Sampdoria – Udinese: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 14.
Sampdoria
Teljesítmény:
V N V V N
  • Luigi Ferraris
  • Január 16. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Udinese
Teljesítmény:
V D V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Befejezésül Olaszországba hívlak át titeket, szombaton rendezik a Sampdoria – Udinese meccset, mi pedig megpróbáljuk kitalálni a megfelelő tippet ehhez a mérkőzéshez. A Sampdoria jól kitolt velem legutóbb, az Inter legyőzése után számítottam arra, hogy a jóval szerényebb tudású Spezia nem okoz majd gondot Claudio Ranieri csapatának, de tévednem kellett. Az újonc 2-1-re győzte le Quagliarelláékat.

Az Udinese sokáig jól tartotta magát a Napoli ellen, úgy tűnt, legalább egy pontot elcsíphetnek Gattusoéktól, de végül a hosszabbításban megtörtek, a nápolyiak pedig végül győzelemmel utazhattak haza.

A vendégek az utóbbi öt meccsükön nem tudtak nyerni, így jó esély ez a Samp számára, hogy az Inter legyőzése után újra győzelemnek örülhessenek, bár a fogadóirodák úgy gondolják, hogy az Udinese egy fokkal esélyesebb.

Lessünk be a felekhez, és nézzük meg, miért gondolják ezt így a bukik.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Spezia – Sampdoria

Hatalmas vendég lehetőséggel indult a mérkőzés, Morten Thorsby és Balde Keita marakodtak egy labdáért az ellenfél ötösénél, végül előbbi lőtt kapura, ezt Provedel lábbal hárította, majd a kipattanóval Keita is megpróbálkozott, az ő lövése viszont fölé szállt. Nagy helyzet volt, de a csapattársak nem igazán értették meg egymást.

A másik oldalon viszont rögtön az első helyzetből gól született: A 20. percben egy beívelést fejelt középre a társaknak Chabot, ez a fejes pedig tökéletes volt Terzi számára, ő is a fejét használta, és bár Audero beleért a labdába, védeni már nem tudott. A csapatkapitánya góljával szerzett tehát vezetést az újonc, akik az előző körben a Napoli együttesét verték hátrányból 2-1-re.

Négy percig tartott a vezetés, ekkor Jankto ívelt a túloldalon érkező Antonio Candreva elé, aki kapásból bombázott Provedel kapujába. Egyébként az egész akció a Samp tizenhatosától indult, és a későbbi gólszerző indította útjára a labdát, majd egy nagy sprintet kivágva be is fejezte azt.

A fordulás után ismét a hazaiak szereztek vezetést, Thorsby lökte fel Pobegát a tizenhatoson belül, a bíró pedig nem kérette magát, a sípjába fújt és tizenegyest ítélt. A Napoli ellen is bejött, hogy M’Bala Nzola végzi el a büntetőt, és most is bejött. Audero a sarkot eltalálta, de még egy kéznyivel hosszabb kar kellett volna, hogy ezt a jól helyezett lövést eltalálja.

Ez volt amúgy a francia 9. találata a bajnokságban, ehhez 13 mérkőzésre volt szüksége. Ha így folytatja, a következő évet már nem a Speziánál kezdi meg…

Egyenlíthetett volna Thorsby és Yoshida is, de a norvég jó helyzetben eltörte a labdát, a japán fejese meg pár centivel elkerülte a kaput.

Zsinórban másodszor nyert a Spezia, ebben az idényben még nem történt olyan, hogy két egymást követő mérkőzést is behúztak volna Nzoláék.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.12.Serie A
udinese
1:3
sampdoria
Serie A
2019.11.24.Serie A
sampdoria
2:1
udinese
Serie A
2019.01.26.Serie A
sampdoria
4:0
udinese
Serie A
2018.08.26.Serie A
udinese
1:0
sampdoria
Serie A
2018.02.25.Serie A
sampdoria
2:1
udinese
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Udinese – Napoli

Kellemetlen veresége után a Napoli számára kötelező volt a győzelem az Udinese otthonában, de a kötelező győzelmek néha nagyon izzadtságszagúak tudnak lenni. Így történt ez most is, mert bár a meccs első 25 perce a vendégeké volt, az Udinese szép lassan felvette a tempót és méltó ellenfele lett Gennaro Gattuso csapatának.

A vezetést Lorenzo Insigne szerezte meg, többször mondtam már mostanában, hogy a támadónak a befejezésekkel meggyűlik a baja, most tizenegyesből nagyon pontos volt. Az esetet egyébként az előzte meg, hogy Lozanot Bonifazi rúgta fel belül a tizenhatoson. A játékvezető mindenestre videón is visszanézte az esetet, pedig ennél tisztább tizenegyest nem sokat látni. Na, mindegy is, Insigne középmagasan lőtt Musso kapujába.

A gól után Musso kétszer hatalmas bravúrt mutatott be, itt könnyedén elmehetett volna a meccs, de az udineiek hálóőre mindkét esetben a helyén volt.

Az egyenlítés a 27. percben történt, Amir Rrahmani egy teljesen ártalmatlan szituációban hibázott. Hátul passzolgattak a vendégek, Rrahmani Meret felé passzolt, de túlságosan röviden, Kevin Lasagna lecsapott a labdára, elhúzta Meret mellett és az üres kapuba gurította a játékszert. Nagy hiba volt ez a koszovóitól, Gattuso a félidőben le is kapta a védőt és Mario Ruit küldte a pályára.

A második félidőben mindkét csapatnak voltak helyzetei, a hazai oldalon Styge Larsen és Kevin Lasagna, a túloldalon Zielinski és Insigne hibáztak ziccert.

A slusszpoén viszont nem maradt el, a hosszabbításban Mario Rui szabadrúgását Tiemoue Bakayoko kapuba fejelte, így a vendégek végül mindhárom pontot megszerezték.

Az Udinese nem játszott rosszul, sőt…

Összefoglalás

Rossz hír a hazaiak számára, hogy Jakub Jankto összegyűjtötte az öt sárga lapját, így ezt a találkozót kihagyni kényszerül. Az sem túl jó, hogy Gabbiadini még mindig nem épült fel, Alex Ferrari sem bevethető.

Az Udinese csapatánál már hosszabb ez a lista, a legfontosabb hiányzók közé tartozik Gerard Deulofeu, Fernando Forestieri és Ignacio Pussetto.

Nagyot mentek a vendégek a Napoli elleni meccsen, De Paul remekül szervezi a játékot, gólokkal is kiveszi a részét a sikerekből, szóval lehet rá számítani.

A Sampnál Antonio Candreva játszik mostanában jól, zsinórban második meccsén szerzett gólt.

Nagyon gyakori, hogy a két fél betalál a másiknak, a legutóbbi szezonban mindkét meccset a Sampdoria nyerte, egyszer 2-1-re, utána pedig 3-1-re.

Alapból őket favorizálom, a fogadóirodák oddsai ellenére, azonban most inkább arra fogadok, hogy mindkét csapat szerez gólt. Ritka az, amikor nem tudnak betalálni az ellenfélnek, az utóbbi öt-öt meccsükből ez csak egyszer fordult elő.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső