Sampdoria – Parma: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 20.
Sampdoria
Teljesítmény:
N D V N V
  • Luigi Ferraris
  • Május 22. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Parma
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Talán csak ideiglenesen, de el kell búcsúznunk egy számomra, számunkra szimpatikus csapattól. A Parma együttese tavaly remekül szerepelt, idén viszont csak bukdácsoltak. Lehet keresni az okokat, lehet hibáztatni az elnököt, amiért először elküldte Roberto D’Aversát, lehet hibáztatni a játékosokat, lehet hibáztatni Fabio Liveranit. De igazából teljesen mindegy… A lényeg, hogy jövőre már csak a másodosztályban találkozhatunk majd velük.

A Sampdoriával viszont jövőre is, ők bebiztosították magukat a középmezőnyben, Claudio Ranieri csapata már nem lehet sem jobb, sem rosszabb, mint nyolcadik.

A vendégek borzasztó sorozatot zárhatnak, előfordulhat, hogy a Serie A-t zsinórban tíz vereséggel zárják. Bármennyire is szomorú, de teljesen jogosan estek ki, holott lehetett bízni abban, hogy majd D’Aversa újra csodát csinál, ahogy már tette ezt ezzel a klubbal. Nem tette.

Kíváncsian várom, hogy az együttest mennyire szedik szét, mennyire gyengül meg. Vissza tud-e jutni azonnal vagy hosszabb kaland vár rájuk a másodosztályban?

Mai utolsó bajnokink a Sampdoria – Parma mérkőzés.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Udinese – Sampdoria

Mindkét csapatot többször dicsértem a szezon során, számomra szimpatikus focit játszottak, de ez a meccs annyira nem volt színvonalas.Többnyire gyengécske lövésekkel tartották edzésben a másikat, ezek jó része kaput sem talált, vagy nagyon könnyen hárították a kapusok.

Az első félidőből nem is tudok kiemelni semmit, amire külön fel kellene hívnom a figyelmet, vagy meg kellene említeni, eléggé színtelen volt a játék.

A második félidő is így kezdődött, és sokáig megint ezek a gyenge távoli kísérletek domináltak, majd jött Rodrigo De Paul. Az irányító, aki több nagycsapat érdeklődését felkeltette megint megmutatta, hogyan is űzi ő ezt a játékot. A brazil saját térfeléről indult meg két Samp-játékost is lerázott magáról, akit kellett, azt kicselezett, majd már a tizenhatoson belül találta magát. Szinte kifacsarodott testtel lőtte el a labdát, és egyrészt a mozdulat sem volt az igazi, másrészt el is fáradhatott, így Audero nagyon könnyedén húzta magához a zsákmányt.

Nagyon egygólos meccs volt ez, tudni lehetett, hogy aki először betalál, az viszi a jackpotot. Ez a csapat végül a Sampdoria lett. Egy nagyon szerencsétlen szitu végén Bonifazi kezén landolt a labda, a bíró pedig közel állt, látta, mi történt, azonnal a tizenegyespontra mutatott.

Fabio Quagliarella, a nagy öreg állt a labda mögé, nagy erővel rúgta szét a kapu bal oldalát, Musso jobbra vetődött.

A találat két perccel a rendes játékidő vége előtt született, de még a hosszabbításra is maradt izgalom. Audero hatalmas védése után Quagliarella lőhette volna meg második gólját… De nem tette, maradt a 0-1.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.24.Serie A
parma
0:2
sampdoria
Serie A
2020.07.19.Serie A
parma
2:3
sampdoria
Serie A
2019.12.08.Serie A
sampdoria
0:1
parma
Serie A
2019.08.10.Barátságos Mérkőzés
parma
2:1
sampdoria
Barátságos Mérkőzés
2019.05.05.Serie A
parma
3:3
sampdoria
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Parma – Sassuolo

Élnek még a Sassuolo európai kupaálmai, az utolsó fordulóban fog eldőlni, hogy ők vagy az AS Roma indulhat a Konferencia-ligában. Ehhez az álomhoz kellett az, hogy a Parma otthonában nyerni tudjanak.

Elképesztő sérüléshullám söpör át a Parmán, 14 játékosukra nem számíthatott Roberto D’Aversa.

A tiszta feketében játszó hazaiak veszélyeztettek először, egy remek akció végén Simon Sohm lőhetett 12 méterről, teljesen üresen, de kissé rosszul találta el a játékszert, ami így kapu mellé pattogott.

A másik oldalon is volt szép akció, főhőse Jeremie Boga volt. Egy szögletet végeztek el kicsiben, majd feltették az oktató CD-t, és csiki-csukiztak a Parma játékosaival. A kényszerítő végén Boga lőtt, de egyenesen Sepébe.

A meccs 24. percében Domenico Berardi is óriási helyzetbe került, de Sepe ezt is hárította. Viszont a kipattanóra rárontó Raspadorit becsúszva Busi állította meg, méghozzá szabálytalanul. Berardi ezúttal átadta a büntető elvégzésének lehetőségét, most a körüludvarolt Manuel Locatelli végezte el, hibátlanul.

Hét perc múlva már újra döntetlen volt az állás, a veterán Bruno Alvés egész karrierjének egyik legszebb gólját szerezte. A védő egy oldalról elvégzett szabadrúgás miatt futott fel, a Sassuolo lescsapdája finoman szólva is csődöt mondott, a portugál pedig szép mozdulattal, kapásból emelt Consigli kapujába.

A második félidőben már kevesebb – konkrétan nulla – sikerélménye volt a hazaiaknak, a Sassuolo itt keményen fogta a gyeplőt, és Maxime Lopez szép kísérlete még ugyan nem ment be, de Gregoire Defrel percekkel később egy kiváló mozdulatot követően újra a vendégek kezébe adta a három pontot. Amit nem eresztettek ki, sőt Jeremie Boga is betalált, így a Parma zsinórban kilencedik vereségét szenvedte el.

Rengeteg a sérültjük, de ez akkor is nagyon kemény mérleg…

Összefoglalás

És a sérültek száma nem csökken. Ráadásul fontos játékosok is kiestek, gondolok itt a télen szerződtetett Dennis Manra, de Karamoh, Iacoponi, Pezzella, Kucka, Gagliolo és Inglese sem lehet ott a társakkal, és közel sem soroltam fel mindenkit.

Ekkora gond nincs a Sampnál, ott csak Adrien Silva, Gastón Ramirez és Lorenzo Tonelli fognak hiányozni.

A Parma tényleg méltatlan körülmények között távozik, most már a Crotone is megelőzte őket, ergo utolsó helyen állnak, és valószínűleg ott is maradnak.

Nem tudom azt elképzelni, hogy akár egy tartalékosabb Samp ellen is lehetne esélyük. Csapatnyi hiányzó, rossz morál, egy mentálisan szétzuhant gárdáról beszélünk.

És bár nem olyan régen – 2019. decemberében – a Parma nyert a Luigi Ferrarisban, az azért teljesen más tészta volt.

Én nem is húzom az időt, még vár ránk ma tipp, szóval a lényeg a következő: Várom vissza a Parmát, de szombaton este azt hiszem, hogy vereséggel köszönnek el a Serie A-tól.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső