Salernitana – Juventus: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 29.
Salernitana
Teljesítmény:
D V V V N
  • Arechi
  • November 30. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Juventus
Teljesítmény:
V V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyon nehéz mostanság a Juventus együttesével kapcsolatban bármit is kijelenteni. Amellett, hogy a bajnokságban nem megy a szekér, hogy sokszor rendkívül hektikusan szerepelnek, most egy újabb bizarr szituáció borzolja a kedélyeket Torinóban. Tegnap ugyanis a hatóságok házkutatást tartottak, az ügyészség pedig már eljárást is indított csalás miatt, elvileg Pavel Nedved, Andrea Agnelli és Fabio Paratici is benne volt egy csalásban, az elmúlt három év átigazolásai után csinosítottak a könyvelésen.

Szóval gond van a pályán, és most már gond van a vezetőségben is. Ki tudja, mi lesz ennek a vége… Így kell most pályára lépniük Salernóban, amely nem a világ legnehezebb pályája, de a Juvénak nem megy, ez a nagy helyzet.

A Salernitana legutóbbi meccséről mi is írtunk, nem gondoltuk, hogy a Cagliari még őket sem lesz képes megverni, de úgy tűnik, bizalmunk Joao Pedroék irányába teljesen feleslegesnek és tévesnek bizonyult. A csapat számára a győzelem a zebrák ellen szintén csodaszámba menne, ahogy a pontszerzés is, de könnyen előfordulhat, hogy a csapat fejben most nem igazán lesz ott.

Következzen a Salernitana – Juventus találkozó beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Cagliari – Salernitana: 1-1

G.: Pavoletti, Bonazzoli

Bíztunk a hazai sikerben, meg is fogadtuk a hazai sikert, és egészen a mérkőzés utolsó percéig úgy tűnt, hogy megérte a Cagliarira fogadni. Aztán jött Federico Bonazzoli. A két kiesés elől menekülő csapat egy olyan eredményt ért el, amely egyiküknek sem jelent túl sokat. Kellett volna a három pont, így mindenki maradt ott, ahol eddig volt. Vagyis az utolsó, illetve az utolsó előtti helyen.

A kezdők:

Cagliari:

Cragno – Caceres, Ceppitelli, Carboni – Bellanova, Nández, Marin, Grassi, Dalbert – Joao Pedro, Baldé

Salernitana:

Belec – Veseli, Gyömbér, Gagliolo, Ranieri – Coulibaly, Di Tacchio, Obi – Bonazzoli, Djuric, Gondo

Biztosan ti is láttátok, hogy ebben a fordulóban minden játékos, a játékvezetők és az edzők is egy piros csíkot festettek az arcukra. Ha esetleg lemaradtatok volna a magyarázatról: Ez a csík 2017 óta díszeleg a játékosok arcán, és ezzel kívánják felhívni a figyelmet a családon belüli erőszakra. Kezdetben még csak páran viselték a festést az arcukon, most nem láthattatok senkit enélkül.

A körmünket azért nem kellett lerágni az első félidőben, a játék képe pont úgy alakult, ahogy azt vártuk, magyarul támadtak a hazaiak. Nández lövése még messze elkerülte a kaput, de nem sokkal később Keita Baldé ollózása már veszélyesebb volt, meg is mozgatta a stadionban helyet foglaló nézőket. Mindenesetre gól ebből sem lett.

Ahogy Joao Pedro fejeséből sem, a brazil egy szöglet után bólinthatott, az erős fejest Belec kapus ütötte ki. Sokkal jobban játszottak a hazaiak, ám láthatóan a kapu előtt nehezen boldogultak. Ez a tabellán is látszik, a Cagliari szerezte idáig a legkevesebb gólt, a meccs előtt ez a szám tíz volt össz-vissz.

Hiába támadtak a második félidőben is Mazzarriék, nem akart megszületni a gól, így a rutinos mester a pályára küldte a 63. percben Leonardo Pavolettit. Ez bizonyult a nyerő húzásnak, a támadó ugyanis nyolc perccel pályára lépése után betalált, Joao Pedro passzát az ötösön belül pörgette Belec kapujába. Érett már a gól, megérdemelten jutott vezetéshez a Cagliari.

A maradék húsz percben nem sikerült eldönteni a találkozót, és bánhatja a rengeteg kimaradt lehetőséget a hazai csapat, mert a 90. percben a Salernitana végül egy pontot meg tudott szerezni. A 90. percben a baloldalon vezettek támadást a vendégek, Zortea beadása után Federico Bonazzoli elszakadt az emberéről, majd kapásból tüzelt. A rövidre tartó labdánál hiába volt ott Cragno, mellette elsuhant a labda, egyenesen a hálóba. Felsorolni is hosszú lenne, hány ember hibázott a vendégek gólja előtt…

A kívánt győzelem így nem lett meg, az egy pont pedig – hogy magamat ismételjem – senkinek nem volt jó. Igaz, a Salernitana mondhatja, hogy az egy is több mint a semmi…

Előző meccs eredménye
1999.05.02.Serie A
salernitana
1:0
juventus
Serie A
1998.12.20.Serie A
juventus
3:0
salernitana
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Juventus – Atalanta: 0-1

G.: Zapata

Lassan, de biztosan a Juventus legfanatikusabb szurkolói is beláthatják, hogy hatalmas gondok vannak a csapatnál. Hiába jött vissza a korábbi sikerkovács, Massimiliano Allegri sem tudta az élre repíteni az öreg hölgyet. A játékoskeret egyértelműen gyengült, a csapatnak se fazonja, se vezére, így pedig nem lehet bajnokságot nyerni. Bár lehet, hogy a Juve szurkolói egy BL indulást is most azonnal aláírnának, jelenleg még attól is távol vannak kedvenceik. Az Atalanta elleni meccs után pedig még messzebb kerültek…

A kezdők:

Juventus:

Szczesny – Cuadrado, de Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Chiesa, McKennie, Locatelli, Rabiot – Dybala, Morata

Atalanta:

Musso – Toloi, Demiral, Djimsiti – Zappacosta, Freuler, de Roon, Maehle – Pessina, Malinovsky – Zapata

A meccset nem kezdték rosszul a hazaiak, az első két helyzet az övék volt, mindkettőből könnyedén születhetett volna gól. Végül nem született egyikből sem. Első alkalommal Paulo Dybala cselsorozatát figyelhettük, az argentin játékos játszi könnyedséggel jutott át három bergamói védőn is, mielőtt lövésre szánta volna el magát. Az igazság az, hogy a cselek sokat kivettek belőle, így a ballábas csavarása könnyű csemege volt Mussonak.

Később Weston McKennie indításával Federico Chiesa léphetett meg, a szélső bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, lövésébe az utolsó utáni pillanatban válogatottbeli csapattársa, Rafael Toloi lépett bele. Ideges is volt Chiesa, nagy helyzet maradt ki.

Az Atalanta először a 28. percben lőtt kapura, de abból egyből gól lett. Álvaro Morata elpasszolt labdájából Berat Djimsiti indított, Duván Zapata meg egyedül indulhatott meg a kapu felé. A kolumbiaira senki nem figyelt, Bonucci pedig a túloldalon be is lógott, így még csak a partjelző sem menthette meg a hazaiakat. Ahogy Wojciech Szczesny sem, a lengyel kapus tehetetlenül dőlt el, amikor Zapata estében a rövid felsőbe lőtt. A labda egyébként a felsőléc érintésével került a gólvonalon túlra.

A fordulást követően a Juventus még nagyobb sebességre kapcsolt, hogy megszerezzék az egyenlítő gólt. Volt is sansz rá, nem is egy. Először egy hosszú labdával Weston McKennie futott el, a tizenhatoson belül Djimsiti szerelte az amerikait, viszont a labda kapura ment. Musso félt, hogy ha megfogja a játékszert, akkor közvetett szabadrúgást kap a Juve, így csak térddel hárított. Az Atalanta nem tudott felszabadítani, újra a Juve próbálkozhatott, egy perccel később Dybala meg is próbálta, a lövése a felső sarok fölött húzott el.

Végül beszéljünk a meccs végén történtekről, a Juve talán legnagyobb egyenlítési lehetőségéről. 19-20 méterre a bergamói kaputól jutottak szabadrúgáshoz a hazaiak, Paulo Dybala állt oda, hogy elvégezze, és gyönyörűen el is sikerült lőnie a labdát a sorfal felett. Csapódott a játékszer, de nem eléggé, a felsőkapufáról pattant ki a pályáról.

Ez volt a Juventus utolsó lehetősége, nem a legsikeresebb napként vonul be majd a történelembe a szombati nap Torinóban.

Összefoglalás

A Juve körüli balhé bizonyára valamennyire rá fogja nyomni a bélyegét a holnap esti találkozóra. Ez azt is jelentheti, hogy a Juventus játékosai becsületbeli ügynek érzik majd a győzelmet, egyfajta figyelemelterelésnek szánva, vagy összeroppantja őket, hogy klubjuk ismét egy tisztességtelen üzletet hajtott végre. Tudjátok, mint anno, amikor a Serie B-be száműzték őket…

A keretben változás nincs, úgy értve, hogy még mindig a Danilo – Mattia De Sciglio – Aaron Ramsey hármas nem játszhat sérülés miatt, eltiltottjuk nincs (bár Juan Cuadrado egy lapra van az ötödiktől…), így Massimiliano Allegri ugyanazt a kezdőt küldheti pályára, mint tette azt az Atalanta ellen.

Nem is gondolnánk, hogy komolyabb személycsere történne a kezdőben, el tudjuk képzelni, hogy Moise Kean vagy Giorgio Chiellini beszáll, esetleg Rodrygo Bentancur is szerepet kaphat a középpályán, de a mag változatlan lesz.

A hazaiaknál már sokkal komolyabb a helyzet sérültek terén. Hét játékosukra sérülés, egyre pedig eltiltás miatt nem számíthatnak.

A legfontosabb hiányzó talán Franck Ribéry, aki ugyan már 38 is elmúlt, azért még mindig vezére a csapatnak. Matteo Ruggeri, Mamadou Coulibaly, Antonio Russo, Grigoris Kastanos, Stefan Strandberg és Andrea Schiavone szintén csak a lelátóról figyelhet majd, eltiltottjuk pedig Sedrick Kalombo.

Komoly múltra nem tekint vissza a két csapat párharca, még az előző évezred végén csaptak össze az élvonalban. Ezt nem is kell figyelni, menjünk tovább!

Parádéra egyáltalán nem számítunk egyik csapattól sem, idegenben a Juve is többet botlott, mint nyert, a Salernitana pedig hazai pályán (is) gyengélkedik.

A kicsik és a középcsapatok ellen bátor játékot játszanak, viszont a nagyok ellen rendre beállnak védekezni, így talán a leglogikusabb tipp az, hogy két és fél gól alatti eredményt tippelünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső