Sampdoria – Fiorentina: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 11.
Sampdoria
Teljesítmény:
D V N N V
  • Luigi Ferraris
  • Február 14. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Fiorentina
Teljesítmény:
V D N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai negyedik meccsünk az olasz első osztályú bajnokságból érkezik, igazából két középcsapatról beszélünk, mégis van benne izgalom. Vagy lehet benne izgalom. A két csapattól idén bármi kitelik, szóval így biztosra nem lehet állítani semmit. A Sampdoria – Fiorentina mérkőzésről van szó, azaz két tapasztalt róka, Claudio Ranieri és Cesare Prandelli különcsatájáról.

A két gárda között öt hely – és ugyanennyi pont – a különbség, a violák ebben a szezonban sem tudnak maradandót alkotni. Az olasz átigazolási híreket átvettük, volt azért erősítés mindkét oldalon, meglátjuk hamarosan, hogy ez mennyit jelentett.

Legutóbbi pár meccsüket figyelembe véve nincs látványos javulás, sőt…

Ne is húzzuk az időt, következzen a beharangozó!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Benevento – Sampdoria

Elég nagy pofonokat kapott mostanában Filippo Inzaghi csapata, utolsó öt meccsükből három végződött úgy, hogy Montipo négy-négy gólt kapott. Győzelmet már régóta nem tapasztalhattak, így hát valamennyire a Samp volt a favorit. Azonban nem tudtak elbánni az újonccal Torregrossáék, csak egy döntetlent sikerült kihozni a 90 percből.

A vezetést hamar megszerezték a vendégek, a télen Bresciából igazolt Ernesto Torregrossa lőtt az üres kapuba, de nem figyelt a lesre, ellenben az asszisztenssel, akinek ez a dolga. Jelzett is a játékvezető felé, maradt a 0-0.

Ezt követően Keita Baldé is helyzetbe került (a meg nem adott gól előtt is ő alakította ki a veszélyhelyzetet), Montipo szögletre ütötte az erős löketet.

Az egyik legaktívabb Benevento játékos, Gianluca Caprari került közel a gólhoz egy kontra után, de a kacskaringós lövése mellé szállt.

A második félidőben aztán Caprari ismét helyzetbe került, Lapadula passzát belsőzte a bal kapufa mellé. Mindenesetre, érett a hazaiak gólja, érett Caprari gólja. Nem is kellett sokat várni, hogy ez összejöjjön, a támadó éles szögből vette be Audero kapuját, a kapus azért ebben jócskán benne volt, de a gól az gól, és azt nem kell megmagyarázni…

A gól után még egy nagy helyzete volt a hazaiaknak – amivel lezárhatták volna a meccset -, Gianluca Lapadula Auderoba lőtt. És ez aztán a 80. percben megbosszulta magát, Damsgaard húzott el a jobbszélen, egészen az alapvonalig cipelte a labdát, középre adta, ott Keita Baldé érkezett, megelőzte védőjét, és kiegyenlített.

Filippo Inzaghi csapata megszakíthatott volna egy rossz sorozatot, negyedórán múlt az egész…

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.02.Serie A
fiorentina
1:2
sampdoria
Serie A
2020.02.16.Serie A
sampdoria
1:5
fiorentina
Serie A
2019.09.25.Serie A
fiorentina
2:1
sampdoria
Serie A
2019.01.20.Serie A
fiorentina
3:3
sampdoria
Serie A
2018.09.19.Serie A
sampdoria
1:1
fiorentina
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fiorentina – Inter

Még saját szurkolóik sem várták azt, hogy a Fiorentina meg tudja majd állítani az Intert. Nem is sikerült. Antonio Conte együttese 2-0-s győzelmet aratott, amivel tovább üldözik a városi rivális AC Milant, a Fiorentina pedig egészen a 15. helyig süllyedt.

Mindkét félidőre egy kék-fekete gól jutott egyébként, az első játékrészben Barella, a másodikban Perisic talált be.

A fiatal középpályásnak már a gólja előtt is volt egy nagy helyzete, akkor egy formás akció végén lőhetett kapura, de Dragowski még vetődve hárítani tudott. Ami azonban nem ment tíz méterről, az ment húszról. A 32. percben Alexis Sánchez passzolt, Barella átvette a labdát, megnézte a bal alsót, és oda is lőtte a játékszert. Szép gól volt.

Azért a violák sem hagyták unatkozni Handanovicot, Bonaventura bombáját a szlovén a kapufára lőtte, majd a kipattanóból is megpróbáltak gólt szerezni a hazaiak, de a veterán hálóőr azt is valahogy kivédte.

A második gól már a fordulás után történt, Ivan Perisic volt a gólszerző, de meg kell említeni Achraf Hakimit, aki jól vette észre, hogy üres a horvát csapattárs, és máris 2-0 volt az állás.

Hakimi amúgy jól játszott, az egyik legjobbja volt a meccsnek, kioszthatott volna még egy gólpasszt, nem rajta múlt, hanem Lukakun, aki a ziccert mellé lőtte.

Kényelmes siker volt ez, egy-két villanása volt a Fiorentinának, de messze jártak a győzelemtől, de még a döntetlentől is.

Összefoglalás

Na, lássuk, miből élünk! Első és legfontosabb, a Fio egyik legfontosabb játákosának eltiltása lejárt, most már újra pályán lehet Gaetano Castrovilli, viszont Nikola Milenkovic továbbra is eltiltott, Franck Ribery és Martin Caceres pedig sérültek. Cesare Prandellinek őket kell pótolni, ami azért nem lesz egyszerű feladat.

A Sampnál Manolo Gabbiadini sérülése nagy érvágás, de hát most már ott van Torregrossa, aki tudja őt pótolni.

Az őszi találkozón az Artemio Franchiból elhozták a három pontot Ranieriék, 2-1-re nyertek, a gólokat akkor Quagliarella, Verre ill. Vlahovic szerezték.

Az összmérleg kiegyenlített, döntetlenből van a legtöbb, elég nagy a szórás, nem lehet azt mondani, hogy fixen az egyik, vagy a másik csapat dominál a közös találkozókon.

A tabella ellenére a bukik esélyesebbnek tartják a vendégeket, amit én meglepődve láttam. Arra viszont elég jó esélyt látnak, hogy mindkét csapat betalál, és ezzel egyet tudok érteni. A Samp csak egyszer nem talált be hazai pályán, míg a Fiorentina csak a „nagyok” ellen vallott kudarcot e téren. Ez tehát az egyik tipp, a másik pedig a hazaiak győzelme, a kulcsjátékosok nélkül csak vergődik Prandelli együttese, és hát most is lesz három fontos hiányzó.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső