Salzburg – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 08.
Salzburg
Teljesítmény:
V N N V V
  • Red Bull Arena
  • December 09. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Atletico Madrid
Teljesítmény:
N D N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azért valahol baromira szomorú, hogy itt a közelben olyan sztárcsapatok voltak, mint a Barca, a Juve, az Atletico vagy a Bayern München, egy kis kocsikázással el lehetett volna menni ezekre a meccsekre, de a vírus miatt minden találkozón zárt kapuk. Ilyen az én szerencsém… Pedig közel lakom Pesthez és Salzburghoz is…

Elnézést a kis mellékzönge miatt, térjünk rá az utolsó Bajnokok Ligája meccsünkre a mai napon, az utolsó csoportmeccsre, ami bizony még tartogathat izgalmakat meg jó kis fordulatokat. A Salzburg – Atletico Madrid meccs győztese ugyanis bejut a legjobb 16 közé. Pont. Különleges esetben még az is előfordulhat, hogy Szoboszlai Dominik és csapata végül utolsó helyen végez, de ahhoz a Bayern Münchent kellene megvernie a Lokomotiv Moszkvának, a Salzburgnak pedig ki kell kapnia Diego Simeone csapatától. Szögezzük le, hogy ez egy lehetséges forgatókönyv, a labda gömbölyű. Csak nem túl valószínű…

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Lokomotiv Moszkva – Salzburg

Ennek a találkozónak a hőse egyértelműen a Salzburg csatára, Mergim Berisha volt. Az ő első félidei duplájának köszönhetően kényelmes helyzetbe került az osztrák gárda. A 28. percben lőtte az elsőt, egy lepattanó labdát rúgott közelről a kapuba, majd a 41. perc hozta el a második gólját, Koita remek passzából született ez a találat.

Még a meccs 17. percében is rúgott egy gólt, de azt les miatt egyébként nem adták meg.

A találkozó kiegyenlítetten kezdődött, de aztán fokozatosan egyre nagyobb nyomás alá helyezték Marko Nikolics csapatát. Ismerős a név? Nem véletlen, a tar vezetőedző itthon is edzősködött, méghozzá a Videoton csapatánál. Amikor Moszkvába aláírt, a szurkolók nem fogadták kitörő örömmel, szerintük nincs meg a kellő tapasztalata ahhoz, hogy egy ekkora csapat vezetőedzője legyen. Az eredmények eddig a szurkolókat igazolják.

Térjünk vissza a mi meccsünkhöz!

A második félidőben sokáig igazi helyzet nem alakult ki, a 78. percet tudom kiemelni, amikor tizenegyeshez jutott a Moszkva. Sokat nem kell róla beszélni, Ramalho lökte fel hátulról Zé Luist. Anton Mirancsuk vállalta a büntetőt és nem is hibázott. Gyakorlatilag a semmiből jött vissza a meccsbe a Lokomotiv, de sokáig nem kellett izgulnia az osztrák drukkereknek, három perccel később a csereként beállt Adeyemi újabb találatával visszaállította a kétgólos különbséget. 3-1, ez is lett a vége, Szoboszlaiék megszerezték első győzelmüket és holnap este ki-ki meccset játszanak majd a La Liga éllovasával.

Előző meccs eredménye
2020.10.27.Bajnokok Ligája
atletico madrid
3:2
salzburg
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atletico Madrid – Bayern München

Legutóbb jó kis verést kapott Diego Simeone együttese a Bayern Münchentől, az a meccs 4-0 lett a Bajnokok Ligája címvédőjének javára. Ezúttal azonban nem volt Bayern-parádé, nem volt góleső, hanem az, ami a Wanda Metropolitanoban általában szokott: Kőkemény Atletico és kőkemény harc.

Jó húsz percen át csak kaput el nem találó lövéseket láthattak a tévénézők, amik nagyon nem is voltak veszélyesek. Az első említésre méltó helyzet Yannick Carrasco nevéhez fűződik, a belga szélső Joao Félixtől kapott labdát tűzött jó 20 méterről kapura. Nubelnek nem volt dolga, mert végül a lövés az oldalhálóban halt el, de attól még jó kis bomba volt.

A 26. percben újra rezdült a Bayern hálója, de most nem kívülről, hanem belülről. Joao Félix előzte meg védőjét, amikor Marcos Llorrente középre passzolta a labdát, és kész is a gól, vezetett az Atletico.

A félidő hátralévő részében a Bayern nem tudott lehetőségeket kialakítani, a fiatal Musiala észrevétette magát egy jó lövéssel, de inkább a Matracosok próbálkoztak újra és újra. Félix lövése gyengécske volt, Llorrente meg a kaput nem találta el, úgyhogy a hazaiak egygólos előnnyel vonulhattak a szünetre.

Joao Félix nagyon élt ezen a meccsen, a második félidőben nagy helyzetbe került, de csak a felsőlécet sikerült eltalálnia, pedig Alexander Nubel már verve volt ekkor.

Előre játékban a Bayern igencsak vérszegény teljesítményt nyújtott, szinte végig a spanyolok domináltak a meccsen. És mégis, nem győzelemmel hagyták el a pályát. A brazil Felipe ugyanis a 86. percben buktatta Thomas Müllert, a sértett pedig kiegyenlített.

Furcsa ezt így mondani, de a Bayern B csapata (olyan játékosok voltak pályán, mint Sarr, Arrey-Mbi, Martinez, Musiala és Choupo-Moting) végül egy pontot megmentett a spanyol fővárosban.

Összefoglalás

A tét itt is nagy, az Atleticonak egy iksz is elég a biztos továbbjutáshoz, védekezni meg nagyon tudnak. Elég annyit elmondani, hogy a La Liga eddig eltelt 10 fordulójában 2 gólt kaptak. Kettőt. Tíz meccsen. Nagyon félelmetes mutató ez.

Fel kell kötni a gatyát a Salzburgnak, ha gólt akarnak rúgni ellenük, sőt, győzni akarnak ellenük. Merthogy a gólszerzéssel sincs mostanság probléma, ismét a La Ligát hozom példaként, 21 gólt rúgtak azon a 10 meccsen.

A Salzburg egy nagyon jó kis „iparos” csapat, ahol nincsenek kiemelkedő sztárok, bár Szoboszlai Dominik lassan – szerencsére – tényleg annak hívható, nem is hiszem, hogy a következő szezont ott kezdené meg.

Erejük a csapatjátékban rejlik, abban viszont jók a spanyolok is. Nagyon nehéz döntés, de mivel a Salzburgnak más nem jó, csak a győzelem, így támadni fognak. Ez kétélű fegyver, elsülhet jól és rosszul is. Gólokra számítok ezen a találkozón, 2,5-nél többre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső