Sassuolo – Bologna: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 21.
Sassuolo
Teljesítmény:
D N D D N
  • Mapei
  • December 22. 16:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bologna
Teljesítmény:
V V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma is jelentkezünk újabb tippekkel a hétközi fordulóból, de közben az ünnepekre is készülődni kell, így ma négy mérkőzéssel találkozhattok a blogon. Két meccset választottam az olasz bajnokságból, egyet a spanyolból, egyet pedig a franciából. Mind a négy jónak ígérkezik, bízunk abban, hogy a pénztárcánk vastagsága is nőni fog.

Az első találkozót a Serie A-ból hozzuk, ez lesz a Sassuolo – Bologna találkozó. Míg a hazaiak elkapták a fonalat (ha nevezhetjük annak azt, hogy hat mérkőzés óta veretlenek, de közben becsúszott mondjuk egy Spezia elleni 2-2 is), a vendégek pedig épp kiengedtek, három mérkőzés óta nem tudnak nyerni, a Fiorentina után a két torinói együttes, a Torino és a Juventus is legyőzte őket.

A tabellán egymást követik, ugyanannyi pontot gyűjtöttek, Alessio Dionisi csapata a 11., és ebből kitalálhattátok, hogy Sinisa Mihajlovic együttese a 12. pozíciót foglalja el.

Rendkívül rosszul kezdtek a zöld-feketék, nagyon látszott Roberto De Zerbi hiánya, viszont az új mesterrel egyre jobb és jobb a csapat, ezt bizonyítja, hogy jönnek végre az eredmények is. Lőtt és kapott gólok számában is az élbolyhoz tartozik a Sassuolo, nem mondhatni, hogy unalmas meccseket játszanának idén…

A Bologna ellen a cél egyértelműen a győzelem, de azért Barrowék ebbe bele fognak szólni. Kezdjünk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fiorentina – Sassuolo: 2-2

G.: Vlahovic, Torreira ill. Scamacca, Frattesi

Nem tudom megmondani, hogy ennek az egy pontnak örülhetnek-e a Sassuolonál. A meccs képét tekintve a hazai környezetben játszó Fiorentina sokkal aktívabb volt, sokkal több helyzetet dolgoztak ki, ám mégiscsak kétgólos előnyt tékozoltak el a zöld-feketék. Plusz, egy darabig még emberelőnyben is játszhattak, de a végső csapást nem tudták bevinni. A veretlenségi sorozat folytatódik, mintha kezdene magára találni Alessio Dionisi csapata…

A kezdők:

Fiorentina:

Terracciano – Odriozola, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi – Bonaventura, Torreira, Maleh – Callejon, Vlahovic, González

Sassuolo:

Consigli – Toljan, Chiriches, Ferrari, Kyriakopoulos – Frattesi, Lopez, Traoré – Berardi, Scamacca, Raspadori

Egyáltalán nem okozott csalódást a két együttes összecsapása, hiszen két támadó focit játszó csapat feszült egymásnak, bíztunk azért benne, hogy láthatunk helyzeteket és gólokat. És ez így is történt.

Az első lehetőséget a hazaiak hagyták ki, Nico González fejjel játszott a Sassuolo védelem mögé, Lucas Torreira érkezett, és kapásból bombázott kapura. A lövést Andrea Consigli védte, a kipattanót pedig Martinez Quarta fejelte fölé.

Fél óra telt el a meccsből, amikor egy rövidzárlat miatt a Fiorentina kétgólos hátrányba került. A 32. percben Frattesi passza után a tizenhatos előtt álló Gianluca Scamacca lőtt a jobb alsóba. A Sassuolo határozottan megtalálta Ciccio Caputo utódját az extravagáns, tetoválások hadával borított támadó személyében, legalábbis az utóbbi hetekben mutatott teljesítménye alapján megérett a feladatra, hat meccsen négy gólt szerzett, mióta állandó kezdőként számít rá Dionisi.

Öt perccel később a gólpasszt adó Davide Frattesi is betalált, Raspadori kiugratását lőtte el a sérült Dragowskit helyettesítő Terracciano mellett.

Alig volt vissza az első játékrészből, de a Fiorentina ilyen rövid idő alatt is megszórhatta volna ellenfelét. Csakhogy Consigli kapus vára bevehetetlen volt ebben az időszakban. Háromszor is hatalmas védést mutatott be a veterán portás, először José Maria Callejon megpattanó lövését szedte ki, majd a szerb Nikola Milenkovic próbálkozott kétszer, egyszer fejjel, egyszer lábbal. Elképesztő reflexekről tett tanúbizonyságot Consigli, mindkét helyzetet sikerült hárítani. A középhátvéd láthatóan nem hitt a szemének, fejét forgatva konstatálta, hogy kettőből egyszer sem tudta átverni a Sassuolo kapusát.

A második félidőre kettőt cserélt Italiano, és ez jót tett a csapatnak. Öt perccel a kezdés után Dusan Vlahovic egy szöktetés után a kapu közepébe bombázott, majd tíz perccel később egy nagy össze-visszaság végén egy szerencsés góllal Lucas Torreira egyenlített. A két gólban az volt a közös, hogy valamennyire mindkettő Jeremy Toljan lelkén szárad. Először miatta nem volt lesen a Fiorentina szerb csatára, másodszor pedig az ő lábáról került Torreira elé a labda, amit aztán a középpályás bekotort.

A második játékrészben elég paprikás volt a hangulat, rengeteg sárga kártyát kellett felmutatnia Serra játékvezetőnek. Meg egy pirosat is. A 68. percben Cristiano Biraghi könyöklése ért kiállítást, a balbekk Berardit ütötte meg a félpályánál.

Ezután különösebb esemény már nem történt, a Sassuolo nem tudott mit kezdeni az emberelőnnyel, maradt a 2-2-es eredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.20.Serie A
sassuolo
1:1
bologna
Serie A
2020.10.18.Serie A
bologna
3:4
sassuolo
Serie A
2020.07.08.Serie A
bologna
1:2
sassuolo
Serie A
2019.11.08.Serie A
sassuolo
3:1
bologna
Serie A
2019.03.31.Serie A
bologna
2:1
sassuolo
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bologna – Juventus: 0-2

G.: Morata, Cuadrado

Egyik kedvenc ellenfeléhez utazott a Juventus, az utóbbi évek mindegyik Bologna elleni mérkőzését simán megnyerték a zebrák. És ez most sem volt másként. A Bologna ezzel folytatta rossz sorozatát, immáron három mérkőzés óta nem tudtak nyerni… Vagy legalább pontot szerezni. Ezúttal sem sikerült, immáron zsinórban 12. mérkőzését nyerte meg az öreg hölgy Sinisa Mihajlovic együttese ellen.

A kezdők:

Bologna:

Skorupski – Soumaoro, Medel, Theate – De Silvestri, Dominguez, Svanberg, Hickey – Soriano, Barrow – Arnautovic

Juventus:

Szczesny – Cuadrado, de Ligt, Bonucci, Pellegrini – McKennie, Arthur, Rabiot – Kean, Morata, Bernardeschi

Zord időben, de jó hangulatban indult el a találkozó a Renato Dall’Arában. Azonban a hazaiaknak hamar kedvét szegte a Juve, Álvaro Morata hat perc elteltével bevette Lukasz Skorupski kapuját. A spanyol támadó Federico Bernardeschitől kapott egy nagyszerű labdát, az Európa-bajnokságon is részt vevő olasz szélső egy bolognai játékos lába között ugratta ki Moratát, aki kapásból bombázott a kapu jobb oldalába.

Nem sokkal később ismét támadtak a vendégek, Morata vezette rá a labdát a Bologna védelmére, majd jó érzékkel kitette azt a balján érkező Adrien Rabiot elé. A francia lapos lövését Skorupski simán védte.

A második Juve-lehetőséget Bologna-lehetőségek követték, előbb Marko Arnautovic fejesét kellett Szczesnynek megfognia, majd egy gyönyörű jelenetnek lehettek szemtanúi a nézők, Mattias Svanberg majdnem betalált egy ollózás után.

Végül azonban egygólos Juve előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészben kevesebb helyzetet láthattunk, a hazaiak mentek előre az egyenlítésért, Nicolás Dominguez pedig közel is járt hozzá, ám a Juventus kapuját őrző lengyel portás a helyén volt.

És aztán a 69. percben eldőlt a mérkőzés, az idényben remeklő Juan Cuadrado 16 méteres átlövése talált utat a hazai kapuba.

Innentől kezdve a Juventus volt már csak a pályán, no meg a köd, ami úgy beborította a játékteret, hogy alig lehetett kivenni, épp mi folyik a gyepen. Azt azért láttuk, hogy Federico Bernardeschi, Juan Cuadrado és Manuel Locatelli is próbálkozik, de újabb gól már nem született.

Összefoglalás

Egyik vezetőedzőtől sem lehet komoly cseréket várni a holnapi mérkőzés előtt. Dionisi együttesébe Matheus Henrique kerülhet be Hamid Traoré helyére, egyébként minden marad változatlan. Traoré kicsit támadóbb játékos, Henrique érkezésével stabilabbá válhat a Sassuolo középpályája.

Egyébként a csapatból Pedro Obiang mellett Kaan Ayhan és Filip Djuricic fog hiányozni. Ketten sérültek, a török védő pedig nemrég lett kiállítva a Lazio elleni mérkőzésen.

A Bologna szintén a megszokott kezdővel léphet pályára, egyedüli sérültjük Jerdy Schouten. Ha minden igaz… Egy cserét azért el tudunk képzelni, Andreas Skov Olsen játékát Lorenzo De Silvestri helyett.

A Sassuolo az utóbbi idők eredményeinek köszönhetően befogta, sőt meg is előzte a Bolognát, most pedig még távolabb kerülhetnek tőlük. A vendégek zsinórban három vereséget könyvelhettek el, idegenben pedig nem igazán megy nekik, mérkőzéseiknek csak a negyedét tudták megnyerni. Két győzelmük van idegenben, két döntetlenjük és négy vereségük.

Bár még nem teljesen derűs minden a neroverdi háza táján, de egyre tetszetősebb a játékuk. A hazai szurkolókkal karöltve győzedelmeskedhetnek a 2021-es év utolsó Serie A mérkőzésén. Mi pedig meg is fogadjuk őket. Kétszeres az odds, kár lenne kihagyni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső