Sassuolo – Napoli: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 29.
Sassuolo
Teljesítmény:
N D V V N
  • Mapei
  • December 01. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Napoli
Teljesítmény:
N V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Na jó, egy olasz meccs még azért belefér, nem? Főleg, ha az a Sassuolo – Napoli találkozóról szól. A zöld-feketék teljes mértékben megleptek minket a hétvégén, bár nem írtunk róla, de nem hinném, hogy a vendégek győzelmét tippeltük volna meg az AC Milan elleni találkozón, és mégis tudtak nyerni, méghozzá a San Siroban, 3-1-re. Ez jól jött a mostani ellenfél számára, a Napoli győzelmével végre el tudott húzni üldözőjétől, és most már teljesen egyedül van a Serie A élén.

Alessio Dionisi együttese ebben a szezonban nagyon érdekes, mondhatni furcsa meccseket játszik, igazi hangulat-csapattá váltak. Ez alatt azt értem, hogy sokszor produkálnak jó eredményeket, de – ahogy a tabellán is látszik – még többször sülnek fel, és futnak olyan helyen vereségbe, ahol illene nyerni.

Természetesen a Napoli ellen nem ők számítanak esélyesnek, de így volt ez Stefano Pioli csapata ellen is.

Magabiztosságtól duzzadva várja ellenfelét Luciano Spalletti együttese, hiszen ők a hétvégén rangadót nyertek, méghozzá nagyon simán. A Lazio utazott a Stadio Diego Maradonába, és távoztak üres kézzel, négy kapott góllal.

Ezek után butaság lenne a hazaiak sikerére fogadni? Meg fogjuk nézni, mi lenne a lehető legcélszerűbb tipp a szerda esti találkozóra.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

AC Milan – Sassuolo: 1-3

G.: Romagnoli ill. Scamacca, Kjaer (ög), Berardi

Eddig a bajnokságban ment nagyon jól a szekér az AC Milannak, és a Bajnokok Ligájában szenvedtek. Most idegenben verték az Atletico Madridot, erre bukdácsolni kezdenek a Serie A-ban? A Fiorentina után a Sassuolo is győzni tudott a rossoneri ellen, a két mérkőzésen a csapat hét gólt kapott. Ez intő jel kell, hogy legyen a milánóiaknak, a Sassuolo felé egy újabb visszaigazolás, hogy nem rossz csapat ők, és méltatlanul vannak a tabella hátsó felében…

A kezdők:

AC Milan:

Maignan – Florenzi, Kjaer, Romagnoli, Hernández – Bennacer, Bakayoko, Saelemaekers, Brahim, R. Leao – Ibrahimovic

Sassuolo:

Consigli – Müldür, Ayhan, Ferrari, Kyriakopoulos – Frattesi, Lopez, Matheus Henrique – Berardi, Scamacca, Raspadori

Sérüléséből visszatérve Mike Maignan azonnal visszavette helyét Ciprian Tatarusanutól, de nem ilyen meccsben bízott a Lille egykori kapusa. A meccs jól indult az AC Milan számára, hiszen a csapatkapitány, Alessio Romagnoli a mérkőzés 21. percében a házigazdát juttatta előnyhöz. Egy kisszöglet elvégzését követően Theo Hernández pontosan kanyarított a védő fejére, Scamacca maradt le róla, Consigli kapus meg már csak beleérni tudott a labdába, védeni nem.

Gianluca Scamacca aztán hamar javított. Méghozzá nem is akármilyen góllal. Egy labdaszerzés után Raspadori passzolt az agyontetovált támadóhoz, aki legalább 22-23 méterre a kaputól lövésre szánta el magát. Mike Maignan csak nézte, ahogy ellenfele neki lövi a forduló gólját, kipókhálózta a bal felsőt rendesen a csatár, a felsőkapufa is segített egy kicsit, ritkán látható ekkora gól, mint amekkorát Scamacca rúgott…

Az első Sassuolo találatot egy gyors második követte, a 33. percben Simon Kjaer talált saját kapujába, miután szögletet végeztek el a vendégek. A kifejelt labdát ismét Scamacca tűzte kapura, Maignan hárított, de pont a dánra ütötte a játékszert, ami így végül a hálóban kötött ki. A fiatal, öntörvényű csatár gyakorlatilag egymaga fordította meg a mérkőzést.

A félidőre szomorúan battyogtak öltözőbe a hazaiak, de állt még előttük negyvenöt perc, hogy megfordítsák az állást.

Mint látjátok, erre nem került sor, a Sassuolo könyörtelenül kihasználta a Milan játékosának hibáját a 66. percben. Franck Kessié bonyolódott cselekbe, hosszan tolta meg a lasztit, amire így lecsapott Matheus Henrique, és estében még megjátszotta a csapattársát is. Domenico Berardi volt az a csapattárs, aki nagyon simán verte meg Romagnolit a tizenhatoson belül, majd Maignan lábai között juttatta kapuba a labdát.

Stefano Pioli beküldte a padról az Atletico elleni meccs hősét, Junior Messiast, aki egy kicsit sikeresen fel is pörgette a hazaiakat, de nem tudott közelebb zárkózni a csapat. Igazán akkor dőlt el a mérkőzés, amikor egy kontra végén Alessio Romagnoli utolsó emberként buktatta Gregoire Defrelt, amiért a kiállítás sorsára jutott. Innentől egyértelmű volt, hogy a Milan nem tud visszajönni. Nem is tudott, megérdemelten nyertek a vendégek.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.03.Serie A
sassuolo
3:3
napoli
Serie A
2020.11.01.Serie A
napoli
0:2
sassuolo
Serie A
2020.07.25.Serie A
napoli
2:0
sassuolo
Serie A
2019.12.22.Serie A
sassuolo
1:2
napoli
Serie A
2019.03.10.Serie A
sassuolo
1:1
napoli
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Napoli – Lazio: 4-0

G.: Mertens (2), Zielinski, F. Ruiz

Hölgyeim és uraim, Dries Mertens visszatért. A Napoli és a belga válogatott rendkívüli tehetséggel megáldott szélsője kemény, embert próbáló időszakon van túl, sérülés(ek) hátráltatták, hogy játszani tudjon, szinte a teljes tavalyi éve ráment erre. Most apránként kapott szerepet a Nápolyban, és úgy tűnik, visszakapták a szurkolók egykori kedvencüket. Vezérletével az éllovas nagyon simán ütötte ki a Laziot, akikből sokkal többet néztünk volna ki.

A kezdők:

Napoli:

Ospina – Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, M. Rui – Lobotka, F. Ruiz – Lozano, Zielinski, Insigne – Mertens

Lazio:

Reina – Patric, Luiz Felipe, Acerbi, Hysaj – Milinkovic-Savic, Cataldi, L. Alberto – F. Anderson, Immobile, Pedro

A legendás Diego Armando Maradona majdnem napra pontosan egy éve távozott az élők sorából, a Napoli játékosai pedig egy különleges, az ő arcképét díszítő mezben léptek pályára. Maga az isteni Diego sem akarhatott volna jobb meccset kívánni, a játékosok alaposan oda tették magukat, így emlékezve korábbi legendájukra.

Már az első tíz percben kétgólos előnyre tettek szert, mindkét gólban közreműködött Mertens. A hetedik percben ő tört be a tizenhatoson belülre, a Lazio védői még becsúszva szerelni tudtak, de senki nem figyelt a belga mögött érkező Piotr Zielinskire, aki kapásból bombázott a kapu bal oldalába, 1-0.

Három perc múlva újabb gólt kaptak a fővárosiak, melynek szerzője Dries Mertens volt. Fabián Ruiz indította saját térfeléről Lorenzo Insignét, aki kapásból a csatárhoz passzolt. Mertens a tizenhatos vonalán csinált egy pimasz cselt, majd okosan csavart a kapuba, 2-0. Gólörömében jelezte is a szurkolóknak: Visszatért.

Ezt követően a Lazio előtt adódott két nagy lehetőség is, Luiz Alberto gyönyörű kapáslövését Ospina tolta ki, majd Francesco Acerbi fejelt kapufát egy szöglet után.

A 29. percben folytatódott a Dries Mertens show: A belga ismét egy csodálatosan szép gólt szerzett, ezúttal tizenhatról csavart a jobb felsőbe. Elképesztő volt, amit ez a fickó leművelt ezen az estén.

Háromgólos hátrányban nem igazán volt már kedve focizni a vendégeknek, ez pedig rányomta a bélyegét a második félidőre. Pepe Reinának többször is játékba kellett avatkoznia, annyira lyukas volt a Lazio védelme, no meg a Napolinak is megjött a lövőkedve. Ez a 82. percben egy újabb gólban mutatkozott meg, ezúttal Fabián Ruiz lőtt 20-22 méterről a jobb alsóba. Ez sem volt csúnya gól, de az ilyeneket már megszokhatták a szurkolók a spanyoltól.

A vége tehát 4-0, valóságos kiütés, a mérkőzésen Ciro Immobile összesen 26-szor ért labdába, ez pedig jól összefoglalja a Lazio támadójátékát…

Összefoglalás

Többször láttunk már olyat idén a Sassuolotól, hogy aratnak egy nagy győzelmet, majd visszaesnek egy héttel később. Így hát nem mondunk inkább semmit arra, hogy legyőzték Milánóban a rossonerit. Most kivárunk…

A Napoli ellen abban bízhatnak, hogy a dél-olaszok idegenben legutóbb kikaptak 3-2-re, mondjuk akkor az Inter ellen játszottak. Abban is bízhatnak, hogy nincs Victor Osimhen sem, a nigériai csak a jövő év első hónapjaiban térhet vissza, André Zambo Anguissa szintén kiesett, Matteo Politano karanténban van, Alessandro Zanoli pedig el is kapta a koronavírust. Az utolsó hiányzó Adam Ounas, ő már egy jó ideje nem tréningezett.

Viszont látva Dries Mertens játékát a Lazio ellen… Én azért megijednék egy kicsit.

A Sassuolonál is akadnak sérültek, Filippo Romagna és Pedro Obiang már régebb óta kiszállt, ahogy Nicolás Schiappacasse is, Edoardo Goldaniga, Jérémie Boga és Filip Djuricic szintén kiesett.

Ez alapján azt mondanám, hogy Dionisi nem fog változtatni a kezdőn, Berardi, Raspadori és Scamacca fognak rohamozni majd szerdán kora este.

Hazai pályán rengeteget rontott már a Sassuolo, két győzelmük van, két döntetlenjük és három vereségük. A Napoli idegenbeli mérlege 5-1-1.

Tavaly itt egy jó kis gólgazdag meccset játszottak, 3-3 lett akkor az eredmény, Nápolyban pedig 2-0-ra nyert a neroverdi.

Változott azóta a világ, így esélyesebbnek tartjuk a vendégeket, a múltkor látott meccsek alapján pedig a gólokra is látunk némi esélyt. Ezúttal egyedüli tippünk az, hogy két és fél gólnál több lesz a mérkőzésen, a Sassuolo sorozatban négy mérkőzést fejezett be legalább 3 góllal, a Napoli pedig már 15 gólt helyezett el az ellenfelek kapujában…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső