Sampdoria – Napoli: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 22.
Sampdoria
Teljesítmény:
N D D V N
  • Luigi Ferraris
  • Szeptember 23. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Napoli
Teljesítmény:
N D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Remélem, nem unjátok még az olasz tippeket, mert ma is kaptok belőle kettőt. Ha azt vesszük, hogy a tegnap játszott meccsek mindegyikét eltaláltuk, akkor bízom benne, hogy nagyobb lesz a lelkesedés, még ha kicsit unjátok is most a Serie A-t. A Sampdoria – Napoli mérkőzést követően jön az AS Roma – Udinese, aztán megint elugrunk Spanyolországba, ezt követően pedig már a hétvégi mérkőzésekkel folytatjuk.

A Napoli erősen kezdte az idényt, négyből négyet húztak be az új edző, Luciano Spalletti irányítása alatt. A játék is tetszetős, legutóbb az Udinese otthonában arattak 4-0-s sikert, de megverték a Juventust is az azt megelőző körben.

A Sampdoriának is új vezetőedzője van, Claudio Ranieri távozott, a helyére pedig az a Roberto D’Aversa került, aki anno csodát művelt a Parmával, másodszor viszont már nem tudta megmenteni őket a kieséstől.

A Samp most hétvégén tudta megszerezni első sikerét a 2021/22-es kiírásban, az Empolit sikerült legyőzni, előtte viszont három meccsen csak két pontot szereztek, igaz, nem volt könnyű a sorsolásuk, játszottak az AC Milannal, az Interrel és a Sassuoloval.

Most megint egy nehéz meccs jön számukra.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Empoli – Sampdoria: 0-3

G.: Caputo (2), Candreva

A Sampdoria tehát eddig nyeretlen volt, és az Empoli ellen sem mehettek biztosra, noha az újonc együttes eddig csak egy győzelmet aratott. Igaz, azt a Juventus ellen, Torinóban. A találkozó hőse a nyáron szerződtetett Francesco „Ciccio” Caputo volt, aki egy duplával vette ki a részét a diadalból.

A kezdők:

Empoli:

Vicario – Stojanovic, Ismajli, Luperto, Marchizza – Haas, Ricci, Henderson – Bajrami – Mancuso, Cutrone

Sampdoria:

Audero – Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello – Candreva, Thorsby, Silva, Damsgaard – Caputo, Quagliarella

A mérkőzés előtt a bukik ugyanannyi esélyt adtak a hazaiaknak, mint a vendégeknek, ehhez képest a találkozó elég simán alakult. Bár az első helyzetet az Empoli hagyta ki, pontosabban Mancuso, és nem kihagyta, hanem Audero kapus remekül védett. A Samp portása képes hatalmas védésekre, most azért nem kellett emberfelettit nyújtania, de kétségtelenül nagy bravúr volt.

Ezután aktivizálta magát a Sampdoria, Antonio Candreva betörése után a rövid sarkot vette célba, Vicario azonban hárított. A kapus a védőket korholta, Fabio Quagliarella meg Candrevát, való igaz, passzolhatott volna a szélső lövés helyett.

A 31. percben viszont passzolt. Ő ugratta ki Ciccio Caputot, aki egyből begurította a labdát a kapuba. Ezt követően két kezét feltette, nem örült a góljának, hiszen még a Sassuolos korszak előtt két szezont lehúzott az Empolinál, 43 gólt szerzett két szezon alatt.

A kölcsöncsatár, azaz Caputo az első félidőben rúghatott volna még egyet, Qugliarella labdájával törhetett kapura, de Vicario lábáról kipattant a játékszer.

A második félidőben is folytatódott a Sampdoria nyomása, Mikkel Damsgaard okos lövését is Vicario állította meg, Caputot meg a felsőléc. De mindig nem lehet szerencséje az Empolinak sem, az 52. percben Bereszynski passza után Caputo csinált egy biciklicselt, majd a jobb alsóba lőtte a labdát. Vicario egyébként ebbe a lövésbe is belekapott, de itt ennél többet nem tudott tenni.

A végén még Antonio Candreva is csavart egy szép gólt, aminél a repülő Vicarionak esélye sem volt, több találat nem született a mérkőzésen.

Az Empoli háromgólos hátránya után tudott helyzeteket kidolgozni, Andrea Pinamonti kétszer is bevehette volna a kaput, ám maradt a 0-3. Ezúttal a Sampdoria úgy játszott, ahogy azt elvárjuk egy olyan csapattól, amelyben ilyen játékosok futballoznak, az Empoli egyszerűen képtelen volt tartani a Caputo – Candreva – Quagliarella triót.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.11.Serie A
sampdoria
0:2
napoli
Serie A
2020.12.13.Serie A
napoli
2:1
sampdoria
Serie A
2020.02.03.Serie A
sampdoria
2:4
napoli
Serie A
2019.09.14.Serie A
napoli
2:0
sampdoria
Serie A
2019.02.02.Serie A
napoli
3:0
sampdoria
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Udinese – Napoli: 0-4

G.: Osimhen, Rrahmani, Koulibaly, Lozano

A Napoli azok után utazott Udinébe, hogy volt egy körük Angliában, a Leicester otthonában. Mondhatjuk, hogy eltékozoltak egy győzelmet, 2-0-s előnyről álltak fel a rókák, a végeredmény pedig 2-2 lett. A kérdés az volt a hétfő esti mérkőzésen, hogy a Napoli az élre ugrik-e, győzelem esetén ez száz százalék volt.

A kezdők:

Udinese:

Silvestri – Becao, Nuytinck, Samir – Molina, Arslan, Walace, Pereyra, Stryger Larsen – Deulofeu, Pussetto

Napoli:

Ospina – Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mario Rui – Fabian Ruiz, Anguissa, Elmas – Politano, Osimhen, Insigne

A bajnokság elején úgy látszott, az Udinese kiheverte, hogy a csapat vezére, Rodrigo De Paul elhagyta a csapatot és az Atletico Madridhoz igazolt. Veretlenül álltak egy döntetlennel és két győzelemmel, most viszont beleszaladtak a nagykésbe, a Napoli négyet vágott nekik hazai környezetben.

A mérkőzés nagyjából sima volt, szegény Silvestrit nagyon megmozgatták a kékmezesek. Lorenzo Insigne, aki a szokásos művelete végén – a szélről indul, befelé húz, majd megpróbálja a labdát elcsavarni a hosszúba – tette próbára a kapust először, de a második alkalommal, kapitulált a portás. Mario Rui hosszú indításával lépett meg az apró szélső, a kifutó Silvestri felett átemelte a labdát, majd valahol a gólvonal környékén Victor Osimhen még biztos, ami biztos belekapott, így került a játékszer a hálóba. A gólt pedig a nigériainak adták.

Percekkel később Fabian Ruiz távoli bombája jött ki a jobboldali kapufáról, kinézett egy tisztes verés a hazaiaknak…

A 35. percben egy nagyon szép szabadrúgás-kombináció után lőtte a Napoli a második gólt. Bár kétségtelen, hogy Koulibaly nem gólpasszt akart adni, hanem kapura lőni, de pont így lett az tökéletes Amir Rrahmani számára, aki közelről a hálóba fejelt.

Mindenesetre a gól összejött Kalidou Koulibalynak is, a középpályás az 52. percben ragasztott hatalmas gólt Silvestri hálójába, a kegyelemdöfést pedig Herling Lozano adta meg, a játékidő végefelé csavart a bal felsőbe.

Szépségdíjas gólokkal verték meg az Udineset egy nagyon sima meccsen, a négy kapott gól a hazaiak számára hízelgő…

Összefoglalás

A sérülteket böngészve láttam, hogy Roberto D’Aversának csak egyetlen játékost kell nélkülöznie, Manolo Gabbiadinit, a másik oldalon viszont jóval hosszabb a lista. Alex Meret mellett Diego Demme, Stanislav Lobotka, Faouzi Ghoulam és Dries Mertens sem elérhető. A belga játékos nagyon régen került partvonalon kívülre, kérdés, hogy lesz-e még olyan állapotban, mint mikor ő vitte hátán a Nápolyt.

Az eddigi meccsek alapján elmondható, hogy a vendégek bekezdtek, viszont a Sampdoria is ébredezni látszik, ezért ez egy izgalmasnak ígérkező találkozó lesz.

Főleg, ha a múltból indulunk ki, gólnélküli meccset ez a két csapat időtlen idők óta nem játszott (na jó, 2013-ban…). A meccseket rendre a dél-olaszok nyerik, a Samp 2018. szeptemberében tudott hazai pályán diadalmaskodni, az azóta lejátszott öt meccset zsinórban behúzta a Napoli.

Ez valószínűleg most is így lesz, nagy formában Spallettiék, de a Sampot sem kell feltétlenül leírni. Mi mindenképp azt gondolnánk, hogy nehezebben adják majd a bőrüket, mint az Udinese, ez pedig gólokban is meg fog nyilvánulni.

Így a mai nap első tippje az, hogy a Sampdoria – Napoli találkozón mindkét együttes a hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső