Sassuolo – AS Roma: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 01.
Sassuolo
Teljesítmény:
V N V D D
  • Mapei
  • április 03. 15:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
AS Roma
Teljesítmény:
V N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Igazi csemege. Legalábbis ebben reménykedünk a Sassuolo – AS Roma találkozó előtt. A Roma még nagyban küzd azért, hogy legalább az Európa Liga indulás meglegyen (a rosszabb forgatókönyv az, hogy a 6. helyen végeznek és akkor csak az EKL indulás jön össze; a legrosszabb meg az, hogy egyik sem), míg a zöld-feketék eléggé le vannak maradva ettől, a „szokásos” nyolcadik helyről várják a folytatást.

Mi nagyon szeretjük a Sassuolo játékát, főleg a csatáraik, a támadó futballjuk miatt, de ebből a szempontból a Romának sincs oka szégyenkezni.

Két olyan csapat feszül tehát egymásnak, akik inkább a támadásokat helyezik előtérbe, az pedig mindig egy jó mérkőzéssel kecsegtet. Ellentmond ennek az, hogy őszi meccsükön a Stadio Olimpicoban egy uncsi 0-0 lett az eredmény.

De örök optimisták vagyunk, szóval ne is húzzuk az időt és kezdjük a mai harmadik olasz bajnoki meccsünket!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Torino – Sassuolo

Ezt a mérkőzést utólag pótolták, pár hete derült ki, hogy a Torino több játékosa kapta el a koronavírust, emiatt pedig az aktuális mérkőzésük elhalasztását kérték a szövetségtől, akik természetesen engedélyezték ezt. Más kérdés, hogy a második halasztásukra már nemet mondtak a Lazio ellen, de az egy teljesen másik történet.

Március 17-én pótolták tehát a találkozót, és egy igencsak tüzes hangulatú mérkőzésen végül a bikák 3-2-re tudtak nyerni. Nagy szó ez, hiszen Davide Nicola együttese a bennmaradásért vív ádáz harcot, míg a Sassuolo közel van az élmezőnyhöz. Sőt, az élmezőny tagjának mondhatják magukat.

Az első félidő embere Domenico Berardi, a vendégek csapatkapitánya volt. Ő szerezte meg a vezetést a Sassuolo számára a 6. percben, miután egy szép összjáték végén – Djuricic – Caputo – Berardi volt a labda útja – kapásból bombázott a kapu közepébe, Sirigu pedig nem tudott védeni.

Kerek fél órával később ismét a szélső villant, ezúttal Jeremy Toljan beadását zúdította rá, Sirigu lábai között talált utat a labda.

Érdekesség, hogy az első félidőben három kapura lövési kísérlete volt a vendégeknek, abból kettő végződött góllal, a Torino viszont négyszer annyi próbálkozás alatt egyszer sem talált a kapuba.

A Torino legszebb helyzetét Andrea Belotti hajtotta végre, Ansaldi beadását ollózta kapura, de az oldalhálóban elhalt a kísérlet.

A szünet után egy kicsit elkényelmesedtek De Zerbi fiai, a Torino pedig küzdött és ment előre. Consigli többször is nagy védést mutatott be, de a hajrában már ő is tehetetlen volt: Simone Zaza szépített.

És jött a slusszpoén meg a slusszpoén extra: A 87. percben Gojak távoli bomgája Obiangon változtatott irányt, és ezt még Consigli ugyan kiütötte, de a kapu előtt kószáló Rolando Mandragora valahogy beügyeskedte a Torino egyenlítő gólját.

A 92. percben pedig újfent Simone Zaza villant, ezúttal fejjel, és megszerezte a bikák győztes gólját. AZ egész kispad megrohamozta a gólszerzőt, és okkal tették: A bennmaradás szempontjából nagyon fontos volt ez a fejes.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.06.Serie A
roma
0:0
sassuolo
Serie A
2020.02.01.Serie A
sassuolo
4:2
roma
Serie A
2019.09.15.Serie A
roma
4:2
sassuolo
Serie A
2019.05.18.Serie A
sassuolo
0:0
roma
Serie A
2018.12.26.Serie A
roma
3:1
sassuolo
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AS Roma – Napoli

Fontos rangadót bukott a Roma, nagy csatában voltak/vannak a Napolival az ötödik helyért, illetve még azért megvan a sansz, hogy mindketten előrébb végezzenek.

A Stadio Olimpicoban azonban ezúttal Gennaro Gattuso és fiai voltak az urak, közülük pedig Dries Mertens emelkedett ki.

Az első helyzet a farkasoké volt, Edin Dzeko gyengécske lövését azonban simán kivédte David Ospina.

A másik oldalon Piotr Zielinski lőhetett egy római labdavesztés után, de ez sem volt a legerősebb vagy legpontosabb löket, mellé ment a lengyel próbálkozása.

Nem úgy Dries Mertens szabadrúgása. A belgának nincs jó szezonja, rengeteget volt kénytelen sérülés miatt kihagyni, most viszont a 27. percben nagyon okosan csavarta be a labdát a kapu bal oldalába. Ez volt Mertens 100. gólja a Napoli színeiben. Hét perccel később összejött a 101. is, egy gyönyörű akció végén Matteo Politano hozta kihagyhatatlan helyzetbe a szélsőt, 0-2.

Cristante még a félidő vége előtt szépíthetett volna, de Ospina a helyén volt.

A második félidő már sokkal visszafogottabb volt, és Paulo Fonseca hiába próbált meg cserékkel frissíteni a csapat előre játékán, ezúttal semmi nem sikerült. A legközelebb Lorenzo Pellegrini járt a gólhoz, a kapufa azonban megakadályozta az olasz támadót a gólszerzésben…

Összefoglalás

No, tehát van itt nekünk egy őszi 0-0-s meccsünk, előtte viszont nem volt gólaszály, zsinórban kétszer játszottak 4-2-es mérkőzést a csapatok. Először a Roma nyert ilyen arányban, aztán a Sassuolo viszonozta a kölcsönt. Szép dolog volt tőlük.

A zöld-feketék a Mapeiban nem remekelnek, mindössze – ha a hazai tabellát nézzük -, a 12. helyen vannak, de a Roma sem teheti ki a vitrinbe az idegenbeli teljesítményét.

Az örökmérlegre is kukkantsunk rá egy kicsit! Csak azért akartam kitérni rá mindenképp, mert a Sassuolonak az az egy 4-2-es győzelme van a történelme során a rómaiak ellen. A farkasok nyolcszor nyertek, és van emellett hat döntetlenjük is.

Úgy érzem, meglehet a második. Az AS Romát ugyanis elkapta egy sérülés-örvény, és nagyon fontos játékosok estek ki: Jordan Veretout, Henrikh Mkhitaryan, Chris Smalling, Bryan Cristante és Marash Kumbulla is. Utóbbi három játékára talán van esély… Ja, és az eltiltottakat el is felejtettem: Nem játszhat Ibanez és Villar sem.

A Sassuolonál is vannak problémák: Ciccio Caputo Domenico Berardi és Kaan Ayhan is a napokban sérültek meg, utóbbi a koronavírust kapta el.

Nem lesz egyszerű meccs, de a több hiányzó miatt most a hazaiak mellett teszem le a voksom, ami – tudom, én is tudom – kockázatos vállalás, de kockázat nélkül nincs győzelem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső