Sahtar Doneck – Wolfsburg: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 03.
Sahtar Doneck
Teljesítmény:
D N N N D
  • NSC Olympic Stadium
  • Augusztus 05. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolfsburg
Teljesítmény:
D V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szerdán összesen öt Európa Liga nyolcaddöntőt rendeznek, közülük az egyik legígéretesebb a Sahtar Doneck – Wolfsburg meccs lesz, ahol még le tudták játszani a mérkőzést, a hazai pályán játszó Farkasok 2-1-re kikaptak az ukrán csapattól.

Ezúttal annyi szerencséjük van, hogy a mérkőzést nem Donyeckben, hanem a Kijevi Olimpiai Stadionban rendezik, tehát a helyszín mégiscsak semleges lesz, annak ellenére, hogy Ukrajnában rendezik.

Ránézünk a két csapat bajnokságban mutatott formájára, felelevenítjük az odavágót és megpróbáljuk megtippelni a végeredményt is.

Mi történt a felfüggesztés óta?

Érdemes szemügyre venni a két csapat szezonvégi formáját, hiszen március óta sok víz lefolyt a Dunán.

Sahtar Doneck

Az ukrán bajnokságot toronymagasan nyerte a csapat, a második Dinamo Kijevet 23 ponttal előzték meg. Régóta dominálnak már hazájuk pontvadászatában, néha pedig Európában is sikerül megmutatni karmaikat, amik egyre élesebbek. Most jó esély mutatkozik arra, hogy eljussanak az Európa Liga negyeddöntőjéig.

Jól mutatja, mennyire kinőtték már saját bajnokságukat, hogy ennyi ponttal sikerült nyerni, a szezon során összesen kétszer kaptak ki. Bár tény és való, hogy az ukrán szuperkupát idén (is) elbukták, a bajnoki cím kárpótolja a szurkolókat.

Volt egy kisebb balhé nemrégiben Ukrajnában. A Sahtar Donecket 12 évig irányító Mircea Lucescu az ősi riválishoz, azaz a Dinamo Kijev irányítását vette át, azonban négy nap után beadta a lemondását, mivel a szurkolók ellehetetlenítik a munkavégzést. Később egyébként mégis maradt a csapat trénere.

Hogy mi köze ennek a mai alanyunkhoz? Nem sok, csak érdekességképp írtam le.

Az ukránok utolsó tétmeccsüket július közepén játszották, míg ellenfelük már június végén befejezték a bajnokságot…

Előző meccs eredménye
2020.03.12.Európa Liga
wolfsburg
1:2
sahtar doneck
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolfsburg

A németek egy óriási hajrát levágva végül odaértek a hetedik, EL-t érő helyre, így velük jövőre is találkozni fogunk.

Amúgy nem volt sima a szezon számukra, hiszen nagyon erős volt a Bundesliga idei mezőnye. A gyengélkedő Frankfurt is szépen feltámadt a végére, rajtuk kívül legalább 7-8 olyan csapat volt, akik kiegyensúlyozottan és jól futballozták végig a szezont. Többé-kevésbé. Mert volt hullámvölgy Wolfsburgban is, de tény, hogy csack az erős gárdáktól szenvedtek vereséget. A Bayern München, Dortmund, Mönchengladbach elleni vereséget szerintem feldolgozák, azonban a Frankfurt elleni 1-2 akkoriban okozott pár leesett állat.

Nem hinném, hogy jó az, hogy már egy hónapja nem játszottak tétmeccset, ez ennek az egész dolognak az egyik leginkább negatív hozadéka. Erre panaszkodtak a PSG játékosai is, csak ők a BL-ben ugyebár…

Éppen ezért, hogy kicsit meccsbe rázódjanak, játszottak egy barátságos meccset Gulácsi Péter csapatával, ahol 1-1-es döntetlent értek el.

Az odavágó

Március 12. régen volt, így nem árt feleleveníteni, hogy mi is történt az első találkozón. Akkor már sejthető volt, hogy nem fut végig a sorozat, zárt kapuk előtt játszották le az első mérkőzést.

Egészen szürreális első félidőt játszottak a csapatok, két olyan tizenegyessel, amit ritkán látni, pláne egy félidő alatt.

A Sahtar szerzett vezetést a 17. percben: Bal oldali beadást követően Brooks felszabadítása sikertelen volt, a labda ott maradt az ötösnél, Moraes eszmélt a leggyorsabban és két védő valamint a kapus között fejelt a hálóba. Szemfüles (és szerencsés) góllal jutott tehát előnyhöz Luis Castro csapata.

A Rangers – Leverkusen meccsén történt esethez kísértetiesen hasonlított az itt befújt tizenegyes a félidő derekán. Dodo beadása Arnold kezét érte, rövid videózás, tizenegyes. Ugyanaz volt a forgatókönyv. Csak míg ott Havertz értékesítette a kínálkozó lehetőséget, itt Kovalenko gyakorlatilag odagurította Casteelsnek a labdát. Erőtlen, rosszul elvégzett büntető volt, maradt az 1-0.

És ha már gyenge tizenegyesek… A túloldalon szintén kezezés történt, Matviienko rosszkor volt rossz helyen, ez is elég egyértelmű volt. A labda mögé Weghorst állt és fölé lőtte a büntetőt. A 2008-as BL döntőn John Terry hibázott ugyanígy, Weghorst támaszkodó lába megcsúszott, így a lövés irányíthatatlanná vált.

Ha már felhoztuk a Rangers meccsét, itt egy újabb párhuzam: Ott Edmundson kezért érte a labda, majd a második félidőben fejjel gólt szerzett, itt pedig Brooks kezezése után jött a büntető… És igen, Brooks a második játékrészben fejjel egyenlített.

A győztes gólt Marcos Antonio szerezte a 73. percben. A Sahtar végezhetett el szabadrúgást, amelyet a kapus bravúrral kapufára tolt, de érkezett a kipattanóra a kis brazil és befejelte a labdát.

Összefoglalás

A fogadóirodák szerint nem számít sokat, hogy nem Harkovban rendezik a mérkőzést, a hazaiakat tartják esélyesnek. De csak ugyanazt tudom elmondani, mint az összes EL vagy BL mérkőzés kapcsán. Nehéz dönteni, nehéz jól kalkulálni, mert EL meccset lassan fél éve nem játszottak.

Rettenetesen erős csapat a Wolfsburg, és az odavágón nagyon pechesek is voltak, így nem tartom ezt egy lefutott párharcnak.

Annál valószínűbbnek tartom, hogy mindkét csapat szerez gólt, hiszen a vendégeknek támadniuk kell, a hazaiak pedig tudnak kontrára játszani.

Amúgy is támadó szellemű csapat a Sahtar, ettől szerintem nem kell félnünk.

A 2,5-nél több gól sem esélytelen, az ukránok a bajnokságban rendre sokgólos meccseket játszottak. Igaz, az egy teljesen más szint…

Nem szaporítom a szót, arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt, ez tűnik a legreálisabb opciónak. Közel vannak az ukránok, hogy részt vegyenek a Németországban rendezendő döntőn, de minden út az első lépéssel kezdődik: Gólt, gólokat kell rúgni Kijevben.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső