Sassuolo – Benevento: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 09.
Sassuolo
Teljesítmény:
D V N D N
  • Mapei
  • December 11. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Benevento
Teljesítmény:
D D N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy talján kalanddal zárjuk a mai napot tipp szempontból, a Sassuolo – Benevento mérkőzés következik. Nem titok, hogy számomra a Sassuolo egy nagyon szimpatikus csapat, gyakran írok róluk és gyakran tippelem a győzelmüket. Ennek pedig az az oka, hogy ritka szerethető futballt játszanak, üde meglepetés, főleg az olasz bajnokságban. Ezúttal az újonc Benevento lesz az ellenfél tehát, akik nemrég már megjárták a Serie A-t, de azzal a lendülettel mentek is vissza a másodosztályba. Most jobban szerepelnek, 10 fordulót követően a 13. helyen állnak, azt hiszem, ezzel a szezon végén bőven kiegyeznének.

Na, de van-e esélye egy Beneventonak a Mapei stadionban? Meglátjuk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

AS Roma – Sassuolo

Ismét egy olyan 0-0-s döntetlen, amin minden volt, mi szem-szájnak ingere, de gól az épp nem. Vagyis, hogy teljesen pontos legyek megadott gól nem. Piros lap, két VAR által elvett gól. Szóval, van miről beszélni.

Kezdjük azzal, hogy jutott el Pedro a kiállításig. Két ostoba – bocs, tényleg nem tudok jobb szót – szabálytalanságból két sárgát hozott össze. Előbb a 11. percben nyakon rúgta Berardit, és bár véletlen volt, labdára irányult a mozdulat, kapott egy sárgát. Oké, egy meccsen előfordul az ilyen, menjünk tovább.

A 41. percben viszont már nettó butaságot csinált a rutinos spanyol. Maxi López indult meg a félpályán és bár többségben voltak a fehérmezes hazaiak, nem kellett volna faultolni a középpálya közepén az argentint. Kitalálhattátok, a bűnös megint Pedro volt, mehetett is zuhanyozni. Azért hívtam ostoba faultnak, mert tudhatta volna, hogy a megmozdulása sárga lapot fog eredményezni. Egy rutintalan fiataltól ezt elnézi az ember, de egy ilyen tapasztalt rókától…

Még mindig az első félidőben járunk, amikor hálóba talál a Roma, de Henrikh Mkhitaryan találatát szabálytalanság előzte meg (Dzeko rúgta fel a Sassuolo menteni igyekvő védőjét), maradt a 0-0.

Fordulást követően is a Roma volt aktívabb, nem igazán látszott az emberhátrány, Dzeko ezúttal a kapufát találta el közelről, ezt is megúszták a hazaiak.

Jöjjön a második meg nem adott gól története: Traore és Haraslin állt be a 73. percben, két perc múlva pedig az ő összjátékuk hozta össze a Sassuolo gólját. Haraslin csodálatos tekerése azonban mit sem ért, mert épp egy ici-picivel előrébb járt a védőjénél. Jogos, valóban les volt.

Nem született tehát gól, és ez furcsa, a Sassuolotól többet vártam, pláne a kiállítás után.

Előző meccs eredménye
2018.04.15.Serie A
sassuolo
2:2
benevento
Serie A
2017.11.19.Serie A
benevento
1:2
sassuolo
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Parma – Benevento

Úgy tűnik, ma ilyen napom van, megint egy döntetlen, megint nem fogok tudni gólokról beszámolni, ugyanis ez a mérkőzés is 0-0-val zárult.

Hogy meglepetés-e? Szerintem igen, a Parma jobb csapat, mint a Benevento. De ez most a pályán, az eredményben ez most nem igazán mutatkozott meg. Az első játékrész két-két helyzetet hozott, egyik sem volt azonban akkora lehetőség, hogy felugrottak volna az emberek a székükből. Busi lövése az oldalhálóban landolt, Kurtic próbálkozása azért lett veszélyes, mert megpattant egy védő lábán – így lett szöglet belőle -, a másik oldalon meg Lapadula veszélyeztett kétszer, ezekből sem lett gól.

A második félidőben is ez ment tovább, egy helyzet itt, egy helyzet ott, az eredményt azonban ezek nem befolyásolták. Talán már elfáradtam, hogy gólnélküli meccsekről írjak nagy lelkesedéssel, talán valóban olyan meccs volt ez, ahol már előre elrendeltetett az, hogy nem születik gól.

Ezzel a döntetlennel a Benevento immáron három mérkőzés óta veretlen.

Összefoglalás

A hazaiak mérlege hazai pályán nem túl bizalomgerjesztő, illetve az elmúlt két meccsük is hagy kívánnivalót maga után. 3-0-s nagyon sima vereség az Inter ellen, majd jött ez a 0-0 a Farkasokkal szemben. Ja, és a hazai forma: 1 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség.

Azt szerettem az elmúlt szezonban leginkább a Sassuoloban, hogy gólra törően játszottak, nagyobb hangsúlyt fektettek a támadásokra. Ehhez az „eszközeik” is megvoltak, Caputo és Berardi zsákszámra termelték a gólokat. Előbbi 21 bajnoki találattal, utóbbi 14-gyel zárt. Most viszont mintha kicsit megakadt volna a lemez.

A Beneventonál Filippo Inzaghi egyértelműen erősebb csapatot rakott össze, mint akik nemrég itt szerepeltek, a Serie B-t is utcahosszal nyerték, nem csoda tehát, hogy a középmezőny tagjai. Legjobbjuk határozottan Lapadula, aki tavaly még a Leccét akarta hozzásegíteni a bennmaradáshoz. Sikertelenül.

Nem kíméli a hazai csapatot a sérüléshullám sem, természetesen Francesco Caputo kiesése a legnagyobb probléma, de Defrel jól tudná őt pótolni. Csak épp ő is sérült. Mellettük Chiriches játékára nem számíthat majd De Zerbi, és Consigli kapus is összeszedett valami vírust. Ha jók az infóim, szerencsére nem a koronát.

A másik oldalon sem rövid a sérült-lista: Iago Falque, Viola és Volta után Maggio, Caldirola és Moncini is kiesett.

Szóval a helyzet nem egyszerű. A Sassuolo problémáját most inkább abban látom, hogy tavalyhoz képest kevés gólt rúgnak. Raspadori nem annyira termékeny, mint Caputo, mögötte hiába játszanak olyan játékosok, mint Berardi, Djuricsics, Haraslin vagy Boga.

De úgy érzem, hogy meg fog szakadni a rossz sorozat, a Benevento védelme nem annyira erős, hogy állja a sarat ezekkel a játékosokkal szemben. Idegenbeli teljesítményük átlagos, ahogy a csapat, ez is a középmezőnyben szerepel. A fogadóirodák is egyetértenek velem, itt Sassuolo győzelem várható.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső