Salernitana – Verona: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 21.
Salernitana
Teljesítmény:
V V V V N
  • Arechi
  • Szeptember 22. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Verona
Teljesítmény:
N V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tegnapi nap egy kicsit rövidkére sikeredett, megpróbáljuk a mai napon ezt pótolni. Egy icipicit maradunk még Olaszországnál, utána azonban francia és spanyol meccsek várhatók… Mielőtt újra a Serie A felé vennénk az irányt. Szóval, indítsunk a Salernitana – Verona mérkőzéssel. Mindkét csapat háza táján történnek dolgok, leginkább negatívak. Az újonc négyből négy meccset bukott el, és bár nem mindenki értene egyet velem, de az mindenképp pozitívum, hogy a salernóiak csak egy góllal maradtak alul az Atalantával szemben, közben pedig kifejezetten jól játszottak. És biztos vannak olyan hangok is, akik azt mondják: Ettől még a csapat tökutolsó, nulla ponttal… Nekik is igazuk van.

A Verona viszont megszerezte első győzelmét, rögtön egy nagy skalpot gyűjtöttek be. Szegény Eusebio Di Francesco, nem rossz edző ő, de ezen az állomáshelyén nem jöttek a sikerek, három vereség után menesztették is, a helyére Igor Tudor ült le, akit az idősebb generáció ismerhet, egykoron jó kis futballista volt, visszavonulása után lépett edzői pályára, tavaly Andrea Pirlo munkáját segítette a Juventusnál.

Lássunk is neki a beharangozónak!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Salernitana – Atalanta: 0-1

G.: Zapata

Az Atalantának sem megy annyira, de természetesen szakértők, szurkolók és úgy en bloc mindenki arra számított, hogy Ilicicék könnyedén lépnek túl az újoncon. Talán egy kicsit könnyelműen álltak neki a mérkőzésnek, talán egy kicsit lebecsülték vendéglátójukat, mert közel jártak ahhoz, hogy megégessék magukat…

A kezdők:

Salernitana:

Belec – Gyömbér, Strandberg, Gagliolo – Kechrida, M. Coulibaly, L. Coulibaly – Ribery – Gondo, Djuric

Atalanta:

Musso – Toloi, Demiral, Palomino – Maehle, Pasalic, Freuler, Gosens – Malinovsky, Miranchuk – Zapata

Nem ijedt meg a tavalyi (meg azelőtti) évben bronzérmet szerző Gasperini legénységtől a Salernitana, nagyon bátran kezdtek, Wajdi Kechrida csavarásával pedig jelezték: Nem fogják harc nélkül átadni a három pontot. Később Lassana Coulibaly jó 25 méterről próbálkozott, az ő lövését szó szerint kinézte Juan Musso, földbe gyökerezett lábakkal állt a kapujában, de megúszta, a labda a felsőlécről pattant ki.

Egy szép lehetőség adódott a két Salernitana-lövés között a túloldalon is, egy formás akció végén Robin Gosens szép – bár kissé feleslegesnek tűnő – csel utána próbálta bevenni Belec kapuját, ám a portás szép vetődéssel ütötte oldalra a játékszert.

A második játékrészben ugyanazt a jó focit játszották a hazaiak, mint az elsőben, itt nagyobb helyzeteik voltak. Cedric Gondo bombáját Musso szedte ki bravúrral, majd Milan Djuric lövése suhant el a jobboldali kapufa mellett, végül a csereként beállt Joel Obi ugrott ki a védők közül, lövése a baloldali kapufáról a mezőnybe került. Megérdemelt volna egy gólt az együttes, de a foci nem így működik. Ugyanis az Atalanta szerzett vezetést a hajrában, az előnyüket pedig meg is tudták őrizni a mérkőzés végéig. Josip Ilicic harcolt meg egy labdáért a tizenhatoson belül, középre gurított, ahol Duván Zapata egy kicsit forgolódott vele, majd a kapuba továbbított.

A legvégén még Ilicic rontott ziccert, amivel teljesen lezárhatta volna a meccset. Így is meglett a három pont, csak egy picit tovább kellett izgulni érte. Sajnáltam a hazaiakat, minimum egy pontra rászolgáltak, de ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor inkább azt mondom: Rászolgáltak volna a győzelemre.

Előző 5 meccs eredménye
2019.02.22.Serie B
verona
1:0
salernitana
Serie B
2018.09.29.Serie B
salernitana
1:0
verona
Serie B
2017.01.29.Serie B
verona
2:0
salernitana
Serie B
2016.09.04.Serie B
salernitana
1:1
verona
Serie B
2011.06.19.Serie C
salernitana
1:0
verona
Serie C
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Verona – AS Roma: 3-2

G.: Barak, Caprari, Faraoni ill. Pellegrini, Ilic (ög)

Mondhatni, szárnyalt a Roma, mióta a Special One átvette a gyeplőt, a Verona viszont bukdácsolt, három találkozó alatt egyszer sem tudtak nyerni, nulla ponttal a tabella végén helyezkedtek el. Igor Tudor bemutatkozása így álomszerű volt, a horvát mester rögtön egy nagyvad elejtésével indított.

A kezdők:

Verona:

Montipo – Dawidowicz, Günter, Ceccherini – Faraoni, Bessa, Ilic, Lazovic – Barak, Caprari – Simeone

AS Roma:

Rui Patricio – Karsdorp, Mancini, Ibanez, Calafiori – Veretout, Cristante – Zaniolo, Pellegrini, Shmourodov – Abraham

Alaposan bekezdtek a csapatok, mindkét fél előtt volt gólszerzési lehetőség már rögtön a meccs elején. Giovanni Simeone a hatodik perc végén térült-fordult a római tizenhatoson belül, a jobb alsót vette célba, és nem is volt rossz a próbálkozás, de egy kicsit mégis, a labda mellé szállt.

A farkasok is veszélyeztettek, Pellegrini szabadrúgását Bryan Cristante fejelte rá, a játékszer a felsőléc tetejét találta el.

Lorenzo Pellegrini aztán a félidő hajrájában csodagólt lőtt. Tőle indult az akció, a jobbszélen Karsdorp adta középre a játékszert, az irányító pedig sarokkel, gyönyörű mozdulattal lőtt a bal alsóba. Ezt még talán a veronaiak is megtapsolták… Na jó, biztos nem.

Tudor mester a félidőben összeszedte a fiait, akik a második játékrészre bátrabban jöttek ki, hamar meg is lett ennek a gyümölcse. A 49. percben Antonin Barak egyenlített közelről, miután a rómaiak részéről Mancini majdnem saját kapujába lőtt, az 54. percben pedig már a hazaiaknál volt az előny. A gól szerzője Gianluca Caprari volt, aki szépen gurított a farkasok gyűrűjében a bal alsóba.

Őrült szakasza volt ez a meccsnek már eddig is, de még nem volt vége… Négy perccel később Ivan Ilic talált a saját kapujába, a 63. percben viszont újra a hazaiaknál volt az előny, Davide Faraoni bődületes nagy gólt ragasztott a pipába, a labda a kapufáról vágódott a gólvonal mögé. És mint kiderült, ez volt a győztes gól, a Roma hiába igyekezett, nem tudtak pontot menteni.

Összefoglalás

Mindkét együttesből négy-négy játékos fog hiányozni a holnap esti meccsről: A hazaiak részéről Ramzi Aya, Frederic Veseli, Leonardo Capezzi és Matteo Ruggeri, míg a vendégektől Miguel Veloso, Bosko Sutalo, Kevin Ruegg és Gianluca Frabotta.

Nem valószínű, hogy Castori gyökeresen belenyúlna majd az Atalanta elleni kezdőcsapatba, ahogy Tudortól sem várjuk ezt, mégiscsak megérdemel egy újabb meccset az a kezdő tizenegy, amely legyőzte a Romát.

Ez lesz az első mérkőzés, amit a két csapat az első osztályban vív, ez előtt a másod-, illetve harmadosztályban meccseltek. Vegyes eredménnyel, legutóbb a Verona tudott nyerni, de ezek a meccsek már viszonylag régen voltak.

A Verona még nem hozott le meccset kapott gól nélkül, a Salernitana pedig már a bergamóiak ellen is közel járt, így megkockáztatjuk azt, hogy ezúttal betalálnak. És véleményünk szerint a Verona sem marad adós a válasszal, így első tippünk az, hogy mindkét együttes gólt szerez majd a találkozón.

Tudorral valami elindulhat, a Roma elleni győzelem megfelelő önbizalmat adhatott a játékosoknak, és bár a múltban szoros, kevés gólos találkozókat játszottak, az idei évben mindkettejüknek sokszor összejött a 2,5 gól feletti eredmény. Ez pedig a másik tippünk. Hogy a találkozót ki nyeri? Ez egy jó kérdés, a sereghajtó is okozhat meglepetést, így inkább ebben a kérdésben nem foglalnánk állást.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső