Sassuolo – Cagliari: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 18.
Sassuolo
Teljesítmény:
V N V V D
  • Mapei
  • Szeptember 20. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Cagliari
Teljesítmény:
D V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tavalyi Serie A idényben számomra három kisebb csapat is nagyon pozitív csalódást okozott. A Verona és a Parma esetében is hangoztattam mindezt, de a legjobban a Sassuolo fogott meg. Egy stabil középcsapat, akik számtalanszor meghúzták az oroszlán bajszát, értem ez alatt azt, hogy pl. az Interrel és a Juventus csapatával is 3-3-as döntetlent játszottak.

Jó csatárok, remek szélsők, jó középpálya, de egy elég instabil védelem0. De aki a támadó futball szerelmese…

A Cagliari viszont szürke kisegérként játszott a 2019/2020-as szezonban, és most egyáltalán nem megsérteni akartam a Cagliari szimpatizánsokat, de többet gondoltam róluk és csalódnom kellett.

Új szezon, lehet javítani, így a Sassuolo – Cagliari meccs elé nagy érdeklődéssel fogok leülni.

Sassuolo

Van miről beszélni a csapatnál, ugyanis elég erőteljes változások történtek a rövidke nyár alatt. Azt mondtam, hogy instabil volt a védelmük, a kapott gólokban ez meg is mutatkozik. Szóval Roberto De Zerbi elsősorban a védelmet akarta megerősíteni. A Fortuna Düsseldorf csapata ugyan kiesett a Bundesligából, de egyik legjobbjuk, a török Kaan Ayhan nem követi őket a másodosztályba. A Sassuolo 7 millió eurót fizetett érte. Ayhan rendkívül erőszakos, agilis játékos, aki jól fejel és bődületesen jó lába van a szabadrúgásokhoz. Szerintem vele nagyot nyertek a zöld-feketék.

Mellette további két belső védő érkezett: Vlad Chiriches a Napoli csapatát hagyta el, míg Filippo Romagna épp a Cagliaritól érkezett.

Gregoire Defrel a tavalyi szezont itt töltötte, azonban a bajnokság végét teljes egészében kénytelen volt kihagyni sérülés miatt. A vezetőség viszont úgy gondolta, szükségük van a francia csatárra és megszerezték őt a Romától.

Ahogy megszerezték végleg Lukas Haraslint is és leigazolták Kyriakopoulost az Asteras Tripolisból.

Távozóik közül Stefano Sensit emelhetjük ki, aki az Interhez távozott 20 millió euró fejében, a Fiorentina pedig két játékost is elhappolt, Alfred Duncan és Pol Lirola összesen 26 milliót ért meg a Violáknak.

A csapat magja pedig maradt: Djuricic, Boga, Berardi, Caputo, az előző szezon legjobbjai ugyanúgy a fedélzeten vannak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.18.Serie A
cagliari
1:1
sassuolo
Serie A
2019.12.08.Serie A
sassuolo
2:2
cagliari
Serie A
2019.01.26.Serie A
sassuolo
3:0
cagliari
Serie A
2018.08.26.Serie A
cagliari
2:2
sassuolo
Serie A
2018.02.11.Serie A
sassuolo
0:0
cagliari
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Cagliari

Igen, talán kissé erősen fogalmaztam, amikor azt mondtam, hogy szürke kisegérként szerepelt a legutóbbi szezonban, de tény és való, hogy bőven alulteljesítettek. Jól mutatja, hogy egy naptári év alatt a harmadik edző ül a kispadon. Maran kezdte, majd egy 11 meccses nyeretlenségi sorozatot követően menesztették és a tapasztalt Walter Zengát ültették a helyére. A bajnokságot vele fejezte be az együttes, ugyanúgy gyengélkedve, mint Marannal.

A vezetőség pedig úgy döntött, hogy Eusebio Di Francesconak szavaz bizalmat, aki megjárta a Romát és a Sampdoriát, sőt, a Sassuolot is.

A kölcsönben szereplő játékosok közül Marko Rog és Giovanni Simeone immáron teljes mértékben Cagliari játékosnak mondhatja magát, a Napoli és a Fiorentina jó pénzért mondott le a játékjogukról. Simeone egyébként remekül teljesített a gyengélkedő csapatban, 12 gólig jutott az Atletico trénerének fia.

Alessandro Tripaldellinek lehet különleges a mérkőzés, ő épp a mostani ellenféltől érkezett és a védelem bal oldalán érzi legjobban magát.

Az egyetlen fontos távozó Nicoló Barella, az ő játéka meggyőzte Milánó kék-fekete részét, hogy érdemes leigazolni, 25 milliót fizettek érte.

Giovanni Simeone mellett Joao Pedro volt az, aki ki tudott emelkedni a csapatból, ő lett az idény házi gólkirálya, holott eddig nem nagyon ment számára a gólszerzés. 5, 7 és nyolc gólt szerzett az ezt megelőző szezonokban, tavaly viszont megbokrosodott, meg sem állt 18 találatig.

Összefoglalás

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Sassuolo idén is tudja-e azt nyújtani, amit tavaly. Számomra az öt nagy bajnokság egyik legkellemesebb meglepetését szolgáltatták, mert persze felhozhatjuk még a Granadát vagy Angliából a Sheffield Unitedet, akik nagyot szóltak, de a zöld-feketék játéka volt a legélvezetesebb a felsoroltak közül. És bár lemaradtak az Európa Ligáról, de nézzük meg, milyen csapatok előzték meg őket: Juventus, Inter, Atalanta, Lazio, AS Roma, AC Milan és Napoli. Tehát az olasz futball krémje.

Arra szintén kíváncsi leszek, hogy a Cagliari hogy fog muzsikálni. Sokáig a kiesés is asztalon volt, de aztán Zenga valamennyire összeszedte a srácokat. Annyira viszont nem, hogy az állását megtarthassa.

Az eddigi igazolások alapján nem mondhatjuk, hogy fejlődtek volna, „csak” leigazolták azokat, akik már amúgy is itt szerepeltek tavaly. És akkor volt egy jó Joao Pedrojuk. Hogy a brazil támadó középpályás most ért-e be vagy egyszeri fellángolás volt? Nem tudni.

Az örökmérlegről egy mondatot: Nem játszottak sok meccset egymással, összesen 13-at. Ebből egy igazságos eredmény született, 3-3 alkalommal nyertek, és emelett született hét döntetlen.

Én viszont azt gondolom, hogy most el fog mozdulni a mérleg nyelve, méghozzá a Sassuolo irányába. Bár a Cagliari új vezetőedzővel dolgozik, nem lehet tudni, hogyan vágnak bele az új szezonba. Ismét szenvedés lesz, vagy feltámadás? Nem tudni, de ez a Sassuolo sokkal erősebb lesz, mint tavaly volt, szóval az ő győzelmükre tippelek!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső