint a Real Madrid ellen.

Az Inter kissé szenvedve, de a második félidőben lőtt gólokkal 2-0-ra verte a Genoát idegenben.

Az ukránok pályája amúgy nem könnyű falat, sokan elvéreztek már itt.

Viktor Kovalenko, Jevgenij Konoplyanka és Júnior Moraes továbbra sem léphet pályára, a túloldalon pedig Gagliardini, Skriniar, Alexis Sánchez biztosan nem játszhat. Bár ezek az információk egyre jobban és jobban elbizonytalanítanak, a különböző – amúgy megbízhatónak számító – hírforrások sokszor mondanak ellentétes dolgokat.

A meccs végeredményére nem mernék tippelni, azonban azt szentül hiszem, hogy a hazai pályának köszönhetően egy kis előnyben vannak az ukránok. Az Inter sem brillírozik, de azért ők nagyjából rendben vannak jelenleg.

Épp ezért adja magát a dolog, hogy mindkét csapat gólt szerez. Bizonyára sikerült önbizalmukat megnövelni Castro játékosainak, az Interben pedig a remek támadók miatt mindig benne van a gól.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső